Dragnea, brută primitivă. „Noi suntem în opoziție… cu străinii! Problema e că vin peste noi. Ne aduc roșii din rumeguș, ne otrăvesc copiii, vor să ne ia resursele”

4
4409
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a intensificat joi seara atacurile la adresa companiilor multinaționale, a străinilor în general. Discursul său e primitiv, xenofob și periculos.

Alungarea companiilor străine ar fi similară cu prăbușirea economică a României. Companiile cu capital străin produc cea mai mare parte din PIB-ul României, alimentează bugetul de stat și susțin exportul.

Declarațiile abjecte ale lui Liviu Dragnea

„În opoziție cu coloniștii străini”

 • „Noi suntem în opoziție… cu străinii! Noi nu am fost coloniști. Păi, coloniștii ce făceau? Mergeau peste tot și le luau resursele. «Vă civilizăm, vă aducem civilizația…» Vorbe! Noi de ce n-am plecat, să fim și noi coloniști? Pentru că ne-a dat Dumnezeu tot. Problema e că vin peste noi. Întrebarea e: ne batem cu ei sau suntem lași? Eu nu pot fi laș.”
 • „Se pune presiune pe oficiali europeni pentru ca autoritățile de aici să se înmoaie și să nu aibă curaj să ia măsuri pentru ca tratamentul să fie egal. Noi nu vrem să favorizăm firmele românești, noi luptăm să aibă măcar același tratament ca firmele străine care vin în țara noastră.”
 • „Sigur că sunt foarte deranjați și fac presiuni la acei oficiali care, la rândul lor, trebuie să facă presiuni în România, pentru că îi deranjează această coaliție pentru care cuvântul «patriotism» nu este un moft.”

„Vor ca românii să nu aibă bani”

 • „Reprezentanții acestor interese vor ca românii să nu aibă bani. E simplu: cu cât începi să prinzi cheag, nu prea mai ai timp să te lași așa manipulat. Omul, dacă nu are bani, e nervos, frustrat, și atunci mai ușor pui răsadul pentru semințele de discordie.”
 • „I-am văzut și pe așa-zișii mei colegi de la PES, cu mușchii foarte încordați, că «îngheață» relațiile cu PSD. În statut nu există așa ceva. Pentru ce? Pentru o ordonanță care nu există. Aici este 99% motivație electorală.”
 • „Foarte mulți colegi ai mei spun că, după ce PPE a luat decizia cu înghețarea relațiilor cu Fidesz (partidul lui Viktor Orban – n. red.), au făcut presiuni și la PES să facă și ei ceva cu un partid, ca să se echilibreze. Și au ales PSD-ul.”

PSD – „un partid cu o istorie de peste 120 de ani”

 • „E absurd. Ca și cum noi am avea nevoie de o ștampilă ca să demonstrăm că suntem un partid social-democrat. Un partid cu o istorie, totuși, de o sută douăzeci și ceva de ani.”
 • „Nu am de gând să le răspund, le răspund după alegeri și doar dacă acești oficiali europeni o să vorbească de marile cazuri de corupție din unele țări din Vest, mită serioasă a unor multinaționale… Atunci îi poți lua în serios. Când acești domni oficiali europeni nu își vor mai permite să ceară cu aroganță Guvernului României și Parchetului să oprească o anchetă.”

„Nu vine nimeni să ne dea, toți vor să profite de această țară”

 • „S-au învățat că această țară stă mereu cu capul plecat. Nu vine nimeni să ne dea, toată lumea vrea să profite de această țară.”
 • „Toate companiile lor trebuie să se dezvolte aici în detrimentul companiilor noastre. Înțeleg că vrei să te dezvolți, dar nu pune presiune ca autoritățile de aici să se înmoaie!”
 • „Noi nu vrem să favorizăm firmele românești, vrem să aibă același tratament.”
 • „Îi deranjează această coaliție, românească, pentru care cuvântul «patriotism» nu este un moft.”

„Forțoșii” și „patrioții” care au „fugit din partid”

 • „Le-am spus colegilor încă din 2016, de când lucram la programul de guvernare – inclusiv celor care au fugit din partid, care atunci erau forțoși și patrioți, până când s-a întors cheița -, că vor fi niște costuri foarte mari.”
 • „Le-am spus că va începe o campanie de demonizare a mea, ultra-profesionistă, cum nu a mai fost niciodată împotriva nimănui, pentru că sunt interese în ce privește resursele naturale, potențialul agricol al acestei țări, capacitatea de a participa la lucrări de investiții a firmelor românești.”
 • „E întâmplător că firmele care activau în domeniul infrastructurii nu mai sunt? Chiar așa, toți, unul după altul, ori în pușcărie, ori în faliment?”

„Otrăvuri, chimicale, roșii din rumeguș…”

 • „Le-am spus că o să fie deranj foarte mare când vom cere aceeași calitate a produselor care intră în România cu calitatea pe care o au din țările de unde sunt firmele respective. De ce la noi să fie produse de calitate proastă, cu chimicale, care afectează sănătatea noastră, a copiilor, și în Vest, în țările lor…?!”
 • „Importăm roșii din carton, din rumeguș, de la ăilalți. Nu au niciun gust.”
 • „Consiliul Concurenței din cine e format? Din reprezentanții unor multinaționale, străinii. Și atunci se explică de ce Consiliul Concurenței nu deranjează firmele străine.”

„Nu suntem groapa de gunoi a Europei!”

 • „Faptul că copilul român mănâncă produse care pot conține chimicale periculoase pentru el, care nu au niciun gust… Este vorba de standarde duble. Nu suntem groapa de gunoi a Europei, nu putem accepta asta, oricât ar țipa ei.”
 • „De ce țipă ăștia la noi, de ce sunt multinaționalele deranjate de noi? Pentru că vrem și noi ca această țară să fie respectată.”

„Îmi iubesc țara, și pentru asta sunt în stare să fac orice”

 • „Noi suntem puși la colț pentru niște ordonanțe care nu există. Orice țară are voie să-și facă politica penală, numai noi nu.”
 • „I-am întrebat pe colegi pe câți o să-i țină curelele. Le-am spus că eu voi fi ținta principală, pentru că îmi iubesc țara, și pentru asta sunt în stare să fac orice. Iohannis e în stare să dea foc la țară ca să blocheze PSD-ul.”
 • „După acele protocoale, ce cetățean din România zdravăn la cap mai are încredere că are parte de un proces corect?!”

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Ratatul asta ar trebui închis pe viata! Daca scapa de puscarie si va ajunge presedinte, o sa-mi parasesc tara fara niciun regret si cu parerea de rau ca nu am plecat definitiv, mai demult.

 2. canalia asta care fura de 20 de ani romania isi iubeste tara acum ,dupa ce o vinde zilnic si o cumpara pe bucati in interes personal,acum se da victima a vestului si a ue,macar daca baga la puscarie pe ce care au jefuit romania in cei 30 de ani de terorism economic si social al psd-fsn

 3. Am vazut aseara delirul acestui ticalos. Este foarte clar ca e disperat de apropierea catuselor. Si atunci, simplu, se victimizeaza, dar victimizeaza si „Romanica”, cea vinduta si furata de gasca PSD!
  De fapt stirea zilei de ieri trebuia sa fie INCETAREA LEGATURILOR PES CU PSD!! este firesc ce s/a intimplat. PES este o grupare de partide socialiste si social democrate, cu o doctrina clara, europeana!
  PSD este neo/fascist dupa mine, ultra nationalist si evident anti european!
  Ca dovada: nici o investitie majora din fonduri europene…sint preferati parteneri non europeni. Simplu acolo nu vine OLAF!

 4. Ciuma Roşie GOP Americană 3 July 1776: Nu vă mai trebuie păduri şi turism montan curve GRU liberale bolşevice ruse. Vom tăia de azi pădurile județului Cluj şi Braşov. Şi tăiem pădurea județului Vâlcea.

  Niels Schnecker, de la 1 Iulie 2019 vine Pentagonul la Bucureşti. L-ați ucis pe secui Simion Robert Christian acum plătiți.
  Update 16:51 ora Bucureștiului: USL 2012 şi 2013 la Ambasada SUA în București 4 July 2019: Am vrut dolarii lui Simion Olivian prin uciderea lui Robert Cristian.”

  1. 14 județe transilvane se alipesc la Ungaria. Limba oficială va fi numai maghiara. La Câmpia Turzii se menține baza militară aeriană cu 50 avioane F-16 şi 50 avioane F-35. Quantico aduce la Alba Iulia 15000 Marines care vor avea 1000 rachete interceptori Thaad.

  2. 8 județe moldovene se alipesc la Basarabia care primeşte şi Bugeacul. Limba oficială va fi limba moldovenească de peste Prut.

  3. Oltenia Muntenia Dobrogea se alipesc la Bulgaria. Limba oficială va fi bulgara. Baza militară Babadag se menține cu 10.000 Marines care vor avea la Baza Aeriană Deveselu 100 avioane F-16 şi 50 avioane F-35 şi vor avea 500 rachete interceptori Thaad.

  Merci CSAT pentru privirile rușilor nebuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.