Reacții dure ale lui Rareș Bogdan, Dan Barna, Dacian Cioloș după eșecul rușinos de la ONU

1
1639
Rareș Bogdan, Dan Barna și Dacian Cioloș

Voci importante ale Opoziției arată dezastrul diplomatic în care a fost aruncată România de către Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, autorii unor declarații iresponsabile în privința situației delicate din Orientul Mijlociu.

Înfrângerea umilitoare a României la ONU, unde a ratat statutul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate, a atras reacții virulente, pe Facebook, din partea unor lideri ai Opoziției.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a găsit vinovații: „repetenții și ticăloșii lui Dragnea”, „proștii și nepricepuții care conduc Guvernul, Senatul și Camera Deputaților”.

Dan Barna, președintele USR, spune că eșecul a venit „din cauza gafelor diplomatice repetate și a minciunilor pe care Guvernul PSD-ALDE le-a livrat constant în exterior”.

Dacian Cioloș, președintele PLUS, semnalează „incompetența, indiferența și inabilitatea de a atrage respectul interlocutorilor internaționali”.

Rareș Bogdan (PNL): „O calamitate pentru țară”

„Asta se întâmplă când proștii și nepricepuții conduc Guvernul, Senatul și Camera Deputaților din România! RUȘINOS și mai ales fără precedent în istoria diplomației române. Încă un cadou de la repetenții și ticăloșii lui Dragnea. Ăștia trebuie îndepărtați de la putere cât mai repede posibil, sunt pur și simplu o calamitate pentru țara aceasta.”

Dan Barna (USR): „Agenda personală a lui Dragnea”

„România pierde oportunități pe bandă rulantă pe plan extern din cauza dezastrului numit PSD-ALDE.

Am pierdut astăzi cursa pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU din cauza gafelor diplomatice repetate și a minciunilor pe care Guvernul PSD-ALDE le-a livrat constant în exterior.

Am reușit chiar «performanța» de a pierde voturi față de primul tur, iar diferența la care ne-a învins astăzi Estonia este umilitoare. Iar acest lucru este cauzat exclusiv de faptul că, în ultimii trei ani, agenda Guvernului României în plan extern a fost agenda personală a lui Dragnea și a găștii din fruntea PSD și ALDE.

Toate eforturile diplomatice, toate negocierile tehnice și toate discuțiile la nivel bilateral și multilateral au fost degeaba, pentru că partenerii noștri externi nu mai au încredere în România condusă de PSD și ALDE.

De câte insuccese și oportunități ratate pentru România mai e nevoie până să plecați la pensie, domnule Meleșcanu?”

Dacian Cioloș (PLUS): „Dăncilă e debusolată după retragerea la răcoare a șefului ei

„România a pierdut competiția pentru a deveni membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU în fața Estoniei.

Eforturile cele mai importante, vitale, pentru a obține astfel de poziții strategice în sistemul internațional se desfășoară prin negocieri delicate, la nivel înalt – fie oficial, fie în culise, unde abilitățile diplomatice și credibilitatea, recunoașterea internațională și respectul față de cel care negociază au un rol decisiv.

Vedem concret cum incompetența, indiferența și inabilitatea de a atrage respectul interlocutorilor internaționali ne afectează direct și ne privează de oportunități importante. Teodor Meleșcanu este șeful diplomației române și cel care ar fi trebuit să negocieze locul României în Consiliul de Securitate, iar prim-ministrul are, de asemenea, canale diplomatice la nivel înalt pentru astfel de negocieri. Domnul Meleșcanu a fost ocupat cu propria incompetență acasă, batjocorind milioane de români din diaspora care nu au putut să își exercite dreptul de vot, iar doamna prim-ministru este complet debusolată după retragerea la răcoare a șefului ei care, desigur, nu a avut niciun interes să promoveze interesele României în Consiliul de Securitate al ONU, nici dacă ar fi avut habar de acest dosar.

Știu cum se desfășoară astfel de negocieri. Am participat la multe – atât la nivel european, cât și pentru România. Chiar în acest dosar, am inițiat discuții la cel mai înalt nivel în marja Adunării Generale ONU din septembrie 2016, care urmau să aducă sprijinul unor state și regiuni importante strategic pentru candidatura noastră în Consiliul de Securitate. Erorile diplomatice în lanț din ultimii trei ani au anulat acel sprijin. Rezultatul incompetenței este dureros și grav.”

CITIȚI ȘI:

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

* După eșecul României la ONU, Klaus Iohannis arată ce prostii au făcut Dragnea și Dăncilă. „Eforturile diplomatice au fost boicotate de declarații iresponsabile”

* PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

VIDEO. Politicieni iresponsabili de la UDMR, PSD și ALDE au creat tensiuni periculoase la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Balamuc în PSD. Paul Stănescu şi-a dat demisia, Dăncilă nu vrea să piardă partidul, baronii fac jocul de putere

Un mincinos din conducerea ALDE: „Justiția nu i-a găsit nicio vină lui Titus Corlățean”. De fapt, Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea!

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

Ludovic Orban: „Ne mai trebuie 30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Avem discuții încurajatoare cu parlamentari de la PSD și ALDE”

Înjurătura spurcată a unui consilier județean PSD la adresa unui român din Diaspora

Nu mai scapă violatorii dreptului de vot în Diaspora: DNA a intrat pe fir, Meleşcanu şi Carmen Dan au încurcat-o!

Dragnea și Dăncilă „au scos țara din noroaie”… dar ministrul lor împinge mașina prin mocirlă

Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

1 COMENTARIU

  1. Voi spune că NSA controlează ONU. Pe teritoriul american Delaware e legea. Nu-mi trebuie România Liberală la ONU sau la Jerusalem. Fiecare crimă înseamnă arderea trupului Diavolului. Banii suferă şi ei. Prin fiecare gândire greșită.

    Emperor Marcus Aurelius

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here