Medicul rus care l-a salvat pe Navalnîi la Omsk, după otrăvire, a murit subit la 55 de ani. „Știa mai multe decât oricine”

2
2857
Momentul în care Alexei Navalnîi a fost scos din avionul aterizat la Omsk și transportat de urgență la spital a fost surprins de un călător, pe hubloul aeronavei.

A murit subit medicul rus care i-a salvat viața lui Aleksei Navalnîi, acordându-i primul ajutor în orașul Omsk, după ce dizidentul lui Putin a fost otrăvit cu Noviciok. Vestea este dată de CNN, care citează conducerea Spitalului de Urgență din Omsk.

Medicul Serghei Makimișin (55 de ani) a fost primul specialist care l-a preluat pe Navalnîi după ce acestuia i s-a făcut brusc rău în avion. Aeronava decolase, dar s-a întors rapid la Omsk, iar Navalnîi a fost scos rapid pe targă, băgat în ambulanță și dus la spital.

Maximișin era directorul medical adjunct al secției ATI. Tratamentul de primă instanță acordat pacientului în acea zi de 20 august 2020 s-a dovedit oportun. Doctorul i-a indus artificial coma lui Navalnîi.

Ulterior, germanii au reușit să-l ia pe Navalnîi și să-l ducă la o clinică din Berlin, unde tratamentul l-a repus pe picioare.

În vârstă de 55 de ani, Makimișin lucra de 28 de ani la Spitalul din Omsk. Conducerea unității medicale a comunicat sec: “Cu regret, vă informăm că directorul medical adjunct al Departamentului de ATI al Spitalului de Urgență, asistent al Departamentului Universității de Medicină de stat din Omsk și doctor în științe medicale, Maksimișin Serghei Valentinovici, a încetat brusc din viață”.

Șeful de cabinet al lui Navalnîi, Leonid Volkov, nu exclude o altă acțiune a FSB (fostul KGB), dar este prudent în afirmații. ”Serghei Maksimișin a fost șeful departamentului unde a fost tratat Aleksei Navalnîi și a fost responsabil cu tratamentul său. Știa mai multe decât oricine altcineva despre starea lui Aleksei, așa că nu pot respinge posibilitatea unui act criminal. Cu toate acestea, sistemul de sănătate din Rusia este deosebit de slab și nu este ieșit din comun ca medicii să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații legate de decesul său”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here