duminică, aprilie 21, 2024
AcasăOpiniiCartianuTavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia!...

Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

-

Tavarăș Cozmin Gușă, care recent se angaja public să facă o sforțare majoră de a scoate România din Uniunea Europeană, s-a mai ouat o mărgică. Și cotcodăcește de zor pe la bostănăria lui Chirieac-să-fie-ras-în-cap (știe el de ce!), să afle toată națiunea ce descoperire colosală a făcut el, săgeata Moscovei.

Cică e nenorocire mare pe litoralul românesc, tovarăși! Așa găvărește Kuzmin (îl mai și alintăm, ca să se bucure și el, dar și Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei prin ciulinii Bărăganului), că ne-au distrus olandejii plaja, ne-au dublat-o, ne-au triplat-o, de ni se lungesc urechile până ajungem la apa mării, ni se face sete, ne doboară foamea – frațilooooor, în ce țară trăim?!

Dictatorului diliu al lui Gabriel Garcia Marquez i-au furat englezii marea, și lui Gușă-trompet-Kremlinului i-au furat olandejii marea! Da, i-au furat-o, pentru că au împins-o încolo, în larg, îndepărtând-o de hotel și obligându-l pe tavarăș Cozmin să mai meargă vreo sută de metri în plus. Vă dați seama?! O sută de metri – ce nenorocire! Or să i se îngroașe gleznele domnișorului de la atâta efort.

Și nici nisipul nu mai e dintr-ăla fin, cum e la Soci, ca să-i mângâie tălpile lui tavarăș Cozmin. Ce mai contează că pe ăla fin îl zbura vântul de ajungeai să mergi pe piatră?! Măcar pe ăsta, adus din larg de olandeji cu cochilii de scoici cu tot, rămâne pe loc, nu-l spală prima ploaie.

- Advertisement -

Dar beleaua e și mai mare: nenorociții-nu-se-știe care (în niciun caz de la pesedeu, de la aurărie sau de la ruscălie!), după ce ne-au furat marea, vor să ne fure și plaja! Cum? Construind pe la jumătatea ei încă un rând de hoteluri! De unde știm asta? Ne spune tavarăș Gușă!

Vedeți cum ne distruge occidentalu’?

Ne mărește plaja pe banii lui – nu e bine, că se depărtează marea!

- Advertisement -

Dacă ne micșorează plaja, punând un rând de hoteluri mai aproape de mare, iar nu e bine! Nici nu mai contează că asta e o minciună colosal-muscală, o gogomănie „pe surse” marca Gușă Kuzmin (sau Gușă – Kuzmin, în tandem, că e tot aia!).

Dar ce mai tura-vura? Luați o bucată mare de lămâie și ascultați-l pe mitoman!

Gușă, lasă pădurea și hai la Mamaia, că ne fură olandezii marea!

Cozmin Gușă la Studiourile Competent Walrus (Morsa Competentă): „Litoralul este praf! Sunt scandaluri foarte mari, a intervenit și Poliția. Oamenii sunt nemulțumiți pornind de la lipsa de personal și până la lipsa de plaje. Cât despre plajă… este un dezastru. Nu se poate face plajă. Oamenii cer banii înapoi… Acum găsești pietre pe plajă, nu nisip! (…) Am aflat care este miza scandalului cu lărgirea plajei din Mamaia: noul «front zero» de la mare. Practic, se reîmpart cărțile. Hotelurile care aveau front la mare – acum vor fi în planul doi sau chiar trei. În Mamaia vom vorbi de două fronturi de blocuri noi. Acesta este motivul pentru care plaja a fost lărgită și va fi o nouă «bretea zero», adică «frontul zero» va aparține altcuiva: noilor investitori. Tare mi-e teamă că vom avea hoteluri de tipul ABC SRL, dar care sigur vor fi ale potentaților. Deci, de aceea s-a lărgit atât de tare plaja: ca să se construiască încă un rând în față. Este 100% informația confirmată. Veți vedea cum vor merge aprobările pentru aceste construcții. (…) Dacă vrei să ajungi în mare la Mamaia, de cum intri pe plajă și până ajungi în apă, ai nevoie de pachețel și de o pereche în plus de șlapi, pentru că riști să-i rupi și te apucă și foamea. Atât de mult s-a lărgit plaja, încât ai nevoie de răbdare să ajungi în apă”.

E dat dracu’ Gușă ăsta! Cum le știe el pe toate! Toate minciunile, împachetate cu staniol de Samara și hârtie creponată de Novosibirsk, le livrează românilor crezându-i înfiorător de proști. Mai trebuie să lege povestea și de Statul Paralel, să aibă oleacă de glazură, și gogoașa e gata. Dar să-l reactiveze și pe Hoandră, că ni s-a făcut dor de el!

