marți, februarie 27, 2024
AcasăCulturăActorul Mihai Călin: "Teatrele din Europa sunt alături de Ucraina, Teatrul Național...

Actorul Mihai Călin: „Teatrele din Europa sunt alături de Ucraina, Teatrul Național București dă comedioare și Dan Puric”

-

Continuă prestația rușinoasă a Teatrului Național București, sub conducerea directorului interimar Mircea Rusu, în raport cu tragedia ce are loc în țara vecină Ucraina. Actorul Mihai Călin a semnalat noi episoade în această încăpățânare a conducerii teatrului de a refuza orce formă de solidarizare cu suferințele poporului ucrainean.

Mihai Călin, actor la Teatrul Național, este revoltat că, în timp ce teatrele din Polonia (dar și Teatrul Tineretului din Piatra Neamț) sunt alături de Ucraina, la Teatrul Naţional Bucureşti au fost programate duminică, de Ziua Mondială a Teatrului, „comedioare la toată lumea”, iar de dimineaţă, „altă divină comedie-conferinţă cu apostolul teatrului românesc”, referindu-se la spectacolul-conferinţă susţinut de rusofilul putinist Dan Puric.

Mihai Călin a atras atenția încă de sâmbătă seara: „Teatrele din Polonia sunt alături de Ucraina. La TNB, mâine (duminică – n. red.), de Ziua mondială a Teatrului, se joaca «Dineu cu proşti» şi «Micul Infern». Comedioare la toată lumea. Şi dimineaţă, altă divină comedie-conferinţă cu apostolul teatrului românesc (spectacolul-conferinţă, despre teatru şi viaţă, susținut de Dan Puric – n. red.)”.

Varșovia, Poznan, Szczecin, Praga, Berlin, Iași, Piatra neamț, Constanța, Timișoara…

Nota critică a lui Mihai Călin a însoțit un text postat de „Scena și ecranul” și distribuit de actor. Textul preciza:

- Advertisement -

„Ieri, în fața Teatrului Național din Praga, oamenii au scris cu lumânări, exact ca în fața și în spatele Teatrului din Mariupol, înainte de a fi bombardat, cuvântul ДЕТИ – COPII. Aceeași inscripție a fost scrisă tot ieri, cu vopsea albă, în fața Teatrului Național Polonez din Poznan și în fața Palatului Culturii și Științei din Varșovia, în incinta căruia funcționează mai multe teatre.

SURSA: Uniunea Oamenilor de Teatru din Ucraina.

Later Edit: Astăzi, Teatrul Współczesny din Szczecin, Polonia, s-a alăturat teatrelor care au afișat ieri această inscripție, într-un protest internațional al teatrelor împotriva atacurilor asupra civililor din Mariupol.

- Advertisement -

Later Edit: În această seară și Ateneul Național din Iași s-a alăturat acțiunii teatrelor europene.”

Later Edit: De Ziua Mondială a Teatrului s-a alăturat acestei acțiuni și Deutsches Theater Berlin. Iar din România: Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Național Timișoara.”

https://www.facebook.com/mihai.calin.169/posts/10225162143013402

Mihai Călin şi-a exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de faptul că actuala conducere a TNB nu a iniţiat acţiuni de susţinere faţă de Ucraina. Mai mult, el a relatat că i s-a transmis explicit, înainte de a intra în scenă, interdicţia de a se manifesta în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina. De asemenea, directorul Mircea Rusu a refuzat propunerea unor actori ca pe fațada Teatrului Național să fie proiectat steagul Ucrainei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

* „Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

* „Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

* VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Germania va apăra și România cu scutul antirachetă pe care-l va cumpăra din Israel. Protejate vor fi și Polonia, şi ţările baltice

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Dan Puric a fost agentul de propaganda perfect. A fost cultivat de televiziunile mafiei, intrand incet la sentimentul multor naivi. Acestia s-au lasat prea usor pacaliti de vasta cultura a cabotinului, care aborda tot felul de subiecte pentru a lasa impresia de om ales. Ulterior Puric si-a folosit acest capital pentru a introduce teme care plac propagandisului lui Putin, Alexander Dughin, fiind cea mai clara dovada ca Dan Puric a fost pregatit pentru a crea sentimente anti-UE, anti-NATO, de apropiere de Rusia. In Romania se cheltuiesc degeaba bani cu serviciile de informatii, un astfel de agent precum Puric trebuia demult deferit justitiei.

  2. Logic.Puric a avut sambata seara la PSDTV încă un spectacol de rusofilie.Sub ochii atentei a (pseudo)moderatorului
    P.S. De câteva ore nu pot accesa articolele din Facebook,doar daca caut prin aplicatiile de internet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -