vineri, aprilie 12, 2024
AcasăEconomiePensiile, salariile mărite pe datorie şi OUG 114, bombele puse de PSD-ALDE...

Pensiile, salariile mărite pe datorie şi OUG 114, bombele puse de PSD-ALDE la temelia economiei. Avertizarea Comisiei Europene

-

Companiile, asociaţiile profesionale, organismele europene, organismele financiare internaţionale, Opoziţia şi preşedintele României n-au fost suficiente pentru a opri Guvernul PSD-ALDE să saboteze economia României prin decizii populiste.

Planul a fost stabilit de Liviu Dragnea, pus în practică de Darius Vâlcov şi executat mecanic de premierul Viorica Dăncilă. El a produs deja daune, unele companii din sistemul bancar, telecom şi energie au mărit deja dobânzile şi tarifele pentru a nu mări pierderile în derulare.

Comisia Europeană critică dur derapajele fiscale provocate atât de guvern, cât și de parlamentul României și cere autorităților de la București să ia măsuri urgente pentru rectificarea lor. În recomandările specifice de țară făcute publice azi, Comisia Europeană atrage atenția asupra efectelor nocive ale OUG 114 / 2018, dar și asupra tendinței generale de a legifera netransparent, prin Ordonanțe de Urgență. Comisia Europeană mai arată că noua lege a pensiilor reprezintă un risc la adresa sustenabilității finanțelor publice și critică slaba colectare bugetară.

- Advertisement -

Viorica Dăncilă a fost marţi, la Bruxelles, unde a semnat un comunicat comun cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele în funcţie al Comisiei Europene, în care a promis că va rectifica acţiunile puse la cale tot de ea împotriva justiţiei, astfel încât recomandările Comisiei de la Veneţia şi cele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie puse rapid în practică.

Dar Dăncilă are şi obligaţia de a repara şi dezastrul din economie, pe care tot Guvernul PSD-ALDE l-a produs sau este pe cale să îl producă prin măsuri precum cele enunţate mai sus de Comisia Europeană.

Cele mai grave sunt OUG 114 şi Legea pensiilor, prin care Dragnea a încercat să cumpere bunăvoinţa pensionarilor astfel încât să poată continua în linişte socială atacul la justiţie.

- Advertisement -
Ce s-au mai distrat ei pe seama pensionarilor

Artizana măririlor de pensii (care nu au fost efectiv făcute din cauză că nu sunt bani şi Guvernul a promis că le va pune în practică în toamnă) este Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii şi mână dreaptă a fostului lider al PSD aflat azi la închisoare.

Dăncilă a izolat-o pe Vasilescu de ochii lumii, dar are misiunea să îndrepte rapid răul făcut prin modificarea populistă a Legii pensiilor. Cum? Nu mai e treaba noastră, ci a ei. Până nu va fi prea târziu.

Teodorovici a fost avertizat degeaba de BCE

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de Finanțe, mărește deficitul de la o zi la alta- Foto Wikipedia

Banca Centrală Europeană i-a trimis ministrului român de Finanțe, Eugen Teodorovici, o scrisoare plină de reproșuri, în legătură cu adoptarea Ordonanței de urgență nr. 114, cea prin care a fost impusă infama „taxă pe lăcomie”.

* „Banca Centrală Europeană ar fi trebuit consultată «într-o etapă adecvată», care să permită autorității care inițiază proiectul legislativ să ia în considerare avizul BCE înainte de a lua o decizie cu privire la fond. BCE nu a fost consultată de Guvernul Românieiînainte de adoptarea și intrarea în vigoare a OUG nr. 114/2018″.
* „Mai mult, OUG nr. 114/2018 nu a fost însoțită de nicio evaluare a impactului care să arate efectele impozitului asupra sectorului bancar”.
* „În absența unei astfel de evaluări a impactului, riscul ca impozitul să aibă un impact semnificativ asupra stabilității sistemului bancar nu poate fi exclus. BCE consideră că această neconsultare este un caz de nerespectare de către autoritățile române a obligației de a consulta BCE cu privire la proiectul de legislație națională”.
* „În viitor, BCE ar aprecia dacă Guvernul român, acordând atenția cuvenită observațiilor de mai sus, își va îndeplini obligația de a consulta BCE cu privire la proiectul de lege”.

„Este un război împotriva României.  Au lovit băncile, bursa, bugetul. Este un atac împotriva economiei româneşti”

Gabriel Biriş, fost ministru de Finanţe în cabinetul tehnocrat Cioloş, a tras un semnal puternic de alarmă, în numele mediului de afaceri, imediat după ce Guvernul a luat decizia de a emite Ordonanţa 114. Concluzia: un act de sabotaj naţional!

    • Pe pieţele internaţionale se pot împrumuta doar în valută, iar costurile sunt mai mari de trei ori decât pentru Polonia, de exemplu. Pentru că ei au o economie funcţională, ei au rating BB+, noi suntem aproape de <<junk>>.
    • Au călcat totul în picioare. Uitaţi-vă şi la celelalte măsuri din ordonanţa 114. Este un atac foarte coerent împotriva economiei româneşti. Au lovit în producţia de gaz. Întâi în cea offshore.
    • Am nenorocit şi producţia locală, pentru că am pus preţ maxim, dar am pus la producători, nu la traderi, ca şmecherii lor să poată lua ieftin de la Romgaz şi să vândă scump pe piaţă, pentru ca gazul rusesc e mai scump.
    • Au lovit în tot lanţul de electricitate. Îi vor pune pe cei care nu au resurse în faliment, o să rămână câţiva mari, va creşte preţul şi mai mult. Au lovit băncile, au lovit bursa, lovesc bugetul. Este un război împotriva României.

CITIȚI ȘI:

„Banii din rezerva Trezoreriei, pentru pensii şi salarii, nu ajung 6 luni, ci doar 3 luni!”. Teodorovici, ministrul care aduce criza

Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

Rareş Bogdan joacă tare în PNL. Îl critică pe Orban şi întinde mâna USR-PLUS. „Au greşit cei care au crezut că au apelat doar la un nume cu notorietate, care nu se va implica după campanie”

În căutare de candidat, PSD îl testează pentru prezidențiale nu doar pe Gâdea, ci și pe un actor violent anti-occidental

Rareş Bogdan anunţă mazilirea primarului PNL din Târgu-Jiu, care „a făcut pact cu ALDE”

L-au prins pe criminalul poliţistului, la 4.45 dimineaţa. A fost împuşcat de trei ori şi va fi operat

Șantajul lui Tăriceanu a devenit troc: PSD nu-l dă pe mâna DNA pentru șpaga de 800.000$, el nu aruncă în aer guvernarea

Vor fi date afară și pițipoancele lui Vâlcov: șefa Fiscului și cea a Casei de Sănătate

REVOLUȚIA VOTULUI. Darius Vâlcov, calamitatea „programului de guvernare”, a fost forțat să plece din Guvern

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

Diversiunea lui Carmen Dan: face pe „mama răniților” de la inundații ca să acopere moartea polițistului prost înarmat

Îi dăm în cap lui Pieleanu cu sondajele sale mincinoase! Un impostor al sociologiei: a umflat scorul PSD cu 10-17%

Să râdem de mincinoși! „PSD ia cel puțin 40%, PNL sub 19%, USR sub 12%, ALDE peste 12%, Băsescu și Ponta nu fac 5%”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -