VIDEO. Rușii au bombardat sălbatic Harkov-ul, al doilea oraș a Ucrainei. Zelenski: „Este o crimă militară! Terorism de stat!”

1
1276

Orașul Harkov (peste 1,4 milioane de locuitori), al doilea ca mărime de pe teritoriul Ucrainei, situat în nord-estul țării, aproape de granița cu Rusia, a fost devastat de loviturile masive de rachete trimise de armata sceleratului Vladimir Putin, majoritatea lansate de pe teritoriul Rusiei.

Începând de marți, 1 martie, ora 8.00, s-au înregistrat numeroase victime în rândul civililor. Unul dintre proiectile a zburat spre centrul metropolei, în zona Pieței Libertății. Acest moment terifiant a fost înregistrat de camerele de supraveghere.

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență din Kiev, citat de publicația Obozrevatel.com, în urma bombardării Administrației Regionale de Stat din Harkov, 6 persoane au suferit răni grave, inclusiv un copil. Au mai fost afectate de bombardamente Teatrul Național de Operă, Filarmonica și clădiri din zona rezidențială (mai ales cele cu 4-5 etaje). Locuitorii din Harkov sunt rugați să rămână în adăposturi.

„Chiar și Satana îi va blestema pentru fiecare picătură de sânge vărsată de cetățenii noștri. Vor arde în iad pentru totdeauna!”

Boris Bereza, deputat ucrainean între 2014-2019, a reacționat imediat după bombardamentele invadatorilor ruși: „Va veni vremea când toți criminalii de război, toți dictatorii nebuni vor fi judecați. Și atunci chiar și Satana însuși îi va blestema pentru fiecare picătură de sânge vărsată de cetățenii noștri. Vor arde în iad pentru totdeauna! Ei sunt în război cu populația civilă, la fel ca naziștii din cel de-al Doilea Război Mondial. Nu există nicio diferență între ei”.

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat promptă după atacurile criminale din Harkov, definind Rusia drept „stat terorist”.

„Nu a existat nicio țintă militară în Piață. La fel ca în acele zone rezidențiale din Harkov, care sunt lovite de artilerie cu rachete. O rachetă în Piața centrală este o teroare sinceră, nedisimulată. Nimeni nu va ierta asta! Nimeni nu va uita asta! Acest atac asupra Harkov-ului este o crimă militară. Acesta este terorismul de stat al Federației Ruse”, a spus Zelinski.

Șeful statului ucrainean a cerut lumii să „răspundă imediat și eficient” crimei agresorului și să proclame că Federația Rusă comite un terorism de stat. „Ei procedează la fel și la Kiev, capitala noastră. Prin urmare, apărarea capitalei astăzi este o prioritate cheie pentru stat… Dacă apărăm Kievul, vom proteja statul. Kievul este inima țării noastre. Și trebuie să bată!”, a punctat Zelenski.

El a adăugat că, pe timpul războiului, a numit un militar profesionist ca șef al administrației militare a orașului Kiev. Acest post va fi preluat de generalul Nikolai Jernov, din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* „Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

* Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* Ucrainenii anunță că au ucis 5.300 de ruși, au doborât 29 de avioane și au distrus 191 de tancuri, până luni în zori. Pierderile Rusiei încep să devină insuportabile

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

1 COMENTARIU

  1. În atenția tuturor pupătorilor de dosuri ruso-putiniste: ASTA ESTE FAȚA LOR! NUMAI ASTA ȘTIU SĂ FACĂ! Popor de înapoiați, de brute, de netrebnici lobotomizați, de mașinării abrutizate de votcă și de propria prostie! Ăștia sunt rușii! Să vă intre bine în cap!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here