marți, mai 28, 2024
AcasăMainVIDEO. Imagini extraordinare: 100.000 de oameni în ploaie la Șumuleu Ciuc, la...

VIDEO. Imagini extraordinare: 100.000 de oameni în ploaie la Șumuleu Ciuc, la liturghia oficiată de Papa Francisc

-

Circa 100.000 de oameni sunt prezenți sâmbătă, pe o vreme ploioasă la Şumuleu Ciuc, județul Harghita, unde Papa Francisc oficiază Liturghia Pontificală, în a doua zi a vizitei sale apostolice în România.

Papa Francisc a ajuns la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc la ora 11.12, iar slujba oficiată de Papa Francisc a început la 11.35.

- Advertisement -

Credincioșii au ajuns la locul Șumuleu Ciuc pe o ploaie torențială. Ca prin minune, ploaia s-a mai domolit chiar înainte de sosirea Sanctității Sale, pe alocuri chiar oprindu-se.

Pentru slujba de astăzi, pelerinii au venit până la Miercurea Ciuc cu trenul, cu maşina sau cu autocarul, după care au parcurs pe jos drumul până la altarul în aer liber situat în şaua muntelui Şumuleu.

- Advertisement -

Unii dintre credincioși, purtând pelerine de ploaie şi umbrele, au mers pe jos distanţe impresionante. Ei spun că nu au simţit oboseală, ci doar bucuria de a fi alături de fraţii şi surorile în credinţă la acest eveniment istoric.

Pelerinii urcă dealul

Potrivit datelor furnizate de organizatori, circa 110.000 de persoane s-au înscris online pentru a participa la Sfânta Liturghie, din care aproape 84.000 sunt din România, majoritatea din Transilvania şi Banat.

De asemenea, sunt şi peste 25.000 de pelerini din Ungaria, dar şi din comunităţile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina, care s-au înscris online pentru a lua parte la acest eveniment.

O mulțime impresionantă

Printre pelerinii care vor fi prezenţi la slujba de la Şumuleu Ciuc sunt şi persoane care vin din ţări foarte îndepărtate, cum ar fi Australia, Canada, Pakistan, Rwanda, Africa de Sud, Niger, Madagascar, Namibia și Israel.

Cei care nu au vizibilitate bună sau se află la distanţă de altar, pot urmări slujba pe mai multe ecrane, unul de mari dimensiuni, respectiv 14 metri/9 metri.

Trandafirul de aur

Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc este locul unde, în fiecare an, un număr impresionant de credincioşi se adună pentru a participa la Liturghia închinată Sfintei Fecioare, în cadrul celui mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.

În centrul pelerinajului se află statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cea care i-a ajutat pe secui să-şi păstreze credinţa catolică în 1567, când principele Transilvaniei, Ioan Sigismund, a încercat să le impună religia unitariană.

Papa va oferi în dar sanctuarului un trandafir din aur. Conform preotului Olah Jozsef, trandafirul are 84 de centimetri. Statuia de trandafir e făcută din argint şi aurită cu aur de 24 de karate.

Papa Francisc în timpul liturghiei

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Clipe magice la Iași: 150.000 de credincioși au spus „Tatăl Nostru” împreună cu Papa Francisc

* VIDEO/PAMFLET. Ciutacu, tonomatul care se pupă cu Dragnea jr. (Fane Porcarul) în fața pușcăriei Rahova

Acuzații grave. Poliția lui Carmen Dan a încălcat procedurile la arestarea lui Dragnea, creându-i un regim privilegiat

DOCUMENTE. Românii din Diaspora s-au bătut „ca la Rovine” pentru votul lor . Au fost scene de groază, din cauza unui guvern iresponsabil

VIDEO. Șoc la Antena 3: Dragoș Pîslaru (USR-PLUS) i-a cerut lui Gâdea să nu mai manipuleze. Rezultatul: Gâdea a mai livrat un fake-news, încercând să scape de alt fake-news!

Cei de la USR-PLUS s-au lămurit cu Gâdea. Pîslaru: „A fost o greșeală. Nu vom mai accepta alte invitații în aceste condiții”

Victoria în alegeri e folosită de PNL pentru a scăpa de „mâinile moarte” din partid. Cad capetele complicilor PSD și ale celor cu rezultate slabe pe 26 mai

Încă o cacealma: Pandele candidează la prezidențiale! Poate revine și Firea, ca să candideze toată familia

Capra râioasă ține coada pe sus. Tăriceanu retrage ALDE România din ALDE Europa. Oricum, urma să fie exclus

Ambasadorul diasporei umilite din Londra, Dan Mihalache, și-a serbat ziua de naștere alături de doi „călăi” ai diasporei: jandarmul-șef Sindile și PSD-istul Corlățean!

Rezultatele finale: PNL – 27,00, PSD – 22,51%, USR-PLUS – 22,36%. Doar 13.650 de voturi între PSD și USR-PLUS

Cea mai mare prezență la vot din istoria diasporei române: 381.121 de voturi, cu 2.005 mai multe decât în 2014

În diaspora, PSD a luat marja de eroare: 2,41%! Mai puțin chiar și decât un independent neeligibil!

Ce tupeu! Meleșcanu zice că vinovat pentru cozile din diaspora e Klaus Iohannis, pentru că a vrut referendum!

Aplauzele Angelei Merkel. Klaus Iohannis, ovaționat de liderii PPE pentru „succesul referendumului pentru statul de drept”

Marș la pușcărie, nimicule!

Cele patru asasine de la Înalta Curte

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -