luni, mai 20, 2024
AcasăMainNoul CNA, amendă-record pentru Antena 1! Sorin Ovidiu Bălan trata abject o...

Noul CNA, amendă-record pentru Antena 1! Sorin Ovidiu Bălan trata abject o amenințare cu moartea: „Așa se iubesc ei”. După 4 luni, bărbatul și-a omorât soția și pe fiul ei de 14 ani în curtea bisericii

-

Marţi, 13 iulie, zi cu ghinion pentru „Acces Direct” – constată inspirat Paginademedia.ro. Emisiunea prezentată de Mirela Vaida la Antena 1 a încasat cea mai mare amendă din ultimii trei ani, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). A noului CNA, care, odată scos de sub controlul PSD, a început să-și facă treaba.

Trei ediţii scandaloase ale emisiunii „Acces Direct” au adus Antenei 1 cea mai mare amendă din ultimii trei ani! Sancțiunea de 150.000 de lei (peste 30.000 de euro) a fost aplicată pentru ediţiile din 22 decembrie 2020, 8 ianuarie 2021 şi 17 mai 2021 ale emisiunii moderate de Mirela Vaida.

Una este emisiunea în care cei din platou nu au luat în serios ameninţările cu moartea aruncate la adresa unei femei. „Așa e iubirea… o variantă de iubire”, „Aşa se iubesc ei”, „Oamenii care se iubesc încep să semene”, zicea Sorin Ovidiu Bălan, invitatul permanent al emisiunii.

Din atâta „iubire”, femeia avea să fie ucisă patru luni mai târziu, împreună cu copilul ei de 14 ani (dintr-o căsătorie anterioară), în curtea bisericii din satul Drăghici, comuna Mihăiești, județul Argeș.

- Advertisement -
Sorin Ovidiu Bălan în acțiune

Antena 1 a avut și titluri iresponsabile, în contrast flagrant cu gravitatea cazului prezentat:

  • „Ramona şi Irinel, schimb de replici spumoase”;
  • „Ramona și Irinel, dragoste cu năbădăi”;
  • „Ramona şi Irinel, acuzaţii şi dezvăluiri şocante”.

VIDEO: Secvență din emisiunea din 8 ianuarie 2021. Invitați: Irinel (viitorul ucigaș) și soția sa Ramona (viitoarea victimă)

În cea de-a doua emisiune care a contat la amendă, o femeie era încurajată să-şi lase partenerul violent să-şi vadă copiii. L-a lăsat, iar femeia a fost bătută de faţă cu copiii! Agresorul a izbit-o atât de sălbatic, încât i-a scos dinții.

- Advertisement -

„Complicitate şi instigare la crimă”

Majoritatea membrilor CNA au avut aprecieri dure la adresa emisiunii „Acces Direct”, pe baza edițiilor vizionate.

Cristina Pocora (şefa CNA), Valentin Jucan, Mircea Toma, Dorina Rusu, Oana Dincă şi Ionel Palăr au votat amenda de 150.000 de lei.

Iniţial, Jucan a propus 50.000 de lei, iar Toma 200.000 de lei (amenda maximă).

Au fost trei tururi de voturi şi, în cele din urmă, Jucan şi Toma s-au înţeles să aibă o propunere de 150.000 de lei, care a şi fost votată de majoritatea membrilor CNA.

Mircea Toma: „Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă. E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare. Ce se întâmplă în emisiune este valorificarea unor stereotipuri care duc la moarte. Tot formatul emisiunii este să exploateze tot ce este din senzaţional. Ameninţarea cu moartea e faptă penală, se petrece în studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai mulţi oameni din ţară”.

Cristina Pocora:  „Nu trataţi deloc serios şi responsabil acest fenomen al violenţei domestice. Invitaţii iau totul în râs, ba mai mult, era sfătuit domnul agresor cum să facă, cum să procedeze, deşi s-au prezentat fotografii cu femeia agresată, cu vânătăi. Cumva, ea a fost privită cu scepticism. Toată construcţia emisiunii nu a făcut decât să dea vina pe victimă. Au fost 17 reclamaţii pentru această ediţie. La celălalt caz au fost 112 reclamaţii. «Totul e o glumă«, «Sunt personaje, e iubire» Şi ajungem în situaţia în care o femeie şi copilul ei ajung victime şi apoi asistăm la un monolog în care toată lumea e vinovată, doar că noi la televizor întărim un stereotip că «violenţa e din dragoste»”.

Valentin Jucan: „Acestă emisiune nu are ce să caute la un post aşa cum este Antena 1”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3! El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* La PNL Timiș, adepții lui Cîțu au schimbat yalele de la intrare, iar cei ai lui Orban au rămas pe-afară! Deputat: „Partid luat captiv de niște primitivi!“

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

* Turiștii români vor mai putea intra în restaurantele din Grecia doar dacă sunt vaccinați sau au test negativ

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* Câți bani va primi fiecare dintre cele 24 de echipe de la Euro 2020. Italia ia suma maximă oferită de UEFA

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -