sâmbătă, iulie 27, 2024
Acasă Sport VIDEO. O planetă întreagă râde de Sorana Cîrstea! Momente penibile în Australia,...

VIDEO. O planetă întreagă râde de Sorana Cîrstea! Momente penibile în Australia, unde și-a umilit antrenorul ca o arogantă răsfățată

4
22708
Sorana Cîrstea - Adrian Cruciat

Scene de un penibil absolut, produse de jucătoarea română Sorana Cîrstea (30 de ani, locul 72 mondial, premii de 5,8 milioane de dolari câștigate în tenis), în „sferturile” Grampians Trophy de la Melbourne (Australia). Românca a avut o izbucnire nervoasă în meciul pierdut cu americanca Ann Li (20 de ani, locul 99 WTA), scor 3-6, 1-6.

Sorana Cîrstea a țipat la antrenorul ei, Adrian Cruciat, care se afla în tribună. Mai mult, aroganta tenismenă i-a cerut arbitrei de scaun să-l sancționeze pe Cruciat, care încerca s-o încurajeze și să-i dea unele sfaturi.

Solicitarea ridicolă a sportivei române a amuzat-o pe arbitra de scaun și a făcut rapid înconjurul planetei, prin intermediul televiziunilor și al internetului. Cuvintele folosite cel mai mult în comentarii: penibiă, ridicolă, stupidă, răsfățată, arogantă.

După două victorii la Melbourne, Sorana Cîrstea a dat de americanca Ann Li, care, spre furia româncei, a dominat partida într-un stil autoritar. De la 3-2 pentru Cîrstea în primul set, românca a mai câștigat un singur ghem (în setul 2), iar Ann Li zece!

În startul setului secund, Cîrstea a dat semne că e puse pe gâlceavă. Ea a avut o ceartă, de la distanţă, cu antrenorul ei, Adrian Cruciat. Totul a culminat cu momentul penibil de la 0-3, când i-a cerut arbitrei de scaun să-l avertizeze pe Cruciat pentru că-i oferă sfaturi din tribună!

VIDEO: Scena penibilă oferită de Sorana Cîrstea

Atenție: cel pe care l-a umilit Sorana Cîrstea, într-un meci transmis în direct de Digi Sport în România, este chiar antrenorul ei, Adrian Cruciat, cel care a trebuit să-i suporte strigătele isterice: „Taci! Taci din gură!”.

Monologul isteric al Soranei Cîrstea

  • Sorana Cîrstea (către Adrian Cruciat): „Taci din gură! Taci! Taci din gură!”
  • Sorana Cîrstea (către arbitra de scaun): „Puteţi să-i daţi un avertisment? Vorbeşte non-stop! El e acolo, eu sunt aici. I-am zis de 10 ori să tacă”.
  • Arbitra de scaun (zâmbind ironic, către Sorana Cîrstea): „Vrei să-i dau un avertisment antrenorului tău?!”
  • Sorana Cîrstea (către arbitra de scaun): „Ştiu, dar spuneţi-i să tacă! I-am spus de 10 ori, nu mai pot!”

După acest moment penibil, inclusiv comentatorul Digi Sport a spus că, de-a lungul carierei sale, n-a mai asistat la un asemenea episod, în timpul unui meci.

Sorana Cîrstea i-l arată arbitrei pe antrenorul Adrian Cruciat

„Nu are nicio treabă cu mentalul!”

Adrian Cruciat: Trebuie să joci fiecare punct cu hotărâre şi optimism, ca în primul set. Văd că s-a schimbat ceva, faţa ta nu mai arată la fel, eşti nervoasă, nemulţumită. Te cerţi şi cu tine, şi cu mine, e prea mult.

Sorana Cîrstea: Sunt foarte liniştită. Zi-mi ceva, dacă tot ai venit aici! Ceva de tenis sau tactic…

Adrian Cruciat: Când dă ea tare, trebuie să dai lung, ca să alerge, să o plimbi. E mental! Hai, calmă, pozitivă…

Sorana Cîrstea: Nu are nicio treabă cu mentalul, e de tenis!

Ioniță, Comănescu, Cruciat…

De-a lungul carierei, Sorana Cîrstea a avut multe momente de furie, în care şi-a luat „la şuturi” şi alţi antrenori: Victor Ioniţă la Dubai (Emiratele Arabe Unite), în 2014); Marius Comănescu la Taipei (Taiwan) în 2017.

Pe Victor Ioniță l-a repezit într-un meci cu italianca Roberta Vinci: „Știi că mă crispez… Strigă, frate, la mine să fiu de două ori mai agresivă în momentele astea! Știi că mă crispez când încep să conduc”.

Lui Marius Comănescu i-a reproșat, într-o partidă contra japonezei Risa Ozaki: „Nu ştiu ce să fac. Zi şi tu ceva! Că de-aia eşti acolo. Zi ceva când mă vezi că nu ştiu ce să fac!”.

Adrian Cruciat – locul 148 ATP, comentator la Digi Sport

Omul care lucrează cu Sorana e un fost jucător de tenis, ajuns acum la 37 de ani. În trecut, Adrian Cruciat a mai a lucrat şi cu Irina Begu, și cu Mihaela Buzărnescu. Cu Sorana Cîrstea a colaborat prima dată în 2017, iar din 2019 a revenit în stafful ei.

Născut la Timişoara, Cruciat a urcat până pe locul 148 în clasamentul mondial (ATP), în cariera sa de simplu, una mai degrabă modestă.

El a evoluat în circuitul masculin timp de 13 ani, între 1999 şi 2012, strângând puţin peste 200.000 de dolari din tenis (o sumă infimă în comparație cu cei 5,8 milioane de dolari câștigați de Sorana Cîrstea).

După retragere, Adrian Cruciat a devenit comentator pentru postul Digi Sport, apoi şi-a început cariera de antrenor.

Adrian Cruciat

A avut și Simona Halep crizele ei

Şi Simona Halep, cea mai bună jucătoare din România, a avut, în ultimii ani, momente în care şi-a tratat antrenorii în mod nepotrivit. Ce-i drept, de când a început să lucreze cu un psiholog, a mai rărit astfel de ieşiri nervoase pe teren, în timpul partidelor.

La un moment dat, din acest motiv, Simona era să-l şi piardă pe Darren Cahill. Australianul s-a săturat să fie „sacul de box” al Simonei, după un episod la Miami (Florida, SUA). Atunci, în timpul unei reprize de on court-coaching, românca a avut un dialog urât cu Cahill.

VIDEO: Simona Halep și nervii ei, în dialogul cu Darren Cahill

În anul în care a evoluat în circuit fără Cahill (australianul a luat o pauză pentru a fi alături de familia sa), Simona Halep a avut momente tensionate cu Daniel Dobre, antrenorul care l-a înlocuit pe Cahill.

La Miami, în 2020, în timpul unui meci cu chinezoaica Wang, între Halep şi Dobre a avut loc următorul dialog:

Halep: Greşec sau face ea punct, nu mai aplaudaţi toţi!  Dobre: Am înţeles…

Halep: Şi când am nevoie, să fie un pic mai energic băieţii aia, acolo!

Dobre: OK (face o pauză lungă, înainte de a găsi curajul să vorbească)… Ai avut un plan foarte bun şi îţi iese perfect ăla cu schimbarea: minge mai înaltă – minge iute. Când ajungi departe, toate ai încercat să le dai prea drepte. Ea n-a făcut pasul la voleu sau să dea drive, deocamdată. Şi atunci, poţi să le mai pe alea înalte, când e departe. Atâta tot, în rest ai jucat foarte bine. Acceptă lupta, ţi-au ieşit mingi frumoase…

Halep (oarecum scârbită): Eficiente, nu frumoase… Dobre (în genunchi şi ţinând-o pe Halep de genunchi): Deci, aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie, o ai şi joci bine! Rămâi acolo focusată, joci foarte bine, te rog! OK?

La ultima frază, Halep a dat doar din cap, fără măcar să-l privească pe Dobre! Antrenorul s-a ridicat, s-a dus în loja Simonei şi le-a transmis colegilor săi indicaţiile primite de la Simona privind modul în care aceştia ar trebui să reacţioneze în diverse momente ale meciului!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Ati inceput sa umblati dupa senzational. Faceti dintr-o nimica toata o tragedie mondiala.
    Nu a fost nici-un strigat isteric mincinosilor. I-a spus pe un ton cit se poate de linistit si civilizat sa taca. Daca antrenorul turuie fara oprire ii induce stres.
    Antrenorul e angajatul jucatoarei nu invers. Probabil vi se pare normal la fotbal unde antrenorul ii da palme peste cap jucatorului si il injura. Acolo nu va scandalizati.
    Scena in care ii cere arbitrei sa-l sanctioneze pe antrenor e amuzanta nicidecum de un penibil absolut. Probabil ca dupa meci se vor amuza impreuna de gest. In momente de tensiune sunt normale replici chiar mai dure.
    O sa deveniti un tabloid ziaristii.

      • Articolul este EXCELENT, din toate punctele de vedere: informația este CURATĂ (100% verificabilă prin… însuși „video”-ul inclus!), iar textul este mai mult decât ONEST și (poate chiar… PREA!) MODERAT!

        Și totuși, un ANONIM, „Vlaicu”, agresiv „troll”-PUTINIST (!), își permite să-i numească „mincinoși” pe cei care îi… găzduiesc comentariile aiurit(oar)e: CULMEA OBRĂZNICIEI, TUPEU și NESIMȚIRE cât-cuprinde!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.