AUDIO. Un militar rus de pe frontul ucrainean își roagă mama să meargă la vrăjitoare: „Să-i spui să facă ceva și să ne ghideze, fiindcă era să fiu omorât de două ori!”

1
6097
Artem Dehtiarenko, oficialul ucrainean care a făcut cunoscut cazul "Vrăjitoarea"

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), prin biroul său de presă, a publicat o nouă înregistrare a unei discuții telefonice halucinante dintre un militar rus (de pe frontul ucrainean) și mama lui (de acasă). Ostașul o roagă pe un ton milostiv să apeleze la vrăjitoare, pentru a-l proteja de obuzele lansate de apărătorii locali. Femeia îl sfătuiește într-un final să-și scoată din buzunar panglicuța cu Sfântul Gheorghe și s-o pună la gât „pentru protecție”.

Invadatorul s-a plâns cu voce smerită că armata rusă e bombardată tot mai puternic pe zi ce trece.

Înregistrarea audio a fost publicată pe site-ul SBU și pe YouTube. Conform președintelui Serviciului de Securitate, Artem Dehtiarenko, militarul inamic se afla lângă Harkov în momentul acelei convorbiri. Mesajul oficialului de la Kiev e tranșant: „Facem apel la invadatorii ruși și la rudele lor: nu este nevoie să efectuați ritualuri pentru supraviețuire. Mai bine plecați din Ucraina. Așa că salvați-vă viața! Dacă rămâneți pe pământul nostru, veți avea un singur ritual – o înmormântare”.

VIDEO: Dialogul dintre militar și mama sa, precedat de mesajul șefului SBU

„Am legat-o deja. Mi-am pus la gât panglicuța cu Sfântul Gheorghe, ca să se îndeplinească totul. Mulțumesc!”

Într-un sondaj publicat de Radio Svoboda, peste 70% dintre ruși se mândreau cu invazia comandată de Kremlin în Ucraina. Transcrierea scurtei discuții dintre militarul rus și mama acestuia este cât se poate de edificatoare în privința nivelului de gândire pe care îl au mulți „putiniști”.

Militar rus: Alo! Mama? Bună!

Mama militarului: Bună!

Militar rus: Poți vorbi 10 minute?

Mama militarului: Ce faci?

Militar rus: Te rog să-i spui vrăjitoarei să facă ceva și să ne ghideze, fiindcă era să fiu omorât de vreo două ori.

Mama militarului (resemnată, cu voce scăzută): Da. O voi ruga.

Militar rus: Ei (ucrainenii – n. red.) lovesc tot mai tare pe zi ce trece. Mi-e frică în fiecare noapte să nu ne bombardeze. Și ai noștri nu se lansează în niciun fel de atacuri. Este groaznic, umilitor.

Mama militarului: Să-ți legi de gât panglicuța.

Militar rus: Am legat-o deja. Mi-am pus la gât panglicuța cu Sfântul Gheorghe, ca să se îndeplinească totul. Mulțumesc!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică a Codruței Kovesi: fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost arestat la o zi după vizita la Sofia a șefei Parchetului European

* Infamul colonel rus Suharev, autorul unui masacru în 2014, a fost ucis de ucraineni împreună cu adjunctul său, maiorul Krilov

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

„Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Lista celor mai importante iahturi confiscate de la oligarhii lui Putin. Valoarea lor depășește un miliard de euro

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

Dan Voiculescu primește o lovitură năprasnică de la CEDO: decizie în unanimitate împotriva oligarhului pușcăriaș! Condamnarea din 2014 a fost perfect legală, nici vorbă de „proces politic”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here