O nouă rușine pentru Teatrul Național, condus de rusofilul puricist Mircea Rusu: sub ochii săi, în sală a fost distribuită o publicație antisemită, anti-occidentală

4
3362
Mircea Rusu e cel din dreapra, în picioare. Fițuica "Certitudinea" se află în mâinile sau pe scaunele tuturor spectatorilor, sub ochii directorului TNB

Un nou scandal monstruos la Teatrul Național București, sub conducerea directorului interimar Mircea Rusu, care parcă ține morțiș să-și confirme numele, printr-o rusofilie și un anti-occidentalism îngrozitoare, mai ales în contextul războiului barbar dus de armata sceleratului Vladimir Putin în Ucraina.

Semnalarea ororii a venit tor de la Mihai Călin, actor al Teatrului Național București (TNB), cel care a a atras atenția în mod insistent, în ultima vreme, asupra comportamentului scandalos al directorului interimar Mircea Rusu.

Duminică seara, Mihai Călin a anunțat pe Facebook: „Ziarul antisemit în mâna spectatorilor chiar în fața directorului general interimar al TNB. Direcția TNB cere acum ancheta poliției! Culmea ipocriziei!”.

Era vorba despre „Certitudinea” – o fițuică xenofobă, antisemită, anti-occidentală, pro-rusă și de-a dreptul putinistă.

Tema a fost preluată prompt de Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. Printr-un text publicat pe Facebook, care va fi urmat de o interpelare în Parlament, deputatul USR i-a cerut ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB, Mircea Rusu.

Bulai amintește, în context, că Mircea Rusu a refuzat să permită solidarizarea TNB cu tragedia ucraineană, pe motiv că „Teatrul Național nu face politică” (dar, apropo, el a fost numit politic de către ministrul Romașcanu, luna trecută, pe 7 februarie!).

Mircea Rusu este căsătorit cu jurnalista Marina Constantinescu, cunoscută din emisiunea „Nocturne” de la TVR.

Fițuica distribuită în sală, la spectacolul lui Dan Puric

Apelul lui Iulian Bulai (deputat USR)

„Teatrul Național nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda.

Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea». Care să «acompanieze» monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului.

La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă.

Aștept de la administrația Teatrului Național explicații privind distribuția acelei publicații de propagandă într-o instituție publică, sub ochii angajaților TNB, ai directorului interimar și ai unui membru al Consiliului Artistic.

Aștept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeași viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă.”

Directorul Mircea Rusu – în picioare, cel din dreapta

Ministrul Romașcanu îl lase pe directorul Rusu să elucideze misterul

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a spălat pe mâini, anunțând că de problemă se ocupă conducerea Teatrului Național, care „va sesiza Poliția”.

Așadar, ministrul Culturii a lăsat lămurirea situației tot la direcțiunea TNB, cea care ar trebui să dea socoteală pentru cele întâmplate! De altfel, distribuirea publicației infecte s-a făcut chiar sub ochii directorului interimar Mircea Rusu, imaginile dovedesc clar acest lucru. Și alți membri ai conducerii TNB au fost prezenți la sală, nu puteau rata prestația putinistului Dan Puric.

Ministrul Romașcanu nu a făcut nicio remarcă în legătură cu solicitarea deputatului USR Iulian Bulai de a-l demite pe directorul interimar Mircea Rusu. A lăsat totul în seama aceluiași Mircea Rusu, să rezolve el cumva problema, să cheme Poliția.

Anunțul lui Lucian Romașcanu (senator PSD, ministru al Culturii)

Lucian Romașcanu

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB.

Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav.

Nu putem tolera ca o instituție-simbol de cultură a României (și nicio instituție a Ministerului Culturii) să devină spațiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conținutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

* „Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

* „Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

* VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Germania va apăra și România cu scutul antirachetă pe care-l va cumpăra din Israel. Protejate vor fi și Polonia, şi ţările baltice

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

4 COMENTARII

  1. Gunoiul isi priveste opera de arta si ranjeste sfidator. Tocmai a plantat propaganda unor oameni care au venit pentru teatru nu pentru putoarea rusofila. Aici este vina ministrului Romascanu, un alt individ dubios care este cu Putin in suflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here