„Astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova”. Europa susţine noul Guvern de la Chişinău, în timp ce forţele oligarhice provoacă haos instituţional

1
2626

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE), a felicitat blocul ACUM pentru formarea noului guvern și asumarea conducerii Republicii Moldova. Într-un comunicat oficial, Daul a declarat că va susține Guvernul ACUM și afirmă că va condamna ferm „orice încercare a răsturna noul Guvern ales democratic”.

Declarația integrală a președintelui PPE

  • Astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova și pentru toți cetățenii săi. Astăzi, Moldova are un guvern condus de ACUM, ales în mod democratic. Azi este ziua în care Moldova începe să se transforme dintr-un stat capturat într-o democrație în recuperare. Să felicităm din toată inima blocul ACUM și pe liderii săi, Maia Sandu și Andrei Năstase, pentru realizarea unei sarcini de formare a unui guvern și evitarea alegerilor anticipate. În pofida provocărilor și obstacolelor incomprehensibile organizate de Vladimir Plahotniuc pentru a face ca nogocierile dintre ACUM și PSRM să eșuează, democrația a dominat.
  • Aș dori să o felicit pe Maia Sandu pentru numirea sa în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Am fost întotdeauna impresionat de curajul ei de a lupta împotriva controlului oligarhic și de hotărârea ei de a aduce poporului său democrație și prosperitate. Aș dori, de asemenea, să îl felicit pe Andrei Nastase pentru numirea sa în funcția de viceprim-ministru. El a fost o forță puternică împotriva unei Moldova autocratice și angajamentul său de a aduce schimbări a fost incontestabil.
  • Un guvern condus de ACUM este o realizare majoră pentru partidele membre PPE, dar și pentru toți moldovenii care au votat pentru schimbare. O schimbare pe care Partidul Democrat (PD) nu este pregătită să o accepte. În schimb, ei încearcă cu disperare să submineze Guvernul și Parlamentul ales legitim și democratic prin intermediul instituțiilor de stat pe care le controlează. Este revoltător pentru a vedea cum judecătorii Curții Constituționale urmăresc ordinele lui Vladimir Plahotniuc în locul legii și al Constituției Republicii Moldova. În toate democrațiile, Constituția este legea supremă care va prevala peste toate interpretările și sper că acest lucru va fi și în cazul Moldovei.
  • După cum am afirmat mai înainte, orice provocări sau folosirea violenței pentru a răsturna noul Guvern ales democratic va fi condamnată ferm. PD trebuie să respecte rezultatul și să asigure o tranziție pașnică a puterii. Aș dori, de asemenea, să invit PSRM să-și onoreze cuvântul și să sprijine reformele necesare pentru a elibera Republica Moldova de controlul oligarhic.
  • Pachetele legislative propuse de ACUM pentru restabilirea statului de drept și pentru eliminarea Moldovei de corupție reprezintă un bun punct de plecare. Nu va fi ușor să reparați toate pagubele produse de-a lungul anilor. PPE va rămâne un partener puternic și un mare susținător al Guvernului condus de ACUM în activitatea sa de a aduce democrația și prosperitatea țării și poporului său”. (Sursa: Unimedia.info)

CITIȚI ȘI:

CRIZĂ. Braţul lui Putin, la Chişinău. Haos total, Guvern ales de Parlament, dar anulat de Curtea Constituţională, filmuleţe cu preşedintele Moldovei „filat” de oamenii oligarhului Plahotniuc

VIDEO. Război total la Chișinău. Blocul ACUM face alianță cu Dodon pentru a-l executa pe oligarhul Plahotniuc. Ambasadorul SUA și cel al Rusiei sunt prezenți la ședința Parlamentului, desfășurată pe întuneric

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

După eșecul României la ONU, Klaus Iohannis arată ce prostii au făcut Dragnea și Dăncilă. „Eforturile diplomatice au fost boicotate de declarații iresponsabile”

Reacții dure ale lui Rareș Bogdan, Dan Barna, Dacian Cioloș după eșecul rușinos de la ONU

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

VIDEO. Politicieni iresponsabili de la UDMR, PSD și ALDE au creat tensiuni periculoase la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Balamuc în PSD. Paul Stănescu şi-a dat demisia, Dăncilă nu vrea să piardă partidul, baronii fac jocul de putere

Un mincinos din conducerea ALDE: „Justiția nu i-a găsit nicio vină lui Titus Corlățean”. De fapt, Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea!

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

Ludovic Orban: „Ne mai trebuie 30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Avem discuții încurajatoare cu parlamentari de la PSD și ALDE”

Înjurătura spurcată a unui consilier județean PSD la adresa unui român din Diaspora

Nu mai scapă violatorii dreptului de vot în Diaspora: DNA a intrat pe fir, Meleşcanu şi Carmen Dan au încurcat-o!

Dragnea și Dăncilă „au scos țara din noroaie”… dar ministrul lor împinge mașina prin mocirlă

Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

 

1 COMENTARIU

  1. Voi mai scrie de Republica Moldova. Vor rămâne cu Rusia şi în afara Europei.

    Europa să vadă câte companii are şi apoi să vorbească de guvernarea Moldovei. E bine să fii cinstit ca om în Omenire. Nu cu mesaje construieşti economia ce aduce binele în casa omului basarabean. Dacă Moldova nu are minerale nici economia Europei nu investește la Chişinău. Doar să joace manipularea cu bani puțini. Lumea aparține omului de rând. Simplu. Mobul sau pe înțelesul meu muncitorului sau cetățeanului angajat să supraviețuiască. Nu aparține politicului. Germania nu are valoarea CIA America. Cu CIA voi face din Africa o patrie ce nu va dezamăgi Zeii. Dacă furia Europei e mare şi eu sunt mare. Lung la minte sunt eu şi CIA. Noul plan de conturi va impune un drum lung. Dar acest drum nu aparține Europei arse de soare ci germanului simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here