Tudorel Toader, fake-news de interlop politic. Cei „500.000 de euro cheltuiți de procurorul general” erau 20.000!

1
2664
Augustin Lazăr și Tudorel Toader

La audierea lui Tudorel Lazăr pentru desemnarea procurorului general din următorii trei ani, Tudorel Toader a lansat o minciună colosală. Ca să-l discrediteze pe procurorul general, ministrul Justiției i-a reproșat acestuia că ar fi cheltuit 500.000 de euro în deplasările sale.

Tudorel Toader: „Mi-aţi prezentat aici, şi în raportul dumneavoastră, semnele recunoaşterii internaţionale: că aţi fost invitat, că aţi fost invitat… Întrebarea este aşa: dacă aveţi o evidenţă a tuturor deplasărilor… cineva îmi spune – şi voi verifica oficial – faptul că toate aceste deplasări, pe perioada mandatului dumneavoastră, au costat Ministerul Public o frumoasă sumă de 500.000 de euro. Este adevărat?”

Augustin Lazăr a replicat: „Eu cred că este o exagerare. O să fac o verificare dacă cifra prezentată de dumneavoastră e adevărată, dar mă îndoiesc”.

La scurtă vreme, Parchetul General a precizat, într-un comunicat oficial: „Deplasările externe efectuate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la preluarea mandatului, în anul 2016, până în prezent, au totalizat costuri în sumă de 96.373,51 lei (reprezentând 20.241,86 euro la cursul actual)”.

Minciuna lui Toader este grosolană: „frumoasa sumă” cheltuită pe deplasările procurorului general a fost umflată de 25 de ori!

În fața unei asemenea gogomănii, pe baza căreia Toader l-a „picat” la concurs pe Lazăr, se impun câteva acțiuni de urgență:

  1. Toader să-i prezinte scuze lui Lazăr;
  2. Toader să-și dea demisia din funcția de ministru;
  3. audierea lui Lazăr să fie invalidată, pentru folosirea unor informații false;
  4. Lazăr să-și depună din nou candidatura pentru un nou mandat de procuror general;
  5. Lazăr să-l dea în judecată pe Toader pentru acest oribil și tendențios fake-news.

CITIȚI ȘI:

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

1 COMENTARIU

  1. Frați masoni SRI de Delaware SUA,

    Actorul Victor Rebengiuc discută zilnic cu Tudorel Toader de la Alde pentru a dirigui dosare penale şi votează USR =Uniunea Secuilor Republicii şi Victor Rebengiuc ne face țărani. Crucea mă-sii. E țicnit. Ochii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.