Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

1
22021
Aleksandr Lukașenko

Trupele belaruse au intrat în Ucraina pentru a sprijini Rusia în ofensiva militară, anunță canalul de televiziune oficial al Parlamentului de la Kiev, citat de publicația Kyiv Independent.

Trupele bieloruse ar fi pătruns pe teritoriul ucrainean prin regiunea Chernihiv, din nordul țării.

Aleksander Lukașenko, aliatul necondiționat al lui Putin, tocmai reafirmase, cu câteva ore în urmă, că Belarus nu participă cu trupe la războiul declanșat de Rusia.

Potrivit Reuters, acesta a declarat presei de stat de la Minsk, marți dimineață, că nu intenționează să participe la invazie. Tiranul Lukașenko a acuzat Occidentul că încearcă să atragă țara sa în conflict.

Dă vina pe Ucraina și pe Occident

Aleksandr Lukașenko, cel mai apropiat aliat al lui Vladimir Putin, a declarat: „Armata belarusă nu ia parte la acțiunile militare și nu a luat parte niciodată. Putem dovedi asta oricui. Mai mult decât atât, conducerea rusă nu a ridicat niciodată această problemă cu noi – implicarea noastră în conflictul armat. Și nu intenționăm să participăm nici în viitor la această operațiune specială în Ucraina”.

Lukaşenko a susținut – fără a prezenta vreo dovadă – că unele divizii de rachetă din Ucraina, din apropiere de frontiera belarusă, intenţionau să atace trupele ruse care se aflau pe teritoriul Belarus. Aceasta pare a fi o altă minciună gogonată a dictatorului de la Minsk.

Dar n-a fost suficient că a dat vina pe Ucraina, pentru invazia rusă și pe propria-i participare la agresiune. Lukașenko a mers mai departe, găsind vinovat și Occidentul, care „a avut drept obiectiv să provoace Belarus şi mai ales Rusia, implicând în această poveste partea ucraineană, cu promisiuni irealizabile de a primi ţara în UE şi NATO”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* Ucrainenii anunță că au ucis 5.300 de ruși, au doborât 29 de avioane și au distrus 191 de tancuri, până luni în zori. Pierderile Rusiei încep să devină insuportabile

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

1 COMENTARIU

  1. Daca mai era nevoie, comunitatea internationala invata acum nu numai ca rusii si bielorusii mint, dar ca tot ce spun tb interpretat pe dos.

    Mai bine mai tarziu decat niciodata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here