marți, mai 21, 2024
AcasăAlegeri 2020"Dezvăluirile" Antenei 3 despre "frauda electorală a USR-PLUS" pot fi orice, inclusiv...

„Dezvăluirile” Antenei 3 despre „frauda electorală a USR-PLUS” pot fi orice, inclusiv un fake-news istoric. Ce spun „părțile” și instituțiile responsabile

-

Iureș apocaliptic, miercuri seară, la Antena 3. Mihai Gâdea a difuzat în emisiunea sa imagini de pe camerele de supraveghere de la Biroul Electoral Sector 1 București (BES 1), susținând că membri ai USR-PLUS au pătruns ilegal într-o cameră securizată și au manipulat voturi. Liderii USR-PLUS denunță un fake-news scandalos al televiziunii lui Dan Voiculescu. Adevărul va fi stabilit de ancheta Poliției și a Parchetului.

Operațiunea Antenei 3, coroborată cu agitația primarilor PSD perdanți, interesați în speță (Gabriela Firea și Dan Tudorache), pare o manipulare de mari proporții.

Strigătele ca pe stadion ale lui Gâdea și ale invitaților săi, fără o abordare investigativă, ci evident partizană, au fost preluate ca dovezi irefutabile de Gabriela Firea. Într-o postare nocturnă pe Facebook, aceasta a sintetizat atmosfera electrizantă din studioul Antenei 3. Atât Firea, cât și Tudorache și-au reaprins speranța că ar putea răâne, totuși, primari, prin anularea alegerilor din 27 septembrie și chemarea oamenilor să voteze din nou.

Isteria de la Antena 3 nu e investigație jurnalistică

Imaginile difuzate de Antena 3 ar putea fi orice. Teoretic, ar putea fi și dovada că manipularea voturilor în camera cu voturi a BES 1 se face neconform sau chiar ilegal. Dar la fel de bine ar putea fi vorba de imagini banale, cu operațiuni perfect legale, autorizate de președintele Biroului Electoral și efectuate de oameni care aveau dreptul s-o facă.

- Advertisement -

Antena 3 nu a prezentat, în balanță, ambele variante. A țipat isteric: „Fraudă! Hoție! Iată cum fură voturi cei de la USR-PLUS!”.

Apropo: e foarte posibil ca persoanele din imagini să fie de la mai multe partide, inclusiv de la PSD – reprezentanți ai acestor partide în Biroul Electoral de Sector. Dar Gâdea și ai săi au extras doar informația care le convenea pentru a construi o manipulare de mari proporții. E și aceasta o variantă.

Deocamdată, Poliția și Jandarmeria sunt prudente. Din comunicatele emise de aceste instituții se poate înțelege orice. Tonul nu este „fraudă!”, ci „să vedem ce s-a întâmplat de fapt”.

- Advertisement -

Clotilde Armand și Dan Barna, reprezentanții autorizați și interesați ai USR, denunță un fake-news îngrozitor. Pe aceeași idee merge și Ciprian Ciucu (PNL), tocmai ales primar al Sectorului 6. Cei trei sunt pățiți: Antena 3 și România TV i-au umplut de zoaie în campania electorală recent încheiată, încercând să-i sufoce în minciuni, intoxicări, manipulări și diversiuni.

Au cuvântul „părțile”!

Gabriela Firea: „Fraudă dovedită! Membri USR-PLUS cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Alegerile trebuie repetate!”

„Noaptea că hoții! Imagini șocante! Fraudă dovedită! Membri USR-PLUS cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot rămâne așa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!”

Clotilde Armand: „Fake news! Acele imagini sunt de la procesul de numărare”

„Televiziunea unui turnător securist și abonată ani de zile la banii Primăriei Capitalei, pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată, difuzează imagini false despre membrii USR-PLUS care «sustrag saci cu vorturi». Fake news!

Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare a votului pe toată perioada procesului electoral.

Așa spune legea. Dar d-na Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 (Biroul Electoral al Sectorului 1 – n. red.), iar acum promovează știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați.

PSD și-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1 și acolo i-am prins în flagrant cu procese-verbale în alb, pregătiți să le măsluiască.

Sper ca procurorii să-și facă treaba și le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3. De asemenea, am sesizat CNA pentru acestă emisiune de dezinformare și maipulare a opiniei publice.

Într-o țară normală, dl Tudorache și d-na Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu.”

Dan Barna: „Isterie, minciuni și încercare ridicolă de prosteală marca PSD”

„FAKE NEWS! Televiziunile de casă ale PSD difuzează compulsiv, din nou, știri false despre membrii USR-PLUS, în încercarea de a-l ajuta pe primarul învins al PSD.

De câteva ore rulează imagini banale cu membrii Biroului Electoral de la Sectorul 1 însoțiți de candidați, prezenți acolo ca observatori, dintre care unul este de la USR-PLUS, desfășurându-și activitatea firească de finalizare a validării secțiilor și închiderea procesului electoral.

Isterie, minciuni și încercare ridicolă de prosteală marca PSD.”

Ciprian Ciucu: „Incredibilă manipularea la care se dedau oficinele îngrășate din banii bucureștenilor, sub PSD!”

„Sectorul 1, o nouă manipulare.

Incredibilă manipularea la care se dedau oficinele îngrășate din banii bucureștenilor în ultimii ani, sub PSD!

În imagini se vede cum un individ depozitează un sac de voturi în camera în care se… depozitează voturile.

Este ca la Radio Erevan: nu s-au luat, ci s-au depozitat; nu s-au sustras, ci s-au verificat…

Totul, sub paza și în prezența jandarmilor.”

Jandarmeria: „Încăperea a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral”

„În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens, un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective.

Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui Biroului Electoral de Sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare.

Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral.”

Poliția București: „Am demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt”

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Sectorul 1 – Secția nr. 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fap.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -