Dragnea și Dăncilă „au scos țara din noroaie”… dar ministrul lor împinge mașina prin mocirlă

1
1028

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, a fost filmat împingând mașina prin mocirlă, în satul gălățean Corod, afectat de inundații. Acum cinci luni, premierul Viorica Dăncilă spunea că ea și Liviu Dragnea au „scos țara din noroaie”.

Într-un exercițiu de imagine, ministrul Deneş a mers marţi în satul Corod, din judeţul Galaţi, unde au avut loc inundaţii. Când delegaţia era pe drumul spre malul pârâului revărsat, una dintre maşinile din convoiul demnitarului a rămas blocată în noroi.

În februarie, premierul Dăncilă ne spunea că nu mai sunt noroaie, pentru că ne-a scos PSD-ul din ele, prin minunatele programe ale lui Liviu Dragnea, PNDL 1 și PNDL 2.

Viorica Dăncilă, 18 februarie 2019:

Lucian Mândruță a comentat la Digi 24: „Asta este «metoda Papa». S-au dus cu un Golf 5, de 10 ani cel puțin, să arate că un ministru amărât, săracu’ de el, exact ca Papa Francisc, se duce el, singur-singurel, prin toate noroaiele, ba mai și împinge la Golful ăla vechi. Incredibil!”

Cosmin Prelipceanu a observat că ministrul „împinge perpendicular pe direcția de mers”.

Mândruță:” Păi, exact așa face și Guvernul. Așa a învățat la ședința de Guvern. România se duce într-o parte, ei împing perpendicular. Ăsta este PR. Golful este cheia, Golful vechi de 10 ani. Domnule, un ministru extraordinar, a înțeles tot ce trebuia. Eu mă aștept să vedem și alte fețe bisericești, alți miniștri, biciclete…”

Ministrul Deneș împinge mașina… perpendicular!

Localnicii au nevoie de diguri, nu de vizite!

În timp ce ministrul Deneş împingea mașina prin mocirlă, localnicii încercau să scoată noroiul din case, informează Digi 24.

„Acum strângem, curăţăm. A fost multă apă, până aici, sus. Apa a venit în două reprize, ne-am speriat tare. Am stat în prispă, dacă venea mai tare ne urcam în pod, urcam în pod cu scara”, a povestit o localnică.

Primarul comunei Corod i s-a plâns ministrului, spunându-i că autorităţile centrale nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina producerea inundaţiilor în zonă, deşi comuna a fost lovită şi în urmă cu şase ani de două inundaţii de proporţii. De atunci, singurele lucrări de apărare au fost făcute cu banii comunităţii.

Vasile Cârjeu, primarul comunei Corod: „O mare parte din locuitorii comunei Corod pleacă în străinătate. Noi nu suntem capabili să le oferim o protecţie reală. Din păcate, am avut nenumărate intervenţii. În 2013 am avut două inundaţii de amploare, pe care nu o să le uităm niciodată. Digul a fost făcut cu eforturi locale. Am primit sprijin de la Apele Române doar pentru a consolida nişte porţiuni ale digului. Pârâul Corozel are 7 kilometri lungime doar în Corod şi noi nu avem voie să intervenim pe cursurile de apă. Cei de la Apele Române ar trebui să o facă, dar noi am făcut, de pomană, numeroase intervenţii”.

Încă un val de promisiuni

Ministrul Apelor şi Pădurii, Ioan Deneş, a refuzat să spună de ce nu au fost făcute lucrări de apărare până în prezent. Mai ușor i-a fost să promită. A zis că va debloca de urgenţă fonduri guvernamentale pentru realizarea unor diguri. De asemenea, pagubele înregistrate de locuitori vor fi evaluate după retragerea defintivă a apelor.

Deneș, la Corod: „Noi putem face evaluarea pagubelor doar când apele se retrag. Fenomenele meteo extreme sunt încă în derulare. Vom propune mai multe proiecte de Hotărâre de Guvern privind alocări de sume importante din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Există o discuţie pe care deja am avut-o cu premierul Viorica Dăncilă. Vom aloca sume în regim de urgenţă, astfel încât lucrările hidrotehnice afectate să fie reparate, iar în zonele în care nu sunt, să fie construite. (…) Împreună cu specialiştii facem o analiză, vedem ce lucrări hidrotehnice sunt necesare, astfel încât să nu se repete inundaţiile. Eu nu vreau să discut ce a fost înainte, eu vreau să ştiu ce va fi de acum înainte”.

Autorităţile centrale aflate la Galaţi au mai promis că vor consulta hărţile de risc la inundaţii pentru a demara lucrările hidrotehnice promise.

CITIȚI ȘI:

* Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

Rareş Bogdan joacă tare în PNL. Îl critică pe Orban şi întinde mâna USR-PLUS. „Au greşit cei care au crezut că au apelat doar la un nume cu notorietate, care nu se va implica după campanie”

În căutare de candidat, PSD îl testează pentru prezidențiale nu doar pe Gâdea, ci și pe un actor violent anti-occidental

Rareş Bogdan anunţă mazilirea primarului PNL din Târgu-Jiu, care „a făcut pact cu ALDE”

L-au prins pe criminalul poliţistului, la 4.45 dimineaţa. A fost împuşcat de trei ori şi va fi operat

Șantajul lui Tăriceanu a devenit troc: PSD nu-l dă pe mâna DNA pentru șpaga de 800.000$, el nu aruncă în aer guvernarea

Vor fi date afară și pițipoancele lui Vâlcov: șefa Fiscului și cea a Casei de Sănătate

REVOLUȚIA VOTULUI. Darius Vâlcov, calamitatea „programului de guvernare”, a fost forțat să plece din Guvern

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

Diversiunea lui Carmen Dan: face pe „mama răniților” de la inundații ca să acopere moartea polițistului prost înarmat

Îi dăm în cap lui Pieleanu cu sondajele sale mincinoase! Un impostor al sociologiei: a umflat scorul PSD cu 10-17%

Să râdem de mincinoși! „PSD ia cel puțin 40%, PNL sub 19%, USR sub 12%, ALDE peste 12%, Băsescu și Ponta nu fac 5%”

1 COMENTARIU

  1. In al doilea razboi mondial se scoteau masinile de razboi din noroaie cu caii, boii, soldatii, etc. Nici o schimbare de atunci decit numai niste legi si salarii babane. Minciuna este la ea acasa. Romanul trage ponoasele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.