Rusia trece la distrugerea infrastructurii vitale a Ucrainei, transformând țara într-o ruină. Ample operațiuni psihologice, cu scopul de a demoraliza populația

0
2285
Rusia a lovit Turnul Televiziunii din Kiev în cursul zilei de marți, căutând să blocheze transmisiunile televiziunii de stat din Ucraina

După ce a ratat obiectivele militare și războiul-fulger, Rusia a trecut la distrugerea infrastructurii vitale, bombardamente de teroare asupra civililor și ample operațiuni psihologice în Ucraina, anunță conducerea de la Kiev. Scopul Moscovei, în acest moment, este „de a înfrânge rezistența poporului ucrainean”.

Noua strategie a invadatorilor, după ce planul inițial a dat greș, este de a crea haos și panică, scrie Sky News, citând un comunicat al armatei ucrainene.

Ideea nu e nouă și a fost aplicată, uneori cu succes, alteori fără rezultate, încă de acum un secol. Germania a obținut, în 1940, capitularea Olandei după ce a bombardat Amsterdam. În schimb, nu s-a întâmplat același lucru și cu Marea Britanie prin bombardarea Londrei și a marilor orașe. Nici Aliații n-au obținut descurajarea și capitularea Germaniei în ciuda campaniei de bombardamente din perioada 1943-1945.

Rusia a exersat deja strategia bombardamentelor „de teroare” în Siria, unde a provocat catastrofe umanitare de proporții și exodul a milioane de oameni

În ultimii ani, Rusia a exersat această strategie în Siria. Bombardamentele „de teroare”, care au țintit infrastructura vitală a orașelor și cartierele de locuințe, au dus la exodul masiv a milioane de civili, iar în 2015 a generat acea primă criză a refugiaților în Uniunea Europeană.

Vladimir Putin a avut o intervenție televizată în care i-a avertizat marți pe locuitorii Kievului că „plecați sau muriți”, anunțând bombardamente asupra Capitalei. Efectul a fost cel scontat, în gara din Kiev înregistrându-se o panică de nedescris, cu mii de oameni care luau cu asalt trenurile spre vestul țării.

Forțele ruse „se pregătesc să înceapă o operațiune psihologică de dezinformare pe scară largă”, urmărind să creeze „panică și haos”, se menționează în comunicatul armatei ucrainene. Moscova vrea ca astfel „să înfrângă rezistența poporului ucrainean și a forțelor armate ucrainene cu ajutorul minciunilor. Folosint tactici de dezinformare totală și de intimidare a populației civile, inamicul va încerca să creeze panică și haos”.

Se urmărește eliminarea mijloacelor de comunicare și a tuturor surselor de informație cu excepția celor venite de la Moscova

Armata rusă și-a mutat atenția de la infrastructura militară la cea națională critică pentru susținerea vieții locuitorilor din Ucraina. Lăsați fără posibilitatea de a supraviețui – cu sursele de apă și hrană eliminate, iar locuințele distruse -, locuitorii orașelor ar urma, speră rușii, să pună mare presiune pe garnizoanele locale și conducătorii comunităților ca să capituleze.

Se caută, în paralel, distrugerea turnurilor și releelor de transmisie, ceea ce i-ar priva pe oameni, în primul rând, comunicare și de aflarea știrilor. Fără acces la internet și la rețelele de telefonie mobilă, precum și la posturile naționale de televiziune – de aceea a fost bombardat și turnul televiziunii din Kiev –, oamenii vor mai avea acces doar la posturile de televiziune de la Moscova, care urmează agenda Kremlinului.

Efectul poate fi unul major, urmând ca populația să fie sistematic dezinformată, manipulată și descurajată să mai opună rezistență.

Într-un mod oarecum similar, propaganda lui Putin a reușit să izoleze opinia publică din Rusia de realitate. Fără acces la rețelele de socializare și posturi de televiziune străine, mare parte din populația Rusiei nu știe nici acum că armata acestei țări a invadat Ucraina. În condițiile în care oamenilor li se repetă de ani în șir că Ucraina este nazistă, iar de câteva luni sunt „informați” că ucrainenii comit genocid împotriva rușilor din Donbass, aproximativ jumătate din populație susține și aprobă acțiunile lui Putin. Sancțiunile Occidentului nu sunt văzute ca o pedeapsă, ci ca o agresiune împotriva patriei lor care e nevoită să se apere.

Nici măcar soldații ruși trimiși în Ucraina nu știu ce-i așteaptă acolo. Prizonierii au mărturisit că li se spusese că e o acțiune simplă și că vor fi întâmpinați cu bucurie de popor, care abia așteaptă să fie eliberat de „Guvernul nazist de la Kiev”. Contactul cu realitatea a fost șocant pentru toți.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Urmează noaptea ce mai grea. Armata lui Putin anunță că va face masacru la Kiev. Rușii le cer civililor să fugă, pentru că urmează „lovituri cu arme de înaltă precizie”

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* „Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

* Rușii au bombardat sălbatic Harkov-ul, al doilea oraș a Ucrainei. Zelenski: „Este o crimă militară! Terorism de stat!”

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

* Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

* Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

* Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here