sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDezvăluiriEi sunt piromanii! Bilanț catastrofal cu PSD-iști în funcții-cheie: 93 de morți...

Ei sunt piromanii! Bilanț catastrofal cu PSD-iști în funcții-cheie: 93 de morți în 4 incendii din ultimii 10 ani

-

De la ultimul incendiu catastrofal, declanșat în zorii zilei de 29 ianuarie 2021 la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București și soldat cu 10 morți, a pornit o adevărată campanie de denigrare totală a actualilor guvernanți. Clasica tactică a celor ce se simt cu musca pe căciulă (PSD) și a aliaților lor de anarhie (AUR).

Personaje principale ale jihadului: Diana Iovanovici-Șoșoacă (senator AUR) și George Simion (copreședinte AUR), dar și cohorta de propagandiști PSD. Televiziunea care a promovat mizeriile AUR-iste: România TV, scula diversionistă a fugarului Sebastian Ghiță (fost deputat PSD).

Mai întâi, câteva duzini de membri ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au bătut bulevardele și străzile Capitalei pentru a cere demisia premierului Florin Cîțu și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Cei doi au fost făcuți principalii responsabili pentru acel dezastru, de parcă ei ar fi manageriat până atunci spitalul cu pricina.

„Bombe” plasate din sediul RTV, cu „detonatoarele” răsuflate Șoșoacă și Simion

Cea mai vocală contestatară a fost senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă. Și-a purtat „colindătorii” scandalagii duminică seara pe la ușile Ministerului Sănătății, încercând să pătrundă cu forța. A sunat și la 112 pentru a reclama că nu e lăsată să intre în clădire, abuzând de funcția ei și riscând, în același timp, să-i priveze de acest serviciu de urgență pe oamenii care chiar aveau nevoie de el.

Diversiunea catastrofică a atins cote penibile atunci când România TV a inventat o explozie la Spitalul Universitar și o evacuare a bolnavilor de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, ca să creeze isterie în rândul telespectatorilor și să scoată lumea în stradă.

- Advertisement -

Planul diabolic s-a surpat din fașă: nimeni n-a crezut în el; nici măcar cele câteva sute de rătăciți care participaseră inițial la marșul de protest. Doar moderatorul-lingău Ioan Korpoș se străduia din răsputeri să incite la revoltă, anunțând – instigator și cu speranță – ieșirea în stradă a „galeriilor violente” de la fotbal. Fără efect însă. Până și ultrașii lui Simion s-au prins de „bombele” răsuflate ale slugii lui Ghiță.

Izvoarele dezastrului: Oprescu, Piedone, Arsene, Cercel

A doua zi, luni, PSD-iștii au făcut circ penibil în Parlament, ținând în mâini niște afișe scrise agramat (lipsea o virgulă) prin care cereau demisia ministrului Sănătății. Automat, îl învinovățeau pentru o tragedie produsă tocmai pe moșia păstorită până deunăzi de proaspătul lor senator, Adrian Streinu-Cercel.

În realitate, adevărata catastrofă de la „Matei Balș”, dar și cele din ultimii 10 ani în materie de incendii, s-au declanșat cu participarea decisivă unor PSD-iști aflați în funcții-cheie în acele momente.

- Advertisement -

* Incendiul de la Maternitatea Giulești (2010): 6 bebeluși morți. Spitalul era sub administrarea primarului Sorin Oprescu, fost membru de vază al PSD deghizat în independent.

* Incendiul de la clubul Colectiv (2015): 65 de oameni morți. Clubul funcționa pe teritoriul păstorit la acea vreme de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone (reprezentantul asocierii politico-mediatice PSD – Dan Voiculescu – Antena 3), care l-a autorizat din pix, ignorând faptul că nu avusese avizul ISU pentru securitatea la incendiu. Țara era păstorită de Guvernul Ponta, iar ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu (PSD), condamna la moarte tineri cu arsuri grave, refuzându-le șansa de a fi tratați în străinătate.

* Incendiul de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț (2020): 12 oameni morți. Spitalul se află sub oblăduirea lui Ionel Arsene (PSD), președinte al Consiliului Județean Neamț.

* Incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București (2021): 10 oameni morți. Institutul a fost condus timp de 19 ani, până în urmă cu o lună și câteva zile, de medicul Adrian Streinu-Cercel, transferat în grabă la PSD și făcut senator.

Șpăgara Pintea n-a mișcat un deget, deși a fost înștiințată de șeful IGSU: „Vă propun să asigurați întreprinderea demersurilor necesare în vederea obținerii autorizației de securitate Ia incendiu pentru obiectivele din subordine”

Precizare foarte importantă pentru Șoșoacă, Simion și interlopii lor din AUR, dar și pentru infractorii din PSD: DNA nu e pe urmele lui Vlad Voiculescu, fiindcă acesta și-a preluat funcția cu mai puțin de o lună înainte de izbucnirea incendiului de la „Matei Balș”, ci pe urmele lăsate de Adrian Streinu-Cercel. De ce? Pentru că profesorul Cercel, în loc să vegheze la bunul mers al institutului, a preferat să acorde contracte pentru securitate la incendiu unei firme neautorizate în acest sens, care se ocupa de deszăpezire, nu de verificarea instalațiilor electrice!

Întorcându-ne în trecutul apropiat, precizăm că șpăgara PSD-istă Sorina Pintea (așa spun procurorii) știa că sunt nereguli grave în spitale în privința regulilor de protecție la incendiu, dar n-a făcut nimic în timpul mandatului ei de ministru al Sănătății!

Asta deși, conform „Newsweek”, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Dan Iamandi, i-a trimis un raport complet în acest sens încă din aprilie 2019.

„În ultimele 12 luni au fost efectuate controale de prevenire a incendiilor la 657 de unități sanitare cu paturi, cu prilejul cărora s-au constatat 4.289 încălcări ale legislației privind apărarea împotriva incendiilor”, se arăta în document.

Ce s-a mai constatat: „Din cele 23 de incendii produse în ultimul an la clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi, putem exemplifica incendiul produs în data de 11 aprilie 2018 la Institutul de Boli Cardiovasculare «Prof. dr. George I.M. Georgescu» din Iaşi, la etajul VI al clădirii unde, din cauza suprasolicitări instalaţiei electrice, pe holul unităţii spitaliceşti s-a declanşat un incendiu, în urma căruia au fost distruse în totalitate aparatura medicală şi materialele sanitare ce se aflau la nivelul etajului, valoarea totală a pagubelor fiind de 54.541.000 de lei”.

Doar în 2018, scrie „Newsweek”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dat amenzi de peste 350.000 de euro și peste 2.700 de avertismente. Adică, în plină „epocă PSD – Liviu Dragnea”.

Cei de la IGSU au informat-o la acea vreme pe Sorin Pintea despre pericolul din spitalele românești.

„Luând în considerare aspectele semnalate, vă rog să dispuneţi analizarea situaţiei existente, adoptarea măsurilor şi soluţiilor concrete care se impun şi asigurarea îndeplinirii lor, împreună cu factorii de decizie din conducerea unităţilor menţionate, în vederea eliminării deficienţelor constatate. Ca prioritate pentru îmbunătăţirea activităţii de apărare împotriva incendiilor, vă propun sa asiguraţi întreprinderea demersurilor necesare în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru obiectivele din subordine care se încadrează în categoriile prevăzute de lege”, se mai specifică în raportul IGSU.

Cazul „Maternitatea Giulești”. Jupân în Capitală: Sorin Oprescu (4 ani și 4 luni de închisoare)

16 august 2010 – incendiu violent la Maternitatea Giulești din Capitală (Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”).

* În urma lui, au murit 6 bebeluși. Alți 5 s-au ales cu răni grave.

* Cauza: o instalație electrică improvizată, care a cedat ca urmare a folosirii aparatelor de aer condiționat.

* Focul a izbucnit în salonul de Terapie Intensivă, unde se aflau 11 copii cu probleme medicale.

* Conform Pro TV, personalul tehnic știa că instalația electrică e nesigură. Anchetatorii au găsit în secția de Neonatologie afișe cu un text scris de electricianul Gigel Oprea: „La scoaterea ștecherului, țineți de prize! Pericol de ardere a aparatelor și de electrocutare. Vă mulțumesc”. Același Oprea avusese o discuție telefonică halucinantă cu un coleg de-al său în privința prizei care a provocat tragedia: De când este nefăcută, dracu’ știe cât are și de cât este. Ce, eu țin evidența?”.

* Maternitatea Giulești se afla la acea vreme sub oblăduirea lui Sorin Oprescu, cel care și-a dat demisia din PSD în 2008 pentru a candida în același an, ca independent (susținut de PSD!), la Primăria Capitalei. Fiind ales, el a făcut în fapt tot jocurile PSD. În 2019, fostul primar a fost condamnat, în primă instanță, la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.

* Bogdan Marinescu, managerul maternității, era în funcție de 27 de ani. În perioada FSN-ului condus de Ion Iliescu, 1990-1991, acesta fusese și ministru al Sănătății. În urma tragediei, Marinescu a primit doar 6 luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul criminal pe care-l angajase – un an de închisoare cu suspendare.

Cazul „Colectiv”. Jupân în sector: Cristian Popescu Piedone (8 ani și 6 luni de închisoare)

30 octombrie 2015. După 5 ani și 2 luni de la tragedia din Maternitatea Giulești, a izbucnit un incendiu de proporții uriașe în clubul Colectiv din Capitală, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity. Au murit 65 de persoane. Alte 185 au fost rănite, 146 dintre ele fiind spitalizate.

* Cauza incendiului: aprinderea spumei acustice prin utilizarea focurilor de artificii.

* Amplasat într-o fostă hală a fabricii Pionierul, clubul Colectiv era situat în Sectorul 4, pe teritoriul administrat de primarul Cristian Popescu Piedone. La momentul respectiv, acesta fusese înregimentat în UNPR-ul lui Gabriel Oprea („Generalului Izmană”), fost reprezentant marcant al PSD. De-a lungul anilor, și Piedone a semnat condica la PSD în calitate de membru (1994-2002), dar și la PC – partidul pușcăriașului turnător Dan Voiculescu (2002-2012) -, și la UNPR (2012-2020).

* După cum a recunoscut ulterior în cadrul anchetei, Piedone a dat autorizație de funcționare pentru clubul Colectiv, în ciuda faptului că actul respectiv nu era validat de ISU! Actul criminal parafat de Piedone (lipsa autorizației de securitate la incendiu) a trimis la moarte 65 de oameni nevinovați.

* La data de 4 noiembrie 2015, atât primarul Cristian Popescu Piedone, cât și premierul Victor Ponta au demisionat din funcții ca urmare a tragediei de proporții de la Colectiv. Deși Ponta susținea că nu i se poate imputa vreo vină în acest sens, lucrurile erau clare: el trebuia să părăsească Palatul Victoria, fiindcă PSD-ul pe care îl conducea atunci se aliase la guvernare cu UNPR-ul din care făcea parte și monstruosul Cristian Popescu Piedone.

* Cristian Popescu Piedone a fost condamnat anul trecut, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare în urma tragediei de la Colectiv. Cu toate astea, el a candidat pentru un nou mandat de primar din partea PPU-SL (partidulețul reîmbălsămat al lui Dan Voiculescu), de data asta la Sectorul 5, și l-a obținut!

Cazul „Spitalul Județean Neamț”. Jupân: Ionel Arsene (arestat preventiv de DNA)

14 noiembrie 2020 – incendiu în secția ATI Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț.

* Au murit 12 persoane.

* Baronul PSD-ist Ionel Arsene i-a făcut responsabili pentru tragedie pe cei din PNL (aflați la guvernare), deși Spitalul Județean din Piatra Neamț se află în subordinea Consiliului Județean Neamț, al cărui președinte este chiar el! Pe 27 septembrie 2020, Arsene a câștigat al doilea mandat consecutiv de președinte al CJ Neamț.

* Penalul Arsene, arestat de DNA în 2018 pentru fapte de corupție, a schimbat 8 manageri în 9 luni! Iar pe Lucian Micu, ultimul șef al spitalului, l-a numit în funcție fără să țină cont că acesta avea interdicție în acest sens, întrucât fusese găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

* După realizarea unei anchete preliminare, cei de la DSP Neamț au susținut că secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamț a fost reconfigurată în ziua incendiului fără a se solicita un aviz din partea lor! Flăcările ar fi izbucnit după ce un cablu s-a supraîncâlzit și a luat foc, fiind amplasat lângă o butelie de oxigen. Instalațiile electrice n-ar fi fost făcute de o firmă de specialitate, ci de electricienii spitalului aflat în subordinea lui Ionel Arsene.

„Pentru mărirea capacității secției ATI pentru pacienții pozitiv Covid-19, au fost modificate circuitele funcționale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie tratați pacienții pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienții pozitivi erau tratați la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Neamț”, au precizat cei de la DSP Neamț.

Cazul „Matei Balș”. Jupân: Adrian Streinu-Cercel (19 ani în funcție, și-a dat demisia ca să fie senator PSD) 

29 ianuarie 2021: o tragedie similară cu cea de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a avut loc la Institutul „Matei Balș” din Capitală, unitatea-etalon în lupta cu Covid-19.

* Inițial, s-a vorbit despre 4 morți. Apoi, numărul lor a crescut până la 10, însă doar 5 sunt confirmați ca fiind uciși de incendiu și de urmările acestuia (arsuri, intoxicare cu fum). Pentru ceilalți 5 nu există confirmarea că ar fi avut de suferit din cauza incendiului (cu excepția inconvenientului de a fi fost transferați la alte spitale sau în alte pavilioane de la „Matei Balș”). Cauza probabilă a ultimelor 5 decese este infecția cu Covid-19.

* Ancheta cu privire la cauza declanșării incendiului este încă în desfășurare.

* Timpț de 19 ani, șef al Institutului „Matei Balș” a fost Adrian Streinu-Cercel. Și-a dat demisia la 28 decembrie 2020, pentru a-și putea exercita funcția de senator din partea PSD.

* Proprietarul clădirii este Ministerul Sănătății, instituție condusă de doar o lună de Vlad Voiculescu (USR). Dar toate lucrările de reabilitare de la „Matei Balș” s-au realizat conform voinței absolute a lui Streinu-Cercel. DNA a cerut recent Curții de Conturi informații despre cheltuirea banilor la acest institut de elită.

* Până să demisioneze din funcția de director al Institutului „Matei Balș”, PSD-istul Streinu-Cercel a semnat un contract revoltător pentru asigurarea împotriva incendiilor: l-a dat unei firme fără angajați, fără autorizație și fără punct de lucru, înființată cu câteva luni înainte și care are unic client spitalul recent incendiat! Culmea, firma în cauză se ocupa de deszăpeziri!

* Firma se numește Midan Fire Exit SRL și a apărut în Pantelimon precum o ciupercă după ploaie. Anul trecut, a încasat de la institutul condus de Streinu-Cercel peste 50.000 de euro pentru deszăpezire. Cum a ajuns de la „lopată” la asigurarea împotriva incendiilor. doar Cercel știe! Pe fir a intrat și DNA, care investighează acest caz.

* Atât de bine s-a ocupat firma girată de Streinu-Cercel de prevenirea incendiilor, încât a vegheat la nașterea unei catastrofe în plină pandemie de Covid-19. Acum pare de înțeles de ce perechea Cercel – Rafila s-a transferat simultan de la „Matei Balș” la PSD. Ceva au obținut sigur: imunitate parlamentară. Cercel e senator, Rafila e deputat.

O afirmație mai veche a fostului manager de la „Matei Balș” vine să ne întărească ideea: la începutul pandemiei, Cercel a militat chiar la televizor pentru ca managerii de spitale să primească imunitate penală pentru orice fel de contracte, dacă românii vor să fie scăpați de virus!

NOTĂ. Într-un interviu acordat anul trecut site-ului Ziaristii.com, celebrul profesor universitar Ștefan Drăgulescu, fost ministru al Sănătății, a mărturisit de unde a pornit dezastrul în Sănătate: „Tăriceanu a scăzut contribuția angajat-angajator de la 7%-7%, stabilită de mine împreună cu Banca Mondială și OMS, la 5,5%-5,2%”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Felicitari publicatiei pentru minutiosul si edificatorul articol!
    Sper din tot sufletul meu de emigrant ca tara mea sa fie cat de curand deratizata de sobolanii rosii cu tot cu ciuma lor ce a afectat din pacate prea multe milioane de prosti.

  2. Scarba asta penala de cercel in principiu are imunitate parlamentara, dar ma indoiesc de faptul ca-l va apara asta, daca DNA il inculpa, nu mai are majoritate in parlament ordinarul de psd, chiar si cu aur la socoteala!

  3. Foarte buna analiza si foarte clara!!DE PUS PE AFISE ACESTI BANDITI SI DISTRIBUITE IN TOATE COLTURILE TARII!! DNAul doarme?Poate daca se lipesc afise cu ei pe usile parchetelor,sa se trezeasca odata si sa faca ceva ,sa nu astepte pana se prescriu faptele sau sa deschida dosarele in rem si sa astepte pana la Sfantu’Asteapta!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -