Un copil de 5 ani a murit la petrecerea de ziua lui, înecat cu jucăria primită cadou într-un „ou cu surprize”

0
1293

Tragedie în județul Maramureș, unde o zi de zărbătoare s-a tranformat într-una de coșmar. Un copil de 5 ani din comuna Repedea a murit chiar de ziua lui, după ce s-a înecat cu o bucată dintr-o jucărie primită în dar. Totul s-a întâmplat sub privirile neputincioase ale părinților săi, care nu au știut cum să reacționeze. Când au sunat la ambulanță, era prea târziu.

Băieţelul de 5 ani a murit chiar de ziua lui, după ce s-a jucat cu un „ou cu surprize”. În așteptarea invitaților, copilul a scos jucăria-surpriză din oul de ciocolată, apoi a băgat în gură o rotiţă a jucăriei dezasamblate. Au fost suficiente doar câteva secunde de neatenție din partea părinților pentru ca micuțul să nu mai poată respira.

Speriați, părinţii au sunat la 112 pentru a cere ajutor, dar medicii care s-au deplasat la casa lor nu au putut salva băieţelul.

Medicii au încercat resuscitarea circa 40 de minute, dar manevrele au fost fără succes.

Județul Maramureș a fost zguduit de mai multe tragedii în acest început de an. Chiar în noaptea de Revelion, o familie din Baia Mare și-a pierdut fiul de 23 de ani, plecat la colindat și zdrobit pe trotuar de mașina condusă de un drogat. În ziua înmormântării, a murit și fratele acestuia.

Acțiunea altui tată care și-a pierdut copilul prin înecare

În zilele următoare, maramureșeanul Vasile Vlaşin, care și-a pierdut fiul într-un mod asemănător (înecat cu mâncare), va fi prezent în comuna Repedea pentru a susţine un curs de prim-ajutor intitlulat ”Părinţi salvatori”. După tragedia din 2015, el a înființat Asociaţia Părinţi Salvatori, prin care încearcă să-i ajute pe alți copii să nu sfârșească prin astfel de accidente.

Vasile Vlașin i-a pus în temă pe locuitorii din Repedea prin intermediul unui anunț pe Facebook.

„Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi… Un băiețel de 5 ani S-A ÎNECAT cu o rotiță de la o jucărie dintr-un «ou cu surprize», chiar de ziua lui, în timp ce își aștepta invitații…

Nu trebuie să trăiești cu panică, dar crede-mă că asta se poate întâmpla oricui. Oricând. Oriunde.

Tu știi cum să acționezi corect că să salvezi viața cuiva care se îneacă sau suferă un infarct / stop cardio-respirator? Sau crezi că ȚIE NU ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA? Pentru că o persoană (și un copilaș, în special) SE POATE ÎNECA ORICÂND, nu doar la botez, precum în cazul bebelușului de la Suceava sau cu o piesă de mașinuță precum băiețelul din Repedea…
– Se poate îneca cu lapte de la sân, apă sau ceai…
– Se poate îneca cu salivă sau vomă…
– Se poate îneca cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură…
– Se poate îneca cu mâncare, precum #Lucaiubit, îngerașul meu…

De asemenea… STOPUL CARDIO-RESPIRATOR poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unor afecțiuni cardiace – de cele mai multe ori fără antecedente medicale! Pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: «Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!», am fost rugat să merg la REPEDEA, marți, 9 februarie, ca să susțin cursul #PărințiSalvatori…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here