În ultima ședință de Consiliu cu majoritate PSD-ALDE, primarul Băluță de la Sectorul 4 a strecurat cheltuieli de 300 de milioane de lei, o treime din bugetul primăriei!

0
2982
Peste noapte, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de la Sectorul 4 au apărut "alte cheltuieli" de peste 298 de milioane de lei fără TVA! A fost ultima ședință în care PSD a avut majoritatea

Vechea administrație PSD-ALDE a Bucureștiului nu doar că se agață cu dinții de funcțiile pierdute la alegerile din 27 septembrie, dar dă și ultime “tunuri” de sute de milioane. Miercuri, în ultima ședință de Consiliu Local cu majoritate PSD-ALDE de la Sectorul 4, primarul Daniel Băluță (PSD-PPU/Dan Voiculescu) a băgat pe ordinea de zi, brusc, proiecte care angajează cheltuieli de 300 de milioane de lei!

Situația a fost sesizată și probată cu documente de Simona Spătaru, consilierul USR-PLUS care s-a luptat cu Băluță și Clanul Sportivilor pentru Primărie la alegerile de duminică. Pe contul său de Facebook, Simona Spătaru a publicat desfășurătorul inițial al ședinței, unde se urmau să se discute subiecte neînsemnate, și documentele băgate la mapă de primar pe neanunțate, în seara de dinaintea întrunirii, unde erau trecute propuneri majore.

„Noaptea ca hoții!

În ultimele zile ale mandatului actualului Consiliu Local controlat de PSD-ul lui Băluță, se fură ca-n codru.

Consilierii nostri au primit aseară târziu lista cu ce se va discuta suplimentar azi în ședință:

23 de proiecte, care însumate vor însemna cheltuieli de 300 milioane de lei, mai mult de o treime din bugetul anual al primăriei.

Toate proiectele propuse necesită, în opinia mea, consultarea publică, respectiv:

– centru multicultural de 24 milioane,

– 4 pasarele pietonale deasupra Blvd. Tineretului și Șos. Olteniței – cost 75 milioane, și

– un nou pasaj rutier la intersecția Iriceanu cu Turnu Măgurele, cost 87 de milioane, pasaj care nu respectă inelul 2 de centură.

USR PLUS S4 va prelua mandatul în noiembrie și va pune STOP furtului din banul public!
Proiectele vor fi dezbătute PUBLIC și la vedere și nu băgate noaptea pe ordinea de zi!!!“, a scris consiliera USR-PLUS pe Facebook.

În noua legislatură, PSD, Dan Voiculescu și PMP vor avea doar 13 locuri în Consiliul Local al Sectorului 4, iar USR-PLUS și PNL – 14

Această metodă de lucru nu e nici nouă, nici surprinzătoare, fiind o marcă înregistrată PSD în mandatul 2016-2020. Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, era specializat în a introduce peste noapte pe ordinea zi subiecte fierbinți și controversate. PSD-istul recurgea la astfel de metode pentru că, în mandatul trecut (2016-2020), Sectorul 1 a fost singurul din București unde PSD nu reușise să-și asigure majoritatea în Consiliul Local. Apariția unor noi teme de discuție – de obicei controversate – cu 40 de minute sau o oră înaintea ședinței avea ca scop să-i ia pe nepregătite pe consilierii USR și ai PNL.

Conform Simonei Spătaru, în Consiliul Local al Sectorului 4, mandatul 2020-2024 va consemna o nouă majoritate.

– PSD-PPU/Dan Voiculescu vor avea 11 locuri,

– USR-PLUS 9 locuri,

– PNL 5 locuri

– PMP 2 locuri.

PSD-PPU și PMP, împreună, vor face doar 13 locuri, cu unul mai puțin decât vor avea USR-PLUS și PNL. Acesta a fost și motivul pentru care primarul reconfirmat Daniel Băluță, susținut de Clanul Sportivilor, PSD și Dan Voiculescu, s-a grăbit să bage pe ordinea de zi a ultimei ședințe în care mai avea majoritate proiecte de 300 de milioane de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.