Visele autocratice ale lui George Simion: „Sunt Viktor Orban al României! Fidesz este un model pentru noi!“

4
789
George Simion a acordat un amplu interviu publicației maghiare Azonnali, în care și-a manifestat admirația față de Viktor Orban și a spus că se inspiră din acțiunile FIDESZ când decide strategia AUR

George Simion, liderul AUR cules din rândurile galeriilor de fotbal pentru a cataliza resentimentele și frustrările reziduale național-ceaușiste, se visează un lider autocrat al României după modelul Viktor Orban și spune că se inspiră de la partidul acestuia, FIDESZ.

Surprinzătoarele afirmații, făcute tocmai de un politician român care face caz de un naționalism prost înțeles, cu accente extremiste și anti-maghiare, au apărut într-un interviu acordat publicației „Azonnali“, preluat de G4Media.ro.

George Simion afirmă că el n-are, de fapt, nimic cu maghiarii din România, ci doar cu UDMR-ul, adică formațiunea politică reprezentantă. Apoi a lăudat partidul lui Viktor Orban: „Pentru noi are o valoare de model însuşi Fidesz, deoarece susţine păstrarea rădăcinilor creştine ale Europei“.

Admirator al premierului maghiar care-și întemeiază strategia politică pe agitarea unor inamici precum Soros, Uniunea Europeană, atacul homosexualilor etc, George Simion cheamă la o solidarizare a partidelor extremiste și populiste din Europa: „Am citit declaraţia comună de valori aparţinând lui Orbán, Salvini, Meloni şi multor alţi politicieni – dacă ne vom aduna mai mulţi pentru susţinerea acestor valori comune, am putea avea un grup puternic. Dacă ne vom rupe în trei părţi, nu ar fi ceva bun (…) Fiecare partid suveranist, patriot şi creştin trebuie să facă aceeaşi politică la nivel unional“.

Întrebat direct de jurnalistul maghiar dacă este un „wannabe Orban Viktor“, Simion a răspuns: “Da. Atributul de wannabe nu trebuie adăugat. Susținem aceeași ideologie“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

* Noul CNA, amendă-record pentru Antena 1! Sorin Ovidiu Bălan trata abject o amenințare cu moartea: „Așa se iubesc ei”. După 4 luni, bărbatul și-a omorât soția și pe fiul ei de 14 ani în curtea bisericii

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3! El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* La PNL Timiș, adepții lui Cîțu au schimbat yalele de la intrare, iar cei ai lui Orban au rămas pe-afară! Deputat: „Partid luat captiv de niște primitivi!“

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* VIDEO. CFR Cluj s-a chinuit îngrozitor să elimine campioana Bosniei. A fost salvată de noua regulă a UEFA și de golul minunat al lui Chipciu, în minutul 118. Urmează stânca Gibraltarului!

4 COMENTARII

  1. Simioane tu de fapt esti o starpitura. Il admiri pe Viktor Orban pentru ca e un autocrat caruia nu-i place democratia, dar macar e capabil sa-si conduca tara, care sta bine din punct de vedere economic, pe cand tu te pricepi doar sa faci scandaluri si sa conduci o galerie de fotbal.

  2. Lui gigigica de la AUR i-a explodat si singura jumatate de neuron delirand saracul la greu. Viktor Orban a castigat la scor alegerile in Ungaria de mai multe ori, gigica nu a reusit nimc pana acum, nici macar o ciorna de lege sa scrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here