CTP îl vrea botezat în mare pe ÎPS Teodosie. „Să fie băgat de trei ori, până la fund. L-aș apăsa eu pe cap”

3
4278
CTP - ÎPS

Publicistul Cristian Tudor Popescu ar vrea să-l vadă botezat în mare pe ÎPS Teodosie, scufundat de trei ori până la fund, iar el însuși se oferă să-l apese pe cap. Anunțul lui CTP vine după declarațiile făcute de anarhistul Arhiepiscop al Tomisului despre cazul bebelușului mort la Suceava, înecat în urma unui botez. 

„Nicicum nu se schimbă ritualul (botezului – n. red.). Pentru că… o să dau şi temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credinţă sunt valabile şi peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Aşa a fost şi cu linguriţa. Păi, cum să schimbi linguriţa? Am explicat, linguriţa e Maica Domnului. Înlocuieşti pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic„, spunea ÎPS Teodosie despre ritualul botezului.

Indignat de declarațiile înaltei și provocatoarei fețe bisericești, CTP a precizat la postul Europa FM„«Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm», a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța, după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă. Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași. Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap…”

Preotul Mazarache e cercetat penal

Un copil în vârstă de o lună şi jumătate a decedat, luni, 1 februarie, la Spitalul Județean Suceava, după ce cu o zi în urmă a făcut stop cardio-respirator, în urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica „Sf. Constantin şi Elena” din capitala Bucovinei, în timpul căruia a fost complet scufundat în apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului, l-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital.

Preotul Alexandru Mazarache a dobândit calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă privind cazul bebeluşului decedat, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Anca Panciuc. „Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei”, a spus Anca Panciuc.

Preotul Mazarache s-a autosuspendat de la slujire până la finalizarea anchetei, a declarat marţi, pentru Agerpres, protopopul Doru Budeanu de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here