sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiriAcuzații grave. Poliția lui Carmen Dan a încălcat procedurile la arestarea lui...

Acuzații grave. Poliția lui Carmen Dan a încălcat procedurile la arestarea lui Dragnea, creându-i „un regim privilegiat”

-

Am primit la redacție o „informare” amănunțită despre un subiect de mare interes. Sub protecția anonimatului, autorii textului – care par a fi polițiști – dezvăluie mari neregului făcute de conducerea Poliției Române, pentru favorizarea condamnatului Liviu Dragnea.

Sunt acuzate de încălcarea regulamentelor doi polițiști cu funcții mari: Ioan Buda, șeful Poliției Române, și Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, care s-ar fi implicat personal în a-i asigura lui Dragnea un regim privilegiat la încarcerare.

Prin intermediul ziaristii.com, întrebările puse de polițiștii anonimi vor ajunge la destinatari.

- Advertisement -

Scrisoarea care dezvăluie abuzurile

„Un regim privilegiat pentru condamnat”

„Prin prezenta dorim să aducem la cunoștința mass-media, sub protecția anonimatului, mai multe aspecte legate de modalitatea de încarcerare a condamnatului Dragnea Liviu, pe care le considerăm a fi de interes public, urmând ca dvs. să apreciați asupra oportunității dezvoltării acestora într-o anchetă jurnalistică.
În data de 27.05.2019, în împrejurarea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii privind pe inculpatul menționat, au fost încalcate de către conducerea IGPR și a Poliției Capitalei mai multe proceduri legale, cu consecința creării unui regim privilegiat condamnatului. Astfel:

 • În cadrul Poliției Capitalei, structura abilitată conform normelor în ceea ce privește punerea în executare a mandatelor privind pedepsele este Biroul Urmăriți din cadrul Serviciului de investigații criminale.
 • După primirea mandatului de la instanță, lucrătorii Biroului Urmăriți s-au deplasat la adresa condamnatului, deplasarea făcându-se cu un autoturism Dacia Logan din dotarea structurii.
 • La momentul ajungerii lucrătorilor la adresa condamnatului, cel din urmă l-a contactat personal telefonic pe șeful IGPR, Ioan Buda, solicitându-i sprijin.

  Ioan Buda, șeful IGPR, fost șef al Poliției de Frontieră
 • La fața locului s-a prezentat adjunctul Poliției Capitalei, Gavriș Radu, acesta sosind cu mașina sa de serviciu, Dacia Duster cu nr. B-97-DWZ, și solicitându-le lucrătorilor Biroului Urmăriri să fie lăsat singur cu condamnatul, contrar procedurilor legale.
 • La inițiativa comisarului Gavriș Radu, a fost organizată o diversiune pentru a distrage atenția jurnaliștilor, prin plecarea de la adresă a autoturismului condamnatului condus de șoferul acestuia.
 • În continuare, Gavriș Radu a dispus ca lucrătorii Biroului Urmăriți să-l conducă pe condamnat direct la penitenciar (fără a se mai face deplasarea la sediul Poliției pentru întocmirea formalităților) și, mai mult, ca transportul să fie efectuat chiar cu autoturismul său de serviciu, Dacia Duster B-97-DWZ, dotat cu geamuri fumurii pe spate, deși acest vehicul nu se afla în dotarea structurii abilitate.”

  Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei

Reevaluat profesional după dosarul „10 august”

„Precizăm faptul ca aspectele relatate s-au petrecut în următorul context general.

Cu toate că este de notorietate faptul că inițial Gavriș Radu, fost șef al Biroului Omoruri, a intrat în conflict cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ulterior datei de 10 august 2018, după instrumentarea unui dosar privind incidentele din Piața Victoriei, acesta a fost reevaluat profesional, fiind împuternicit adjunct al directorului Poliției Capitalei. La puțin timp după, odată cu înlăturarea de la conducerea Poliției Capitalei a chestorului Voicu Mihai și împuternicirea în această funcție a comisarului-șef Miron, Gavriș Radu a devenit conducătorul de facto al instituției, fostul său coleg din perioada școlarizării preferând să-i dea mână liberă în luarea deciziilor.”

- Advertisement -

Cinci întrebări

„În sensul celor expuse, vă recomandăm să vă adresați oficial IGPR și DGPMB cu următoarele interpelări:

1. Care a fost procedura punerii în executare a mandatului privind pe Dragnea Liviu, cine a dispus-o?

2. Dacă adjunctul directorului general DGPMB, Gavriș Radu, a fost prezent în locuința condamnatului, care au fost competențele sale în acest caz, potrivit fișei postului?

3. Cui îi aparține autoturismul folosit la transportul condamnatului, de ce nu a fost folosit un autoturism al structurii abilitate?

