Stelian Ion insinuează că UDMR face jocul Ungariei, pentru ca România să nu intre în Schengen. Acesta ar fi motivul pentru care maghiarii se opun desființării Secției Speciale

2
1823
Kelemen Hunor, președintele UDMR, s-ar opune desființării Secției Speciale pentru că Viktor Orban, premierul Ungariei, nu vrea România în Schengen, sugerează ministrul Justiției din România. FOTO: Inquam Photos

Stelian Ion, ministrul Justiției, a continuat războiul cu UDMR, acuzând formațiunea politică maghiară că pune bețe-n roate desființării Secției Speciale la solicitarea guvernului Viktor Orban, pentru ca România să nu fie acceptată în Spațiul Schengen.

Afirmațiile lui Stelian Ion sunt extrem de grave, pentru că ministrul lasă de înțeles că o importantă formațiune politică din România – aflată chiar la guvernare – răspunde la comenzile unei puteri străine.

Stelian Ion: „”Mă întreb cine are interesul, dintre vecinii noștri, să nu intrăm în Schengen“

În aceste condiții, a spus marți ministrul Justiției la TVR, citat de G4Media, sunt șanse mici ca MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare) să fie eliminat de Comisia Europeană. Fără ridicarea MCV, România nu va putea intra în Schengen, a explicat Stelian Ion. Apoi a adăugat: “Mă întreb cine are interesul, dintre vecinii noștri, să nu intrăm în Schengen”.

Aluzia este mai mult decât străvezie. Dintre vecinii României, doar doi sunt în UE: Ungaria și Bulgaria. Bulgarii nu sunt nici ei în Schengen. Maghiarii fac parte din acest spațiu. Iar legătura cu UDMR, care se opune cu înverșunare eliminării Secției Speciale, este logică.

Afirmația lui Stelian Ion: “E puțin probabil să se ridice MCV dacă nu desființăm corect SIIJ. A muta adresa unde e acum sediul SIIJ nu e o soluție. A păstra esența, ideea de structură unică de parchet care poate ancheta magistrații e o eroare. Problemele le avem acum cu UDMR. Anii trecuți a sprijinit prin vot înființarea SIIJ, probabil că e greu să se desprindă de această idee. UDMR continuă discursul din 2017-2018. (…) Dacă nu se ridică MCV, nu intrăm în Schengen, și mă întreb cine are interesul dintre vecinii noștri să nu intrăm în Schengen“.

Replica liderului deputaților UDMR, Csoma Botond: „Ministrul Stelian Ion să se ocupe de problemele României, nu de problemele din Polonia și Ungaria!“

Ministrul a spus că, deocamdată, încă nu se pune problema unei ruperi a coaliției, dar „acești pași, faptul că nu găsim soluția pentru desființarea SIIJ, sunt în acea direcție“.

În aceeași emisiune de la TVR, liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a replicat agresiv, imediat, spunând că „ministrul Stelian Ion să se ocupe de problemele României, nu de problemele din Polonia și Ungaria!“.

Retorica lui Botond a semănat, în continuare, tot mai mult cu cea a PSD-ului din timpul lui Dragnea, dar și cu cea a guvernului Viktor Orban, de la Budapesta. Deputatul UDMR a criticat Comisia de la Veneția, care a salutat ideea desființării Secției Speciale: „Îmi displace profund că această Comisie independentă nu a făcut nici o referire la neregulile grave din raportul Inspecției Judiciare adoptat de plenul CSM“. El a spus că „e inadmisibil să nu facă vorbire de abuzurile (din justiție – n.red.) prezentate pe larg. Nu dorim ca abuzurile să se repete și vrem ca dosarele SIIJ să meargă la Parchetul General“.

Nu e prima oară când fruntașii UDMR invocă, în ultimele săptămâni, „abuzuri ale DNA“. Mai mulți politicieni maghiari au fost anchetați și condamnați pentru fapte de corupție pe vremea când DNA era condusă de Laura Codruța Kovesi. Din acel moment, atitudinea UDMR – care până atunci avusese un discurs principial corect – s-a schimbat radical. Retorica UDMR s-a suprapus pe cea a lui Dragnea și Tăriceanu – de asemenea anchetați de DNA pentru corupție.

În ultimele zile, UDMR a afirmat că vrea ca Secția Specială să se mute, practic, la Parchetul General, invocând lipsa de încredere în DNA, care ar fi făcut „abuzuri“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

* Noul CNA, amendă-record pentru Antena 1! Sorin Ovidiu Bălan trata abject o amenințare cu moartea: „Așa se iubesc ei”. După 4 luni, bărbatul și-a omorât soția și pe fiul ei de 14 ani în curtea bisericii

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3! El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* La PNL Timiș, adepții lui Cîțu au schimbat yalele de la intrare, iar cei ai lui Orban au rămas pe-afară! Deputat: „Partid luat captiv de niște primitivi!“

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* VIDEO. CFR Cluj s-a chinuit îngrozitor să elimine campioana Bosniei. A fost salvată de noua regulă a UEFA și de golul minunat al lui Chipciu, în minutul 118. Urmează stânca Gibraltarului!

 

 

2 COMENTARII

 1. Steliane, pleca ma acasa, pe plajele marite de la Constanta, esti vai de capul tau, fara autoritate, fara carte, fara abilitati de negociere. Udemeristii sunt niste infractori, tot Harcovul stie. Daca tu nu esti in stare sa faci niste infractori sa coopereze, pleaca acasa si lasa-i pe cei care stiu in locul tau.

  • Dumneata, tovarășe de la A.U.R., cum îți permiți să te exprimi ca un BIRJAR aici?!

   Stelian Ion are studii foarte solide de DREPT!
   Dar dumneata ai măcar patru clase? Căci NU s-ar zice…, cel puțin după limbaj!

   Voi, năimiții ruskoilor, de pe la A.U.R. și „Neamul Românesc”, aveți dreptul, de fapt, să urâți atât de visceral U.S.R.P.L.U.S.: acest partid vă va semna SFÂRȘITUL (politic), el îi va băga în pușcărie pe AGENȚII-RUSKOILOR, pe TRĂDĂTORII-de-PATRIE ca voi!!!!!

   Șiii…, apropo: ce vrei să spui, mă, cu plajele mărite…, poate că nu-ți plac…, așa cum nu-i plac nici colegului vostru de TRĂDARE-NAȚIONALĂ, GUNOIUL de Kuzmin Gușă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here