VIDEO. „Am votat cu USR. Sunt două partide, eu cu ei votez”. România lui Victor Rebengiuc e alta decât ţara lui Dan Bittman

1
1841

Actorul Victor Rebengiuc rămâne un monstru sacru al elitei româneşti. Nu doar prin felul în care îşi serveşte încă publicul pe scenă, la cei 86 de ani ai săi, dar şi prin etica sa de artist al cetăţii, prin demnitatea socială şi modelul de civism pe care l-a propus românilor încă din primele zile de libertate, în decembrie 1989.

Prezent la evenimentul de lansare a cărţii „În lume nu-s mai multe Românii“, de Radu Paraschivescu, marele Victor Rebengiuc a explicat ce mesaj a vrut să transmită cu hârtia igienică oferită „tuturor celor care au contribuit cu bună ştiinţă la propaganda făcută de regimul comunist, inclusiv prin teatru”:

„Am făcut-o din disperare atunci pentru că tot speram să se întâmple ceva în ţara aia… Să se ridice cineva, să spună ceva împotriva partidului, şi a Ceauşescului şi a Ceauşeştei. Nimeni nu spunea nimic. Mă enervam cumplit. La congrese, când vedeam la televizor oamenii de la Sala Palatului, se ridicau ca la comandă în picioare: «Ceauşescu PCR, Ceauşescu PCR!». Bă, pe unul n-am văzut să zică «nu mă ridic, dom’le, du-te, nu mă interesează». Unul! Nimeni. Toată lumea se ridica. Lucrul ăsta era insuportabil“.

Ţara lui Bittman, Puric, Mircea Diaconu

Victor Rebegiuc e un OM imens tocmai pentru că mesajul său pentru trezirea conştiinţelor vine din primele zile după căderea dictaturii şi într-o societate în care, din păcate, alţi artişti cu mare notorietate pledează pentru întoarcerea la un anume tip de comunism.

Este cazul cel mai recent al solistul Dan Bittman, care i-a atacat public pe oameni ca Rebengiuc, Pleşu, Oana Pellea pentru că nu tac şi nu îşi văd doar de agenda lor artistică, lăsându-i astfel să-şi facă de cap pe noii „Ceauşeşti”.

Iată „viziunea” lui Dan Bittman, exprimată recent, la televiziunea unde în urmă cu 29 de ani şi mai bine Victor Rebengiuc le bătea obrazul tuturor celor care nu le-au putut spune STOP Ceauşeştilor:

„Eu am o părere, și anume că artiștii și filosofii și oamenii de cultură nu cred că e locul lor aici și nu cred că ar trebui să se implice în politică în felul în care o fac. Îmi pare rau, dar nu sunt de acord cu treaba asta! Îi respect, vreau să fie foarte clar. De la Tudor Chirilă la Gabriel Liiceanu, de la Andrei Pleșu la cine vreți dumneavoastră… la Victor Rebengiuc.

Actorul din stradă

Sunt mulţi ca Bittman, pentru care nu contează în ce ţară trăiesc sau unde poate ajunge o naţiune dacă liderii săi sunt lăsaţi să distrugă anticorpii democraţiei. Atâta vreme cât acestor „cântăreţi de curte” le e bine personal, dacă au bani cu ghiotura în conturi, în lingouri sau tablouri, conducătorii politici pot să facă exact ce vor.

Este opusul atitudinii lui Victor Rebengiuc, cel care stătea recent pe scările din faţa treatrului său de-o viaţă, alături de mai tinerii colegi de scenă, protestând în sprijinul tinerilor magistraţi care aleseseră să apere în stradă justiţia independentă.

Aceasta este România pe care vrea să ne-o lase moştenire Victor Rebengiuc. Una a luptei pentru mai binele public, nu mai binele personal, precum lumea lui Bittman, Dan Puric, Mircea Diaconu sau Draga Olteanu Matei – oameni care au ales să-şi folosească imaginea publică în sprijinul clanurilor anti-europene.

Slavă Domnului că mai există şi alternativă la oferta promiscuă a culturii! Iar modelul pe care pariază Victor Rebengiuc e simplu: tinerii cărora le pasă de încotro duc politicienii România, care nu tolerează mentalităţi tip Dan Bittman şi intră în arenă de partea valorilor occidentale. Cu ei a votat şi va vota Victor Rebengiuc:

„Am şi votat…la ultimele alegeri, eu am votat cu USR-ul. Nu se poate să mai votăm acum, din nou, cu vechii membri de partid, nu poţi! Uite ce au făcut până acum, 30 de ani. Că n-au cu ce se lăuda. Ce să mai votezi, ce să mai aştepţi de la ei?Trebuie să încercăm cu nişte oameni tineri, care doresc să schimbe ceva în ţara asta, care nu urmăresc să se îmbogăţească pe ei şi vor să facă într-un fel ca ţara să devină bogată… să trăim omeneşte, decent. Sunt două partide, eu cu ei votez. Am multe speranţe. Dacă şi ei dezamăgesc…”

CITIŢI ŞI:

Danileţ. Judecătorul

Herjeu, creier de lacheu. Membrul CNA „cu mai mult de 3 neuroni” crede că Timmermans şi Tajani susţin PSD!

Tudorel Toader către Europa: Nu renunțăm la dreptul nostru suveran de a guverna prin corupție!

 

1 COMENTARIU

  1. Dan Bitman are aceeaşi viziune ca mine. Fiecare care se pricepe să facă ceva să se implice. Dar numai în meseria lui. Fiecare om are propria judecată. Suntem mult mai bogați acum la 30 ani de la Revoluție. Tinerilor cu şcoli în Marea Britanie nu le place să fie conduşi mental Victor Rebengiuc, adică conduci afaceri de sute milioane de lire sterline şi vine domnul Rebengiuc cu sfaturi. Mai întâi produce prima liră sterlină fără să pierzi regina apoi vorbești de cele multe zile pierdute.

    Victor Rebengiuc se pricepe la economie. Tot ca curva antichineză Boc Emil 01.01-15.01.2012. Liberalii au fost Masonerii educate. Care vorbesc puțin şi se închină la Dumnezeu. Oameni cu simț. Mai binele nu se face cu vorbe la ziare ci prin lege. Azi avem 150 lei la copii. În 2022 avem 400 lei dacă Strasbourg rămâne viu. Liberalii Victor Rebengiuc sunt frumosul cântec de seară care-l adormea pe Regele Ferdinand I Hohenzollern. Morții tăi. Ai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here