4. Dacă a avut loc o convorbire telefonică între condamnat și seful IGPR, în ce temei?

5. Unde au fost întocmite formalitățile de încarcerare a condamnatului, de ce a beneficiat de tratament preferențial?”

Carmen Dan, creația lui Liviu Dragnea

Indignarea polițiștilor implicați în „cazul Dragnea”

„Apreciem oportună aducerea la cunoștința opiniei publice a acestor aspecte, în condițiile în care dispozițiile conducerii Poliției Capitalei în acest caz au produs, prin încălcarea normelor specifice, indignarea lucrătorilor implicați, creând aparența lipsei de tratament egal în fața legii.

Vă mulțumim!”

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoc la Antena 3: Dragoș Pîslaru (USR-PLUS) i-a cerut lui Gâdea să nu mai manipuleze. Gâdea a livrat un fake-news încercând să scape de alt fake-news!

* Încă o cacealma: Pandele candidează la prezidențiale! Poate revine și Firea, ca să candideze toată familia

Capra râioasă ține coada pe sus. Tăriceanu retrage ALDE România din ALDE Europa. Oricum, urma să fie exclus

CTP: „PSD e un zombi jegos. Trebuie să dispară! Dăncilă e speriată de oamenii lui Dragnea”

Iohannis dă de pământ cu călăii Diasporei. „Corlăţean nu va fi ministru la nimic!”. Dar Intotero, Meleşcanu şi Carmen Dan?

Păzea! Carmen Dan la DNA. Începe decontul fărădelegilor?

Răspunsul lui Dan Barna pentru cei care l-au acuzat că a fost la Antena 3

Ambasadorul diasporei umilite din Londra, Dan Mihalache, și-a serbat ziua de naștere alături de doi „călăi” ai diasporei: jandarmul-șef Sindile și PSD-istul Corlățean!

Rezultate finale: PNL – 27,00, PSD – 22,51%, USR-PLUS – 22,36%. Doar 13.650 de voturi între PSD și USR-PLUS

Cea mai mare prezență la vot din istoria diasporei române: 381.121 de voturi, cu 2.005 mai multe decât în 2014

În diaspora, PSD a luat marja de eroare: 2,41%! Mai puțin chiar și decât un independent neeligibil!

Încă un impostor în tabăra PSD. Senatorul Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, și-a plagiat teza de doctorat

Klaus Iohannis cere demisia IMEDIATĂ a lui Meleșcanu și a lui Carmen Dan, „imediat însemnând imediat!”. Va înființa o comisie la Cotroceni, pentru ca la următoarele alegeri să se poată vota civilizat

Ce tupeu! Meleșcanu zice că vinovat pentru cozile din diaspora e Klaus Iohannis, pentru că a vrut referendum!

Dan Barna la Antena 3. O isterie gratuită

PSD își îngroapă „Ordonanța lăcomiei”, arma propagandistică de campanie. Niciun vot de susținere în Comisia IT

Dragnea a „murit”, trăiască „noul Dragnea”! PSDăncilă şi-a pus omul la şefia Camerei Deputaţilor. Tăriceanu a făcut ceva pe referendumul anticorupţie votat masiv de români

De la statul paralel la patul paralel. Cele mai tari poante pe seama lui Dragnea și a lui Tăriceanu

Aplauzele Angelei Merkel. Klaus Iohannis, ovaționat de liderii PPE pentru „succesul referendumului pentru statul de drept”

Mesaj gingaș de la gardienii din pușcării: „Bine ai venit acasă, Liviu! Dar ai grijă, nu mai invita pe nimeni la baie!”

Marș la pușcărie, nimicule!

Cele patru asasine de la Înalta Curte

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. Ce repede uitam trecutul apropiat. Cum a fost cu profesorul lui dottore instructor de zbor fara parasuta PANAIT promovat sef al corpului de control al PM, ala cu „Drepti ! Numarati-mi ouale !” si „Numarati ouale armasarului regelui”? Bat clasic cu berbecul… In sonerie „Deschideti ! Suntem noi politia ! Am adus un sobor de presa si SMURD ul sa va ajutam sa va autosinucideti cu fularul !” Hai ca suntem tare dusi de nas precum taurasii ca sa devina boi (ca sa ramanem la oua)

 2. In ce sens sunt acuzatiile „grave”?

  Va fi condamnata Carmen Dan la munca silnica? E acuzata de tribunalul de la Haga? Va fi vanata de fortele antitero?

  Va jucati cu cuvintele, pana cand nu va mai ia lumea in serios.

 3. daca arestarea nu a fost legala, trebuie revenit la starea initiala si facuta plangere la ccr, sa verifice verdictul – chestii p$djiste fiind, inculpatul trebuie arestat la domiciliu pana la noile alegeri penalarmentale ! intre timp se rezolva si cu incompletii de cate 3 jdekatori ! ce mai tura-vura, sa dispara cei care protejeaza infractorii, indiferent sub ce aspect !

 4. Liviu Dragnea e trecutul odios al unui tiran de dreapta care a încălecat PSD şi a cravaşat calul social democrat până la deces. La guvern muncă nu glume arse. La Camera Deputaților numai concedii. Nu concep lumea fără judecăți de valoare. Într-o bună zi voi avea numai partide de dreapta care nu mai devin coruptibili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -