luni, martie 4, 2024
AcasăNewsÎn pandemie, la "Matei Balș", Streinu-Cercel a cumpărat: laptop, mouse și pad...

În pandemie, la „Matei Balș”, Streinu-Cercel a cumpărat: laptop, mouse și pad pentru jocuri pe computer + 5 telefoane iPhone 11

-

Un laptop performant special pentru jocurile pe computer și telefoane mobile iPhone 11 se numără printre achizițiile “de pandemie” făcute de Institutul “Matei Balș” anul trecut, sub comanda lui Adrian Streinu-Cercel, actualmente senator PSD, arată o anchetă publicată de Libertatea.

Pe lista de cumpărături s-au mai găsit și 4 laptopuri performante. Streinu-Cercel le-a spus jurnaliștilor că nu el a comandat așa ceva și că nu știe nimic.

Laptopul pentru jocuri pe computer a fost cumpărat prin achiziție directă pe 11 decembrie, în ultimele zile de mandat ale lui Streinu-Cercel, înainte ca managerul (care a condus 19 ani Institutul “Matei Balș”) să demisioneze după ce a fost ales ca senator în noul legislativ.

Firma de la s-a achiziționat fără licitație acest echipament IT este SC Chrome Computers SRL. Caracteristicile computerului permit folosirea sa la e-sports, adică la jocurile sportive virtuale. Modelul este Laptop ASUS ROG Strix SCAR17 G732LXS-HG074 cu procesor Intel® Core™ i9-10980HK pana la 5.30 GHz, 17.3″, Full HD, 32GB, 1TB SSD, nVidia GeForce RTX 2080 SUPER 8GB GDDR6, lic Windows 10 Pro.

- Advertisement -

Persoana misterioasă care a făcut cumpărăturile peste capul managerului și-a luat și mouse și pad speciale tot pentru jocuri pe computer: „Mouse cu fir Trust GXT 781 Rixa Camo Gaming Mouse & Mouse Pad , Geanta Trust Sydney Carry Bag for 17″ laptops“.

Aceasta nu este singura achiziție sau cheltuială ciudată, pentru a nu spune chiar dubioasă, făcută de „Matei Balș” de-a lungul timpului.

- Advertisement -

Satisfacerea pasiunii pentru jocuri a cuiva a costat Institutul “Matei Balș” o nimica toată: 13.222 de lei (aproximativ 2.700 de euro).

Cu numai câteva luni înainte, “Matei Balș” cumpărase alte 4 laptopuri la 7.000 de lei bucata și 5 telefoane iPhone 11 (vârf de gamă atunci). Achizițiile din iunie au valorat 45.668 de lei (circa 9.500 de euro).

Un specialist consultat de Libertatea cu privire la performanțele laptopului spune că acesta este vârf de gamă al industriei la oferta pentru pasionații de jocuri pe computer. Rularea algoritmilor medicali este posibilă, dar improbabilă, pentru că pentru asta n-ai nevoie de mouse de gaming și, în plus, este mult mai firesc ca investigațiile să fie rulate de pe servere, și nu de pe un laptop construit ca să joci curse de mașini și meciuri de fotbal virtuale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -