Firea l-a luat la șuturi și pe sociologul de casă al Antenei 3 & PSD. Pieleanu, acuzat că l-a dat pe Nicușor Dan câștigător la exit-poll-ul comandat de PSD!

2
7293
Pieleanu, acuzat și el de Firea, că i-a înfipt "cuțitul în spate". FOTO: Aktual24.ro

Gabriela Firea pare un om pe care înfrângerea din alegerile pentru București l-a făcut să-și piardă complet discernământul și contactul cu realitatea. “Ceaușeasca de Voluntari”, așa cum a caracterizat-o Nicușor Dan cu câteva zile înaintea alegerilor pe Firea, dă impresia că, pur și simplu, nu poate accepta înfrângerea.

Într-o intervenție telefonică avută marți seara, la Antena 3, fosta primăriță a Capitalei l-a luat la șuturi, metaforic vorbind, chiar și pe sociologul de casă al postului lui Dan Voiculescu și al PSD, Marius Pieleanu. Acesta a fost acuzat direct că a sabotat-o atunci când a “îndrăznit” să anunțe, la exit-poll-ul de la ora 21.00, că Nicușor Dan a câștigat alegerile!

Consecventă cu rolul din propriul său film, complet rupt de realitate, Firea – care până acum nu și-a recunoscut înfrângerea, a cerut reluarea numărătorii voturilor, a acuzat fraude și i-a învinuit pe Ponta și pe Negoiță pentru situație – l-a trecut marți pe lista “trădătorilor” și pe Pieleanu.

Pieleanu, pus de Firea să-și ceară scuze că, într-un sondaj comandat de PSD, a prezentat cifrele reale!

Exit-poll-ul CURS/Avangarde dat publicității duminică seara îl indica învingător pe Nicușor Dan, cu 47,2%, iar pe Gabriela Firea învinsă, cu 39%.

Pe parcursul centralizării voturilor, odată cu numeroasele fraude demonstrate la zeci de secții de votare din Sectoarele 1, 4 și 5, distanța dintre Dan și Firea a scăzut la circa 5 puncte procentuale, dar nu îndeajuns pentru a o mai ajuta pe fosta primăriță.

Marți seara, aceasta i-a reproșat lui Pieleanu că a lucrat cu instrumente “din alte zone”. Dovedind o ignoranță desăvârșită, Firea l-a pus pe sociolog să-și ceară scuze pentru că la prânz sondajul o credita cu 5 procente avans, iar “în două ore” ajunsese cu 7 procente sub Nicușor Dan.

Făcută în stilul caracteristic fostei primărițe, manipulator și mincinos, afirmația este, evident, falsă. Firea a avut, într-adevăr, 5 puncte procentuale avans aproape de ora 12.00, dar răsturnarea nu s-a făcut “în două ore”.

În jurul orelor 14.00-15.00, Firea mai avea doar două puncte avans, iar între orele 16.00-17.00, pe măsură ce la vot ieșea clasa de mijloc și pătura activă a populației, Nicușor Dan a egalat-o.

La ora 18.00, matematicianul era deja în avantaj clar, iar la ora 19.00 avansul crescuse în asemenea măsură încât deznodământul devenise evident.

În dialogul cu Marius Pieleanu, care se afla în studioul Antenei 3, Gabriela Firea a făcut tot felul de aluzii, încercând să lase impresia că și sociologul PSD ar fi făcut parte din larga conspirație care a sabotat-o și i-a “furat” al doilea mandate la Primărie.

Firea către Pieleanu: “După exit-poll, oamenii noștri au fost demobilizați în toate secțiile de votare, au fost alungați din secții!“

Iată dialogul Firea – Pieleanu, de marți seara, așa cum a fost consemnat de G4Media.ro.

Gabriela Firea: A fost un exit-poll comandat de PSD. Așteptăm scuze pentru că după exit-poll oamenii noștri au fost demobilizați în toate secțiile de votare, au fost alungați din secții: ”Ați pierdut, plecați, de ce mai stați aici?”.
Marius Pieleanu: În clipa în care BEC va finaliza numărătoarea, veți primi evoluția votului pe minute dacă vreți și explicațiile științifice.

G.B.: Atunci cum știați ce se va întâmpla a doua zi?
M.P.: Nu știu despre ce vorbiți.

G.B.: Avem prieteni comuni care mi-au transmis că dumneavoastră știați ce se va întâmpla a doua zi. Eu știam că sunteți sociolog nu Nostradamus.
M.P.: Deci ați auzit de la un prieten…

G.B.: Unii sunt lângă dumneavoastră, în platou…
M.P.: Lăsați-ne pe noi să ne ocupăm de explicarea instrumentelor cu care am lucrat!

G.B.: E bine spus instrumentele, reveniți la realitate. Sunt instrumente, dar nu sociologice, din altă zonă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here