Pactul lui Iohannis scoate dracii din aliaţii „Ciumei”. Reacţia şefei unei asociaţii de magistraţi arată că România se curăţă după 26 mai

3
5662

Atacul la justiţia independentă a dus România pe marginea prăpastiei. Votul din 26 mai şi condamnarea lui Liviu Dragnea au salvat situaţia, cel puţin de moment. Dar grupările din interiorul justiţiei care au servit cauza clanurilor rămân imune la dorinţa majorităţii românilor de securizare a linie pro-democratice.

Lia Savonea, şefa CSM, a îngropat complet orice credibilitate a CSM. Controlul ei asupra secţie de judecători a adus instutţia în situaţia incredibilă şi ingrată de a semna un comunicat împotriva Europei, în care „crema” justiţiei române lua apărarea „cioclilor” justiţiei şi condamna instituţiile europene. Ceva fără precendent în lumea civilizată, ca un for precum CSM să atace frontal fundamentele democraţiei continentale.

Preşedintele Iohannis a propus o cale de a securiza votul pro-justiţie al populaţiei sătule de hoţia politică: un acord naţional, de tipul Pactului de la Snagov (care a semnat calea occidentală a României), prin care ţara să nu mai treacă NICIODATĂ prin ce-a trecut în ultimii doi ani şi jumătate.

Astfel de iniţiative sunt fundamentale pentru democraţie şi pentru păstrarea stabilităţii naţionale. Spania are, de pildă, Pactul de la Toledo, prin care partidele şi comunităţile locale s-au angajat să nu mai depăţească niciodată costurile bugetare peste limite rezonabile.

Deci şi un Pact pe justiţie, care să nu mai permită nenorociri precum secţia „SS-Gestapo” este absolut necesar.

Dar nu toţi cei din interiorul sistemului susţin iniţiativa de salvare a democraţiei.

Dana Gârbovan a avut deseori atitudini înşelătoare, în aceşti doi ani de atac continuu la justiţie, care au servit practic cauza clanurilor penale şi au contribuit la şubrezirea sistemului din interior.

Ea îl atacă pe Iohannis pentru ideea pe care ar fi trebuit s-o propună ea înaintea preşedintelui, ca şefă a unei asociaţii profesionale cu pretenţii de seriozitate:

„Independenţa justiţiei este o valoare constituţională, nu subiect al protocoalelor, acordurilor sau parteneriatelor politice! Propunerea Preşedintelui Klaus Iohannis de a include problema justiţiei într-un „acord/pact naţional”, pe care să îl semneze toate partidele, este pur şi simplu demagogie şi folosirea – pentru a câtă oară? – a subiectului justiţiei în scop electoral şi populist. Independenţa justiţiei se respectă de către toate instituţiile, de către toate partidele politice şi de către fiecare cetăţean, nu se negociază la masă verde între partidele politice! România a mai trecut prin experimente similare, în ani electorali, şi efectul a fost mereu nociv pentru justiţie”, a scris pe Facebook judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR).

Gaşca lui Tudorel Toader

Gârbovan a fost una dintre reprezentantele magistraţilor care – în vremuri de criză majoră pentru România, când justiţia a fost la un pas de capturare după modelul din Moldova -, a jucat la două capete.

Aparent, a încercat să pozeze în echilibru, dar n-a făcut decât să servească tabăra mafiei penale din politică. Pentru că atunci când un criminal vrea „să-ţi ia gâtul” cu un cuţit tu nu-i spui pe un ton calm: „Taie-mă, dar dacă voi supravieţui s-ar putea să pierzi procesul şi să ajungi la puşcărie”. Dimpotrivă, te aperi fizic şi încerci să-şi salvezi viaţa. Exact asta a fpcut Dana Gârbovan în vremea atacului criminal la independenţa colegilor ei: i-a periat pe politicienii „Ciumei” PSD-ALDE sau a încercat să le găsească motive serioase pentru acţiunile lor când devenise clar şi pentru un repetent peren la Drept că nimic nu e nobil într-un act de tip terorist la adresa statului de drept.

Astfel de „mironosiţe” ale lumii justiţiei sunt cele mai periculoase personaje pentru sănătatea unui sistem. Sunt cumva din „şcoala” lui Tudorel Toader sau Eugen Nicolicea; folosesc acumulările de cunoştinţe în domeniu într-un sens pervers şi complet sabotor pentru moralitatea şi profesionalismul unei bresle sau organizaţii.

Votul din 26 mai arată că vremea lor trece. Voci precum cea a Danei Gârbovan vor ajunge acolo unde se refugiază şi mentorul lor Tudorel Toader: spre zona promiscuă a democraţiei, o ladă menajeră în care se vor ascunde treptat toţi impostorii.

CITIȚI ȘI:

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

Continuă nebunia la Chișinău: țara are două guverne și doi președinți! Curtea Constituțională lucrează 100% pentru Plahotniuc

Corespondență de la Chișinău. Zi decisivă: ultimele spasme ale unei mafii care a capturat un stat

VIDEO. Război total la Chișinău. Blocul ACUM face alianță cu Dodon pentru a-l executa pe oligarhul Plahotniuc. Ambasadorul SUA și cel al Rusiei sunt prezenți la ședința Parlamentului, desfășurată pe întuneric

CRIZĂ. Braţul lui Putin, la Chişinău. Haos total, Guvern ales de Parlament, dar anulat de Curtea Constituţională, filmuleţe cu preşedintele Moldovei „filat” de oamenii oligarhului Plahotniuc

„Astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova”. Europa susţine noul Guvern de la Chişinău, în timp ce forţele oligarhice provoacă haos instituţional

Cresc şansele Codruței Kovesi la şefia Parchetului European! Candidatul francez pierde teren după ultimele alegeri

Dăncilă a angajat un condamnat definitiv, dar l-a concediat când acesta a spus adevărul despre falimentul României PSD-iste

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

După eșecul României la ONU, Klaus Iohannis arată ce prostii au făcut Dragnea și Dăncilă. „Eforturile diplomatice au fost boicotate de declarații iresponsabile”

Reacții dure ale lui Rareș Bogdan, Dan Barna, Dacian Cioloș după eșecul rușinos de la ONU

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

VIDEO. Politicieni iresponsabili de la UDMR, PSD și ALDE au creat tensiuni periculoase la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Balamuc în PSD. Paul Stănescu şi-a dat demisia, Dăncilă nu vrea să piardă partidul, baronii fac jocul de putere

Un mincinos din conducerea ALDE: „Justiția nu i-a găsit nicio vină lui Titus Corlățean”. De fapt, Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea!

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

Ludovic Orban: „Ne mai trebuie 30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Avem discuții încurajatoare cu parlamentari de la PSD și ALDE”

Înjurătura spurcată a unui consilier județean PSD la adresa unui român din Diaspora

Nu mai scapă violatorii dreptului de vot în Diaspora: DNA a intrat pe fir, Meleşcanu şi Carmen Dan au încurcat-o!

Dragnea și Dăncilă „au scos țara din noroaie”… dar ministrul lor împinge mașina prin mocirlă

Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

 

3 COMENTARII

  1. Si ce facem, asistam la difuzarea in masa a parerii acestei tipe nocive pentru justitie si democratie??? Nu protesteaza nimeni impotriva ei? Nu se face caz in mod ferm de atitudinea ei ascunsa sub limbajul de lemn pe care-l foloseste?!! Adunati, domnilor, in cateva lozinci, motive pentru un mare protest!
    Altfel ne uitam ametiti si blocati la tupeistii acestia care mint masele largi cu vorbe ce lovesc exact la tinta, adica pe promotorii pro-europenismului si democratiei autentice!!! Si, pe zi ce trece, urechile oamenilor se invata din nou cu discursul otravit al mafiei decadente si perverse!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here