UDMR refuză desființarea Secției Speciale. Dan Barna: „Acest amendament toxic, prin care mută SIIJ la Parchetul General, este de neacceptat!“. Kelemen Hunor: „Asta e!“

1
1287

Bătălia în jurul Secției Speciale continuă, UDMR opunându-se cu înverșunare la desființarea parchetului înființat de Dragnea și Tudorel Toader cu scopul de a ancheta magistrații nealiniați politic. Dan Barna, vicepremier și președintele USR-PLUS, a afirmat luni că momentan nu se mai pune problema unei sesiuni speciale a Parlamentului pentru desființarea SIIJ, atât timp cât UDMR susține un „amendament toxic“ – salvarea secției prin mutarea ei la Parchetul General.

Înaintea ședinței de coaliție, Dan Barna a caracterizat ca fiind “de neacceptat“ dorința politicienilor maghiari de a muta dosarele SIIJ și acțiunile de hăituire a magistraților sub umbrela Parchetului General.

Una din marile promisiuni ale USR-PLUS și PNL înaintea alegerilor parlamentare din decembrie anul trecut rămâne astfel în aer, deși inclusiv Comisia de la Veneția a recomandat desființarea Secției Speciale. Dan Barna a declarat: “Acest amendament toxic prin care mută SIIJ la Parchetul General este de neacceptat. Atâta timp cât nu găsim o soluție, o sesiune specială în Parlament este premature. Suntem în fața unei negocieri foarte complicate. Obiectivul este de a găsi o soluție de deblocare a SIIJ, vom vedea dacă vom ajunge la un consens“.

Premierul Florin Cîțu a mutat deja responsabilitatea pe strada lui Ludovic Orban, afirmând că soluția trebuie găsită în Parlament, nu la Guvern – ceea ce este însă și real, pentru că numai legislativul poate adopta hotărârea finală: „Aceste lucruri trebuie discutate și soluția trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și coaliția să găsească o soluție pentru a trece peste acest moment“.

Stelian Ion, ministrul Justiției, a spus deschis, duminică, faptul că UDMR face front comun cu PSD pentru a salva Secția Specială, deși maghiarii fac parte din coaliția de guvernare: „n-am desfiinţat-o pentru că o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau, la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR“.

Săptămâna trecută, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a avut o reacție seacă atunci când a aflat că Stelian Ion, ministrul Justiției, se declară dezamăgit de opoziția maghiarilor la desființarea SIIJ: „Asta e!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Partidul Maiei Sandu amuțește Moscova: 52,72%! Va avea 60% din Parlament. S-au numărat 99,86% din voturi. Dodon și Voronin au strâns abia 27%

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Medic din Iași despre colegul său conspiraționist: „A încălcat Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în pandemie”

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Primul mesaj al soției președintelui asasinat: „Au intrat în casă și l-au ciuruit. Jovenel n-a apucat să spună niciun cuvânt”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Patru finale grozave în acest weekend: Anglia – Italia, Brazilia – Argentina, Djokovici – Berrettini, Barty – Pliskova. Patru campioane mondiale la fotbal, doi lideri planetari la tenis

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here