marți, mai 21, 2024
AcasăNewsÎncepe curățenia! Nicușor Dan anunță demiteri în Primăria Capitalei și desființarea celor...

Începe curățenia! Nicușor Dan anunță demiteri în Primăria Capitalei și desființarea celor mai multe dintre companiile municipale înființate de Firea

-

Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, a anunțat miercuri că persoanele care au încălcat legea, iar aceste fapte au fost constatate deja de instanță, vor fi demise din administrația Capitalei. De asemenea, matematicianul a menționat că decizia privind desființarea companiilor municipale înființate ilegal de Firea trebuie luată de Consiliul General, însă angajamentele din campanie prevăd acest lucru pentru majoritatea dintre ele.

„Dincolo de începerea tuturor procedurilor pentru marile probleme pe care Bucureştiul le are – termoficare, trafic, poluare -, o să vedeţi nişte demiteri de la noi din aparat, pentru că, dacă oamenii ăia au încălcat legea şi instanţa a decis asta, nu putem să continuăm cu ei“, a explicat Nicușor Dan, în timp ce se pregătea să discute cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Experții în problemele Bucureștiului estimează că Nicușor Dan și echipa sa vor avea de luptat, în următorul an și jumătate, cu vechiul aparat administrativ complet PSD-izat, care se va opune cu înverșunare oricărei schimbări. Abia din 2022 schimbările vor deveni vizibile, pe măsură ce proiectele trimise la UE vor primi finanțare, iar Nicușor Dan va reuși să pună ordine în organigrama înțesată acum de oamenii grupurilor de interese și ai mafiei imobiliare.

Relativ la desființarea companiilor municipale, Nicușor Dan a menționat: „Este o decizie pe care o să o ia Consiliul General. Acordul politic la care ne-am angajat vizează desfiinţarea marii majorităţi a companiilor municipale”.

- Advertisement -

Urmând modelul soțului Pandele la Voluntari, Firea a înființat în 2017 un număr de 22 de companii municipale. 20 dintre ele aveau să fie declarate ilegale în instanță, dar asta n-a împiedicat-o pe Firea să meargă înainte.

Pretextul acestei inițiative a fost creșterea calității serviciilor publice și scăderea prețurilor. Niciunul dintre aceste obiective n-a fost, de fapt, atins.

În spatele operațiunii s-au ascuns alte ținte. Sute de milioane de euro din banii publici au luat drumul acestor companii unde au fost angajate, cel mai des pe pile, mii de persoane fără nicio legătură cu posturile respective, dar care făceau parte din clientela și camarila PSD și a clanului Firea-Pandele. De la Voluntari au fost aduse, la propriu, hoarde de oameni puși în funcții de conducere pe salarii foarte mari. 4 ani, Bucureștiul a fost condus, practic, de la Voluntari.

- Advertisement -

În paralel, sub pretextul că funcționează pe piața concurențială, aceste companii și-au secretizat, în bună măsură, cheltuielile. Ceea ce se știe este că toate au produs o pagubă uriașă la buget. Nici vorbă de profit, ba dimpotrivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -