Victoria în alegeri e folosită de PNL pentru a scăpa de „mâinile moarte” din partid. Cad capetele complicilor PSD și ale celor cu rezultate slabe pe 26 mai

0
5983
Pentru implicarea totală în campania electorală, Rareş Bogdan a fost avansat în PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declanșat „curățenia de vară” în partid. Sunt schimbați din funcții șefii de filiale care au obținut rezultate slabe, mult sub media națională de 27%. Sunt excluși din partid primarii și consilierii care au făcut non-combat sau chiar blat cu PSD. Obiectivul este acela de a întări partidul pentru următoarele bătălii electorale.

Câștigarea alegerilor europarlamentare cu o diferență mare, de aproape 4,5% față de PSD, a consolidat poziția trioului Ludovic Orban – Raluca Turcan (prim-vicepreședinte) – Robert Sighiartău (secretar general). Cu acest ascendent, conducerea PNL a început să lichideze punctele slabe ale partidului. Primele două ținte: București și Olt, dar se va face „chirurgie” și în alte județe.

La București, rezultatul de 15,4%, unul dintre cele mai slabe din țară, a confirmat lipsa de perspectivă a PNL cu o filială condusă de europarlamentarul Cristian Bușoi. Debarcarea acestuia este iminentă, nu-i exclus să fie declanșată chiar luni, 3 iunie. Filiala bucureșteană va fi preluată de Rareș Bogdan, care va avea misiunea de a o resuscita, mai ales că Alianța USR-PLUS s-a dus la 39,8% în Capitală.

În județul Olt, curățenia a fost declanșată deja. Filiala județeană a PNL a exclus din partid patru primari, doi viceprimari şi şapte consilieri locali. Anunțul a fost făcut de preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. Acesta a precizat vineri, pentru Agerpres, că excluderile au fost determinate de rezultatele slabe şi dezinteresul manifestat la alegerile europarlamentare ori de partizanatul cu adversari politici.

Cei 13 excluși:

* primarul oraşului Scorniceşti (Ion Prioteasa);
* primarul comunei Izbiceni (Marian Gulie);
* primarul şi viceprimarul comunei Pleşoiu;
* primarul şi viceprimarul comunei Vulpeni;
* patru consilieri locali de la Pleşoiu;
* trei consilieri locali de la Vulpeni.
Viceprimarii şi consilierii locali excluşi din PNL îşi vor pierde mandatele. Locul consilierilor excluși va fi luat de alți liberali, de pe lista de candidați de la alegerile locale din 2016.
Mandatele primarilor nu vor fi afectate de excluderea din PNL.
Liviu Voiculescu (mesaj pe Facebook): „Alegerile europarlamentare au fost un test, unul pe care, din păcate, câţiva dintre membrii noştri l-au picat, fie pentru că au fost copleşiţi de dezinteres, fie pentru că au tratat cu indiferenţă importanţa acestor alegeri ori fie pentru că simpatiile au fost altele decât cele asumate la început de drum”.
Scorul PNL în judeţul Olt nu a fost rău: 25,09%, cu doar două procente sub scorul național, într-un județ roșu, care i-a dat pe Darius Vâlcov, Paul Stănescu și Florin Iordache. Unele organizații locale din Olt au fost însă cu mult sub media județeană, de aceea s-a și ajuns la sanțiuni.
În județul Olt, PNL s-a clasat pe locul 2, după PSD, care a luat 44,57% din voturi.

CITIȚI ȘI:

PNL l-a băgat „la penal” pe Meleșcanu, pentru batjocorirea diasporei la votul din 26 mai

* DOCUMENTE. Românii din Diaspora s-au bătut „ca la Rovine” pentru votul lor . Au fost scene de groază, din cauza unui guvern iresponsabil

Acuzații grave. Poliția lui Carmen Dan a încălcat procedurile la arestarea lui Dragnea, creându-i un regim privilegiat

VIDEO. Șoc la Antena 3: Dragoș Pîslaru (USR-PLUS) i-a cerut lui Gâdea să nu mai manipuleze. Rezultatul: Gâdea a mai livrat un fake-news, încercând să scape de alt fake-news!

Prima decizie după cele trei șocuri Gâdea – USR/PLUS: deputatul Stelian Ion refuză să mai meargă la Antena 3

Cei de la USR-PLUS s-au lămurit cu Gâdea. Pîslaru: „A fost o greșeală. Nu vom mai accepta alte invitații în aceste condiții”

Încă o cacealma: Pandele candidează la prezidențiale! Poate revine și Firea, ca să candideze toată familia

Capra râioasă ține coada pe sus. Tăriceanu retrage ALDE România din ALDE Europa. Oricum, urma să fie exclus

Iohannis dă de pământ cu călăii Diasporei. „Corlăţean nu va fi ministru la nimic!”. Dar Intotero, Meleşcanu şi Carmen Dan?

Păzea! Carmen Dan la DNA. Începe decontul fărădelegilor?

Ambasadorul diasporei umilite din Londra, Dan Mihalache, și-a serbat ziua de naștere alături de doi „călăi” ai diasporei: jandarmul-șef Sindile și PSD-istul Corlățean!

Rezultatele finale: PNL – 27,00, PSD – 22,51%, USR-PLUS – 22,36%. Doar 13.650 de voturi între PSD și USR-PLUS

Cea mai mare prezență la vot din istoria diasporei române: 381.121 de voturi, cu 2.005 mai multe decât în 2014

În diaspora, PSD a luat marja de eroare: 2,41%! Mai puțin chiar și decât un independent neeligibil!

Încă un impostor în tabăra PSD. Senatorul Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, și-a plagiat teza de doctorat

Ce tupeu! Meleșcanu zice că vinovat pentru cozile din diaspora e Klaus Iohannis, pentru că a vrut referendum!

Aplauzele Angelei Merkel. Klaus Iohannis, ovaționat de liderii PPE pentru „succesul referendumului pentru statul de drept”

Marș la pușcărie, nimicule!

Cele patru asasine de la Înalta Curte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.