marți, mai 21, 2024
AcasăNewsÎn buza alegerilor, Firea a semnat ultimele contracte ale Primăriei. 23 de...

În buza alegerilor, Firea a semnat ultimele contracte ale Primăriei. 23 de milioane de euro s-au dus la familia lui Poteraș, la patronul Rotary și la partenerii lui Mișu Pricopsitu’, fratele lui D. C. Popescu

-

Gabriela Firea s-a grăbit, în finalul mandatului de primăriță a Bucureștiului, să semneze ultimele livrări de contracte către prieteni. Potrivit unei cercetări G4Media.ro, 26 de milioane de euro s-au dus, între 14 și 16 septembrie, la trei firme apropiate de structurile de conducere ale fostei administrații. E vorba de Rotary Construcții (firmă aflată în insolvență), GMCG (firmă al cărei acționar a fost Mișu Pricopsitu’, alias Mihai Gabriel Popescu, fratele traseisului Dan Cristian Popescu, candidatul pierzător al PSD la Sectorul 2) și Nemar-Edil Construct (firmă condusă de fiul și fosta nevastă a lui Cristian Poteraș, ex-primarul PDL al Sectorului 6 condamnat la 8 ani de pușcărie pentru retrocedări ilegale).

În total, notează G4Media.ro, e vorba de 13 contracte în valoare de 26 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Sectorul 6. Pe 14 septembrie s-au încheiat 4 contracte de peste 6 milioane de euro cu Rotary Construcții, la licitație participând doar câștigătorul. Patronul Mihai Rotaru a fost surprins în august, la Mamaia, la o masă cu Daniel Florea, primarul de atunci al Sectorului 5. Rotary Construcții reabilitează blocurile din acest sector.

Tot pe 14 septembrie, Firea a trimis 3 contracte de peste 5,4 milioane euro către GMCG. Din nou, la licitații a participat doar firma câștigătoare. GMCG l-a avut printre acționari pe Mihai Gabriel Popescu, zis în lumea afacerilor și Mișu Pricopsitu’, fratele lui Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la postul de primar al Sectorului 2. Luna trecută, Primăria Sectorului 2 (unde DC Popescu era viceprimar) a semnat contracte uriașe, tot pentru reabilitarea blocurilor, cu aceeași firmă GMCG.

Pe 16 septembrie, Firea a livrat alți 12 milioane de euro, în 6 contracte, către firma Nemar-Edil Construct. Compania îi aparține lui Denis Poteraș (29 de ani), fiul fostului primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș. Condamnat în 2015 la 8 ani de pușcărie pentru corupție, Cristian Poteraș a fost eliberat cu 3 ani mai devreme, pe 2 iunie 2020, pentru bună purtare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Derbedeii de la psd au făcut ca legile să fie în favoarea lor, în constituție ar trebui întrodus ca înainte de alegeri parlamentul să nu mai poată emite legi, primarii să nu mai poată semna contracte cu câteva zile înainte de terminarea mandatului cu câteva zile, nu e corect ca un primar sau parlamentul să angajeze obligații pentru cei care vin după ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -