Minciuna cosmică a Rovanei Plumb la Craiova: „România ocupă locul 1 în lume la productivitatea muncii!”

4
37174
Rovana Plumb la mitingul PSD de la Craiova

Una dintre cele mai penibile prestații la mitingul PSD de la Craiova i-a aparținut ministrului Rovana Plumb, fost și viitor europarlamentar. Aceasta a livrat publicului PSD-ist o colecție de minciuni grețoase.

Cea mai scandaloasă dintre ele: „Noi ne ocupăm să creștem nivelul de trai al românilor. Am văzut recent că România ocupă locul 1 în lume la productivitatea muncii”.

Așa ceva nu s-a mai pomenit de pe vremea inegalabilului Nicolae Ceaușescu!

Rovana Plumb a invocat o știre apărută în luna martie, pe care a falsificat-o, dintr-o suflare, pe mai multe direcții.

 1. Nu era vorba de locul 1 în lume, ci de locul 1 în Europa.
 2. Nu era vorba de locul 1 la productivitatea muncii, ci de locul 1 la creșterea productivității muncii.
 3. Nu era vorba de guvernarea PSD (2017-2018), ci de o perioadă mult mai lungă (2010-2018).

Așadar, cum suna știrea din martie: „România s-a situat detaşat pe primul loc între statele UE la creșterea productivității reale a muncii pe persoană angajată în anul 2018 față de anul 2010 (+142,7%) şi pe locul doi, după Polonia, la avansul faţă de anul precedent (3,9% faţă de 4,8% în cazul polonezilor, ambele valori fiind date ca provizorii)”.

Ce înseamnă asta? Că în decurs de 9 ani, productivitatea muncii în România a crescut la 142,7%, cel mai mult în Europa, depășind inclusiv Germania (105,5%), Franța (105,2%) sau Marea Britanie (105,0%).

Are vreo relevanță acest loc 1? Niciunul! În astfel de comparații, contează baza de raportare. De exemplu: dacă eu am câștigat 100 euro în 2010 și 300 de euro în 2018, înseamnă că mi-am crescut venitul cu 300%. Uau, grozav: 300%! John Urâtul din New York stă mult mai prost: și-a crescut veniturile de la 1 miliard de euro la 1,1 miliarde de euro, deci cu numai 10%. Vai de capul lui, doar 10%! Adică 100 de milioane de euro…

Nu întâmplător, cele mai mari creșteri ale productivității muncii, în intervalul 2010-2018, le-au avut țările cele mai sărace din Europa, provenite din fostul bloc comunist:

 1. România …….. 142,7 %
 2. Letonia ………. 124,7 %
 3. Polonia ………. 124,1 %
 4. Bulgaria ……… 122,9 %
 5. Lituania ………. 120,9 %

Nefericiții din Occident stau mult mai prost:

 • Spania …………. 106,6 %
 • Danemarca ……. 106,0 %
 • Germania ……… 105,5 %
 • Olanda …………. 105,4 %
 • Franța ………….. 105,2 %
 • Marea Britanie … 105,0 %
 • Suedia ………….. 105,0 %

Are cineva merite pentru creșterea productivității muncii în România? Evident: companiile private, în primul rând cele occidentale, care au investit miliarde de euro în fabrici construite în România, în tehnologie performantă și în pregătirea angajaților români.

Alte afirmații tembele ale Rovanei Plumb

 • „Eu voi vorbi de bine România, nu ca alții!” (Bravo, Mițo! Asta, da, faptă de vitejie!)
 • „Nu voi vota niciodată împotriva țării mele, așa cum au făcut-o cei din PNL!” (1. Cei din PNL nu au votat împotriva României, ci împotriva unui guvern de corupți și găzari; 2. PSD-iștii au votat la Bruxelles împotriva Laurei Codruța Kovesi și, implicit, împotriva intereselor României.)
 • „Avem o țară bogată, o țară cu oameni buni și harnici, așa ca dumneavoastră!” (Mulți dintre „oamenii buni și harnici” prezenți la mitingul PSD erau șmenari, interlopi, infractori recidiviști, profitori din clientela politică sau asistați social.)

CITIȚI ȘI:

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

4 COMENTARII

 1. Se știe ca Rovana Plumb și-a manifestat din plin atașamentul fata de Liviu Dragnea mai ales după plecarea rușinoasa a lui Victor Ponta in urma aranjamentului nenorocit între Zdragnea și președintele la fel de rușinos al României.
  Când va veni la putere noua forța politica primullucru va fi sa vadă care a fost in Realitate carnagiul de la clubul Colectiv din 31 Octombrie 2015 sa știm exact cum au stat in realitate lucrurile. Ca unul care am lucrat in industria petrolieră unde nu te joci vu focul ca sa se extindă cu foarte mare repeziciune și sa moara in chinuri peste 64 de tineri care aveau toată viața înainte!
  Și sa revenim la Tovarașa Rovana Plumb ( seamănă cu Ana Pauker anilor 50’) femeia asta se bagă in vorba cu oricine dar mai ales cu cel care conduce ca o bruta ordinara PSD. Idiotul ăla de Cladiu Manda are impresia ca dacă au fost vineri 12 Aprilie câteva zeci de mii de oameni ( foarte bine dar nasol dacă au fost presați și atunci procuratura trebuie sa se autosesizeze și sa-l ia la întrebări pe Claudiu Mada și metresa lui Olguța Lia Vasilescu o oportunista de zile mari plecată de la PRM si intrata in Gașca ăstora de la PSD) vor lua la europarlamentare auzi la el 13/14 locuri in noul Parlamentul european! Niște neica nimeni , incompetenți , intrați și cocoțați in PSD ca mulți fin partide in țara asta și culmea vor sa ajungă la Bruxelles pe mii de euro pe luna! Nu vor obține mai mult de 22/24% adică 7 locuri după reconfigurare. Actualul borfaș din PSD sa-si dea DEMISIA DE ONOARE ȘI SA PLECE imediat altfel va fi scos definitiv din lista Socialiștilor europeni! Urat final va avea acest PSD! Ce vor ? Sa arunce țara in aer ?????? Nemernicilor !!!!!!!

 2. Rovana Plumb. O femeie cu nomade idei. Freacă Lampa lui une Aladin spre a juisa poporul planetar de social-democrați cu spume la gură. Spume multe inflaționiste. Era mai bine cu Emil Constantinescu. Nici bani de FNI-ul lui Sorin Ovidiu Vântu, nici autotrăzi şi nici canalizări. Curva popor român face ce făcea Ion Iliescu. Tace şi fură primăriile prin neplata taxelor. Curva popor român nu muncește pentru Stăpân care să ajungă la 100.000.000.000$. Vrea să voteze PSD, minciuna şi nebunii care fugind de la Socola devin Coduneni.

  Ciuma Roşie GOP America 3 July 1776
  Antena 3 Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.