VIDEO. Ofițerii ruși capturați de ucraineni, apel către colegii lor invadatori: Sunați la +38 068 464 9167 și predați-vă! Opriți acest război inutil și întoarceți-vă acasă, dacă vreți să mai trăiți!

0
18598

Ofițeri ai Forțelor Armate Ruse, capturați în Ucraina, li s-au adresat militarilor de pe front care luptă împotriva ucrainenilor. Le-au cerut insistent să pună capăt imediat acestui război inutil și să nu mai ucidă pe nimeni, pentru ca la rândul lor să nu fie uciși.

Videoclipul cu mesajul ofițerilor ruși a fost postat pe YouTube de Anton Gerașcenko, consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne (Denis Monastirski), cu referire directă la materialele Serviciului de Securitate coordonat din capitala Kiev, anunță Obozrevatel.com.

Primul dintre ofițerii capturați, sublocotenentul Dmitri Mihalovici Astahov, luptător în cadrul Rosguard (Garda Națională a Rusiei), îi îndeamnă pe toți militarii ruși să se adreseze Centrului pentru Încetarea Războiului, dacă au probleme grave, menționând că au fost atrași cu toții într-o invazie ilegală pe teritoriul unui stat suveran și apoi abandonați.

VIDEO: Mesajul ofițerilor ruși capturați de ucraineni

„Băieți, ați fost atrași într-o invazie ilegală a unui stat suveran și forțați să intrați în război, infracțiuni care nu au termen de prescripție”

Dmitri Astahov are piciorul drept complet bandajat din cauza rănilor suferite. El zice: „Exclusiv, pentru a salva vieți de ambele părți, vă chemăm să puneți capăt războiului. Ofițerii și soldații Forțelor Armate Ruse, precum și ofițerii Rosguard v-au atras într-o invazie ilegală a unui stat suveran și v-au forțat să intrați în război, infracţiuni care nu au termen de prescripţie. Încetați să-i mai omorâți pe ucraineni! Vă sfătuiesc să depuneți armele și să vă întoarceți acasă. Băieți, cine se află într-o situație grea și de neînțeles pe teritoriul Ucrainei, să se adreseze Centrului pentru Încetarea Războiului. Acest lucru vă va oferi șansa de a rămâne în viață și de a vă întoarce acasă la familiile voastre. Ne adresăm în mod special către mame, soții, copii: nu acceptați să vi se ia apropiații și să fie trimiși la război!”.

Al doilea care se prezintă este căpitanul de poliție Spiridon Viktorovici, cu piciorul stâng bandajat. Este născut în 1985 și e angajat al trupelor OMON (Detașament mobil cu destinație specială).

Al treilea este sergentul superior de poliție Evgheni Vitalievici, cel cu fața tumefiată în zona ochiului drept.

Prizonierii ruși țin în mâini niște foi pe care e scris numărul de telefon de la Centrul pentru Încetarea Războiului. Își sfătuiesc colegii invadatori să sune de îndată la acest centru și să pună capăt ostilităților.

„OMON-ul trimis în Ucraina este complet distrus, n-a fost pregătit pentru asta. Vreau să știe toți adevărul despre acest ordin criminal”

Sublocotenentul Astahov: „În luna ianuarie a acestui an, am fost instruiți pentru misiunea noastră pe teritoriul Republicii Belarus. Pe data de 24 februarie, dimineața, ne-au spus că avem sarcina de a ne implica în problema Ucrainei. Nu s-a stabilit o sarcină concretă. Doar că trebuie să ne deplasăm pe teritoriul statului învecinat, apoi să ne îndreptăm spre Kiev. N-am avut posibilitatea să studiem în amănunțime acel ordin, pentru că mașinile erau deja încărcate”.

Căpitanul Spiridon Viktorovici: „Cum am intrat în Ucraina, am fost atacați, s-a tras în noi, nici n-am avut timp să știm ce se întâmplă, coloana noastră a fost distrusă. Apoi ni s-a acordat ajutor medical, am vorbit cu confrații ucraineni, care erau în stare de șoc”.

Sergentul superior Evgheni Vitalievici: „Am înregistrat pierderi mari. În prezent, OMON-ul trimis în Ucraina este complet distrus, n-a fost pregătit pentru asta, nimeni nu credea că va fi posibil să se întâmple așa ceva. Vreau să știe toți adevărul despre acest ordin, că a fost criminal. Și să depună armele, să nu mai vină aici, să rămână cu familiile lor”.

Tatăl unui prizonier rus către fiul său luat prizonier în Ucraina: „Cum p…a mea ați ajuns acolo?”

Luptătorii Brigăzii 58-a separate de infanterie motorizată „I. Vigovski” le-au permis militarilor ruși luați prizonieri să comunice cu familiile lor, filmând una dintre conversații. Videoclipul e halucinant. Unul dintre părinți se amuză când comandantul fiului său, aflat și el în captivitate, îi spune că rușii i-au abandonat în centrul Ucrainei!

Militar ucrainean: Vă deranjăm din Ucraina. Serghei e fiul dumneavoastră?

Tatăl lui Serghei: Da.

(Militarul ucrainean îi dă telefonul mobil lui Serghei pentru a vorbi cu tatăl lui.)

Serghei: N-am încheiat misiunea.

Tatăl lui Serghei: Cum p…a mea ați ajuns acolo?

Serghei: De la Cernigov.

Tatăl lui Serghei: Pe p…ă!

Serghei: Așa am ajuns, pentru că la final…

Militar ucrainean: „Vor muri aici! Iar statului vostru nu-i va păsa de ei”

(Militarul ucrainean preia telefonul mobil și vorbește din nou cu tatăl lui Serghei.)

Militar ucrainean: Fiul dumneavoastră se află la noi, în captivitate. Fiul dumneavoastră a venit pe teritoriul Ucrainei pentru a lupta cu noi. Pricepeți?

Tatăl lui Serghei: Da. Nu l-am trimis eu acolo.

Militar ucrainean: Aaaaa, nu dumneavoastră l-ați trimis?

Tatăl lui Serghei: Da, da.

Militar ucrainean: Câți copii aveți?

Tatăl lui Serghei: Cinci.

Militar ucrainean: Cinci. Deci, pentru dumneavoastră, unul în minus, unul în plus nu contează.

Tatăl lui Serghei: Nu. Toți sunt la fel.

Militar ucrainean (se înfurie): Pentru că ei vor muri aici! Iar statului vostru nu-i va păsa de ei.

VIDEO: Dialogul dintre ofițerul rus (prizonier în Ucraina) și tatăl său (aflat în Rusia), intermediat de ofițerul ucrainean

Comandant invadator: „Ne-au abandonat. Sub pretextul exercițiilor, ne-au dus în altă țară și pur simplu ne-au abandonat”

Tatăl lui Serghei: Unde-i comandantul lor?

(Militarul ucrainean îi dă telefonul comandantului prizonier.)

Tatăl lui Serghei: Alo! Cum ați nimerit aici?

Comandantul prizonier: Ne-au abandonat aici.

Tatăl lui Serghei: Cum v-au abandonat?

Comandantul prizonier: Așa bine. Ne-au abandonat. Sub pretextul exercițiilor, ne-au dus în altă țară și pur simplu ne-au abandonat.

(Comandantul prizonier se întoarce spre militarul ucrainean.)

Comandatul prizonier: În centru, nu?

(Tatăl lui Serghei se comportă ca o brută. Râde, în loc să plângă.)

Militar ucrainean: Da.

Comandantul prizonier: Da. În centrul Ucrainei, sub bombardamente. Pur și simplu au plecat toți.

Militar ucrainean: Schimbați-vă, vă rog, țara și luați o decizie, Anton Kirilovici!

PRECIZARE: Mass-media din Belarus a raportat unde au fost duși militarii ruși răniți în războiul împotriva Ucrainei. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, aceștia sunt tineri soldați înfometați, cu răni groaznice. Autobuzele care i-au transportat spre spitale au fost „spălate de sânge cu un furtun”!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Urmează noaptea ce mai grea. Armata lui Putin anunță că va face masacru la Kiev. Rușii le cer civililor să fugă, pentru că urmează „lovituri cu arme de înaltă precizie”

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* „Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

* Rușii au bombardat sălbatic Harkov-ul, al doilea oraș a Ucrainei. Zelenski: „Este o crimă militară! Terorism de stat!”

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

* Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

* Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

* Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here