Apropo: mă aflu de o săptămână la Mamaia, am tras la Hotel Dacia Sud (excelent!), merg zilnic la plajă (largă, încăpătoare, nu ne mai batem pe doi metri pătrați de nisip, să punem prosopul), șezlongurile sunt mai depărtate (pandemia n-a trecut!), marea e la locul ei, n-au furat-o nici englezii diliului lui Garcia Marquez, nici olandejii care au împins-o mai în larg spre disperarea lui tavarăș Gușă…

Marea e la locul ei, plaja e largă și aerisită, ai loc să mai joci și un fotbal pe nisip, e loc și pentru construcții imobiliare…

Da, aici Gușă a avut dreptate: se construiește în draci pe plaja din Mamaia! Pe câțiva antreprenori i-am prins în flagrant:

Dar să vezi belea: micii constructori primesc ajutor chiar de la părinții lor. Sări, Gușă, se ridică un adevărat cartier!

Și – da- s-a creat un nou „front zero”! Și o nouă „bretea zero”! Castele, taică, nu simple hoteluri! Castele pentru potentați!

Să mai spună cineva că Gușă nu are dreptate… Hei, Sputnik, bagă un reportaj, să arăți mujicului cum își bate joc occidentalu’ de România!

P. S. Fotografiile nu sunt de la Mamaia, ci din lumea largă. Dar ce nu facem noi pentru a demonstra adevărul spuselor lui Gușă Kuzmin (sau Gușă – Kuzmin, că funcționează în tandem)?!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rezultate finale în Moldova: partidul Maiei Sandu a luat 52,80%, iar în Parlament va avea 60,35%. Comuniștii proruși au scăzut la 27,17%

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3! El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Câți bani va primi fiecare dintre cele 24 de echipe de la Euro 2020. Italia ia suma maximă oferită de UEFA

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. „…și obligându-l pe tavarăș Cozmin să mai meargă vreo sută de metri în plus.”

  Așa este, are dreptate Cozmin, nu vă mai legati de sufletul lui! Voi știți cumva, aveți idee câte flegme între felinare culege în plus parcurgând încă o sută de metri în public? Păi înainte vreme țup-țup, din câțiva pași în fugă pe nisipul fin, mătăsos era în apa mării să spele dintre ochi rușinea, dar acum nu poate fugi pe cioburi de scoică, iar flaimucii se înmulțesc scurgându-se pe piept și pe picioare. Nu poate deschide gura să se apere cu un fake-news că imediat simte un gust pe limbă. Nasol. Cineva să-i mai dea o bere din când în când! De aici și groaza lui că hoteluri vor fi mai multe, mai mulți turiști, mai multe flegme. Cineva să-i mai dea și cate o votcă din când în când! Chiar nasol, nasol.

 2. Adevărul este că, DIN NENOROCIRE, sunt destule hoteluri, restaurante/terase și magazine construite (CU FUNDAȚIE!) pe… plajă/nisip, în ultimii 31 de ani, mai ales în Mamaia!!!!!

  Dar… NU asta este cea mai mare problemă AMBIENTALĂ a Litoralului Românesc ACUM (când s-au mărit/lățit CONSIDERABIL multe dintre plaje, iar celelalte sunt în curs de extindere, tot pe fonduri INTEGRAL alocate de către U.E., în cadrul marelui program european de combatere a eroziunii-costiere!), ci mai ales… BETONAREA-stațiunilor, TRANSFORMAREA ÎN BLOCURI-REZIDENȚIALE/”DE-VACANȚĂ” a… SPAȚIILOR-VERZI/VEGETALE, DEZASTRU în care tooooot Mamaia este campioană, începând cu… BLESTEMATA perioadă a „Republicii Mazăre”!!!

  • Daaa’… de ce (NUMAI) Oreste (care să fie oricum sănătos și fericit!), când… AICI (adică: la ZIARISTII.COM!!!) a… DEBUTAT-JURNALISTIC (Sic!) folosirea variantei-rusești a prenumelui lui Gușă, CHIAR ÎNCĂ de pe vremea când… Grigore Cartianu era aproape nelipsit de la emisiunile lui Rareș Bogdan iar „Kuzmin” G…. încă mai CO-patrona „RealitAUA”???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Probabil că cei doi „cioloveci” Kuzmin, Valeri-и/i-„Gușeri”, nu suportă plajele românești late pen’căăă… se gândesc la bietu’ ostașu’ rus, că ar avea prea mult de alergat pe nisip (ca americanii pe „Omaha”, în Normandia, în „pașpatru”…), în caz deee… debarcare, nuuuuuuuuuuuuu?!!!

  (Zicem și noi…, de!…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -