La PNL Timiș, adepții lui Cîțu au schimbat yalele de la intrare, iar cei ai lui Orban au rămas pe-afară! Deputat: „Partid luat captiv de niște primitivi!“

4
4190
Tabăra Ambruș, care-l susține pe Orban, a rămas pe baricade și s-a ales în fruntea filialei PNL Timiș. Opozanții, simpatizani ai lui Cîțu, au schimbat broasca de la ușă, ca să blocheze accesul în sediu. FOTO: Pressalert.ro

Situația din PNL pare tot mai mult scăpată de sub control, lupta pentru putere dintre premierul Cîțu și președintele în exercițiu Orban afectând grav partidul. Pe alocuri, au loc scene care încep să semene cu cele din anii de final al PNȚCD. La PNL Timiș, după ce alegerile eșuate din filială, adepții lui Florin Cîțu au schimbat încuietorile de la sediu, acuză deputatul Claudiu Chira.

Această scenă penibilă este, de fapt, continuarea scandalului de la alegerile interne pentru conducerea PNL Timiș.

La începutul lunii, fuseseră programate adunările generale ale organizațiilor locale PNL Timiș. Dănuț Groza, primar de Sânnicolau Mare și secretar general al filialei județene, a adus bodyguarzi care au blocat intrările și i-au obstrucționat pe simpatizanții lui Ludovic Orban. Deputatul Claudiu Chira a chemat poliția.

Alegeri cu scandal la PNL Timiș. Adepții lui Cîțu au adus bodyguarzi și au blocat intrările, apoi Alin Nica a anulat scrutinul. Tabăra Orban a organizat propriile alegeri și a numit o nouă conducere

Alin Nica, președinte interimar al filialei (și președintele Consiliului Județean în același timp) a anunțat, în huiduielile oamenilor, că alegerile se amână după ce taberele nu s-au înțeles asupra numărului de delegați care trebuie să participe.

Nica și omul susținut de el la președinția PNL Timiș, Cosmin Tabără, au părăsit clădirea Filarmonicii, unde se ținea adunarea. Alin Nica s-a făcut remarcat, astă-primăvară, printr-o retorică șovină, acuzând Bucureștiul că urmărește asuprirea Timișoarei prin impunerea abuzivă a carantinei. A folosit termenul „Dictat al Capitalei” și a afirmat, arogant, că „Bucureștiul n-a înțeles Timișoara nici 1989 și n-o înțelege nici acum” – asta, în condițiile în care șeful Guvernului era chiar un liberal de-al său, Florin Cîțu, pe care acum spune că-l susține.

Însă cei rămași n-au fost de acord cu decizia, au format un nou comitet și au votat noua conducere, Raul Ambruș ieșind președinte. În replică, Alin Nica n-a recunoscut votul și a anunțat că va face plângeri penale deoarece ar fi dispărut ștampila partidului. El i-a amenințat pe cei care au votat că vor fi excluși din partid.

Zilele trecute, secretarul general Dănuț Groza (cel care a adus bodyguarzi la ședința de alegeri) a recidivat și a schimbat yala de la intrarea în sediu, pentru ca noua conducere să nu poată intra.

Cum a relatat deputatul Claudiu Chira situația de la PNL Timiș

„Incredibil ce se întâmplă în PNL Timiș – secretarul general Dănuț Groza a schimbat yala de la ușa partidului și a luat cheia.

Fiind plecat la București în ultimele zile, am aflat cu surprindere că nu se mai poate intra în sediul de la partid deoarece nu se mai potrivesc cheile de la intrare.

Am fost sunat de mai mulți colegi și colaboratori care voiau să intre în sediu, dar nu au putut deschide ușa.

După mai multe telefoane am aflat că secretarul general Dănuț Groza a schimbat yala pentru ca membrii aleși ai PNL Timișoara să nu mai poată intra, după ce președintele Raul Ambruș și mai mulți colegi au mers vineri pentru a face o poză, fotografia pe care o știți deja.

Mi se pare incredibil și inadmisibil ce se întâmplă, cu atât mai mult cu cât spre exemplu eu ca deputat, dar și restul colegilor parlamentari, avem cabinetele parlamentare acolo și plătim cheltuieli de întreținere. Practic, se îngrădește și dreptul la muncă a acelor oameni care nu mai pot merge la birou.

Consider că Alin Nica și Dănuț Groza nu pot trata PNL Timiș ca pe Căminul Cultural de la ei din sat, să chemi primarul cu cheia să deschidă.

PNL Timiș arată pe zi ce trece ca un partid luat captiv de niște primitivi și cei care am mai rămas trebuie să luptăm până la capăt pentru a reda membrilor libertatea și democrația internă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rezultate finale în Moldova: partidul Maiei Sandu a luat 52,80%, iar în Parlament va avea 60,35%. Comuniștii proruși au scăzut la 27,17%

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Medic din Iași despre colegul său conspiraționist: „A încălcat Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în pandemie”

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Italia e campioana Europei, Argentina e campioana Americii de Sud! Amândouă au câștigat în deplasare – în Anglia, respectiv Brazilia

4 COMENTARII

  1. Mare tziganie! Cine si-a batut joc in halul acesta de PNL? A fost cu intentie, sau din prostie?!! A fost viclenie, sau gogomanie?
    Prostia de a nu vedea cat sunt de prosti o buna parte dintre ei si ca se vor lansa in lupta pentru ciolan facand tzandari partidul… Viclenia de a-ti bate joc de prostia lor!
    Avand o majoritate atat de fragila , fiind un moment atat de sensibil si de periculos pentru tara, tu te apuci sa arunci partidul intr-o rafuiala tziganeasca!
    Si mai ai pretentia ca poti conduce tzara!

  2. Filme cuuu… STAN-și-BRAN (încăăă… NU ne dăm seama: dintre Cîțu și Orban…, care-iii… Stan și care-i Bran?!), la P.N.L.: NU poate fi chiar ÎNTÂMPLĂTOARE această… AUTODISTRUGERE (adică: pare cammm… PROGRAMATĂ, daaaaaaaaaaa???????!!!!!!!!!!!!)

    NU suntem P.N.L.-iști fanatici, darrr… PĂCAT, MARE PĂCAT (mai ales pentru GUVERNAREA COALIȚIEI NE/ANTI-P.S.D.!), daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here