VIDEO. Gafa lui Joe Biden: „Putin poate încercui Kievul cu tancuri, dar nu poate captura inimile și sufletele poporului IRANIAN”. Vicepreședintele Kamala Harris i-a șoptit: „UCRAINEAN”

0
15861
Vicepreședinta Kamala Harris (stânga) i-a șoptit imediat lui Joe Biden că e vorba de poporul ucrainean, nu iranian

Joe Biden (79 de ani), președintele SUA, a comis o gafă de proporții în discursul său de marți seara, confundând cuvântul „ucrainean” cu “iranian”. Șeful statului american a fost corectat imediat de vicepreședinta Kamala Harris (57 de ani), care stătea în spatele său și i-a atras atenția, în șoaptă, asupra erorii. Mesajul lui Biden a fost unul foarte dur, acesta averizându-l pe Putin că „n-are idee ce va veni”, referindu-se la sancțiunile impuse, cele care urmează și ce consecințe vor avea acestea.

În timpul discursului despre criza pricinuită de invazia Rusiei în Ucraina, Joe Biden a afirmat că „Putin poate încercui Kievul cu tancuri, dar el nu va obține niciodată inimile și sufletele poporului iranian”. Imediat după ce Biden a pronunțat cuvântul „iranian”, vicepreședinta Kamala Harris, aflată chiar în spatele său, i-a șoptit: „Ucrainean”.

Eroarea le-a prilejuit trumpiștilor un val de ironii și insulte. Fostul consilier prezidențial Sebastian Gorka a scris despre gafă și a adăugat haștagul „Președinte senil”.

Însă analiștii n-au dat mare importanță incidentului, menționând că e mult mai important mesajul care a fost transmis în fața Congresului SUA.

Biden n-a lăsat loc de interpretări: „În urmă cu șase zile, Vlaidmir Putin din Rusia a încercat să zguduie însăși temelia lumii libere, crezând că o poate face să se plieze pe calea sa amenințătoare. Dar a calculat greșit. A crezut că el poate trece peste Ucraina și lumea va trece peste acest lucru. În loc de asta, Putin a întâlnit un zid de forță pe care el n-a anticipat-o sau așteptat-o niciodată, poporul ucrainean“.

Președintele american s-a abătut apoi de la discursul pregătit inițial, lansând un avertisment foarte dur la adresa lui Putin: “N-are idee despre ce-l așteaptă. Noi, Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean. De-a lungul istoriei, am învățat această lecție – când dictatorii nu plătesc prețul pentru agresiunile lor, ei produc și mai mult haos (…) Acum, Rusia este mai izolată ca niciodată de restul lumii”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Urmează noaptea ce mai grea. Armata lui Putin anunță că va face masacru la Kiev. Rușii le cer civililor să fugă, pentru că urmează „lovituri cu arme de înaltă precizie”

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* „Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

* Rușii au bombardat sălbatic Harkov-ul, al doilea oraș a Ucrainei. Zelenski: „Este o crimă militară! Terorism de stat!”

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

* Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

* Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

* Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.