Sondaj Avangarde (apropiat de PSD): Iohannis s-a prăbușit la 14% încredere, iar Cîțu – la 7%. Românii îi consideră a fi marii vinovați pentru dezastrul sanitar și criza politică

3
844
Sondajul Avangarde arată că încrederea în Iohannis a coborât de la 31% în august la 14% în octombrie. Motivul - populația îl consideră principalul responsabil pentru criza politică și unul dintre responsabilii pentru criza sanitară

Încrederea românilor în președintele României (Klaus Iohannis) și în cel al PNL (Florin Cîțu) s-a prăbușit într-un ritm distrugător în ultima lună, relevă rezultatele unui sondaj de opinie dat publicității de institutul de sociologie Avangarde (apropiat de PSD).

Conform Avangarde (care-i aparține lui Marius Pieleanu), 80% dintre români consideră că țara este dusă într-o direcție greșită, iar încrederea în șeful statului ar fi coborât la 14%.

Avangarde plasează politicienii și apropiații PSD între cele mai apreciate personalități, iar pe cei care au câștigat alegerile din 2020 – printre cei lipsiți de încrederea populației

Datele trebuie privite cu o doză de circumspecție, ținând cont că Avangarde este în mod tradițional afiliat PSD și Antenei 3. Segmentul listei de politicieni și personalități în care ar avea încredere românii e condus, spre exemplu, de doi PSD-iști: Alexandru Rafila (30%) și Marcel Ciolacu (25%).

Pe locul 3 ar fi Emil Boc (24%), urmat de un alt personaj agreat de PSD – Raed Arafat, cu 23%. Pe locul 5 în încrederea românilor s-ar afla liderul extremist George Simion (AUR) – 20%.

La polul opus se află toți liderii coaliției care a câștigat algerile anul trecut. Dacian Cioloș ar avea 13%, Dan Barna și Ludovic Orban – 9%, Nicușor Dan – 8%, Rareș Bogdan și Florin Cîțu – 7%.

Este absolut clar că războiul intern din PNL (și care a durat aproape tot anul), urmat de criza guvernamentală declanșată pe 1 septembrie, au afectat serios încrederea populației. Dar asta nu înseamnă că a crescut automat „scorul“ unor personaje precum Ciolacu.

Semnificativă ar fi evoluția încrederii în personajele din politică. Sondajul Avangarde arată o situație catastrofală pentru Klaus Iohannis, care la măsurătoarea din luna iulie avea 33%, în august (ultimul sondaj înainte de declanșarea crizei politice) avea 31%, în septembrie a coborât la 28%, iar în octombrie – la 14%! Ar fi vorba, practic, de micșorarea de 3 ori a capitalului de încredere în doar două luni (de la 31% la 14%).

Într-o situație asemănătoare este omul pus de Iohannis președinte la PNL, Florin Cîțu. Premierul demis avea încrederea a 23% dintre români în iulie, 20% în august, 14% în septembrie și 7% în octombrie!

Practic, în acest moment, dacă ar fi să dăm crezare acestor date, lipirea lui Iohannis și Cîțu de PNL a devenit un balast care trage în jos partidul.

Rezultatele sondajului privind intențiile de vot sunt îndoielnice. Partidul-televiziune al lui Dan Voiculescu pare pus cu mâna pe listă – un cadou pentru oligarh

Conform Avangarde, dacă duminică ar avea loc alegeri, românii ar vota astfel:

  • PSD – 40%
  • PNL – 17%
  • AUR – 14%
  • USR – 13%
  • UDMR – 5%
  • PMP – 4%
  • PPU-SL – 4%
  • Pro România – 2%.

Din nou, rezultatele trebuie privite cu mare circumspecție. Simpla prezență pe listă a PPU-SL – partidulețul oligarhului Dan Voiculescu –, cu 4%, face acest sondaj îndoielnic. Nu e sigur nici dacă 4% dintre români măcar au auzit de PPU-SL. Cât despre posibilitatea să și voteze acest partid-televiziune, aceasta este și mai redusă.

Cîțu e considerat principalul vinovat pentru criza sanitară, iar Iohannis e socotit principalul vinovat pentru criza politică

Premierul demis Cîțu și președintele Iohannis sunt considerați de români drept principalii vinovați pentru violența cu care a fost lovită România de valul 4 pandemic. Șeful PNL e văzut drept responsabil de criză de 28% dintre cei intervievați, iar președintele  României – de 15%. 14% dintre respondenți cred că populația în ansamblu e de vină.

Klaus Iohannis este considerat marele vinovat pentru criza politică. 18% dintre români îl arată cu degetul pe șeful statului, în timp ce 14% socotesc că PNL e vinovat. Doar 11% găsesc o vină pentru USR și, în mod surprinzător, numai 8% îl indică pe Florin Cîțu – semn că nici populația nu-i atribuie acestuia prea multă putere de decizie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Și a doua rundă de negocieri PNL – PSD a eșuat. Nici PSD, nici USR nu acceptă aberația „guvernului minoritar”. Cîțu are acum de ales: Guvern cu miniștri USR sau PSD?

* VIDEO. Cîțu continuă să-l saboteze pe Ciucă: „Nu există flexibilizare! Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”

* VIDEO. Orban, a doua demisie din trei. Atac năprasnic la Iohannis: „PNL să se întoarcă cu spatele la chiriașul de la Cotroceni!”

* USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

 

3 COMENTARII

  1. Aş dori să+mi spună măcar unul dintre cei care au încredere în Rafila ce a făcut el pentru Româmia, a fost lingăul lui ponta şi a fost numit pe bază politică de psd, dar din păcate dreapta are majoritatea posturilor de știri împotrivă, și toți nebunii uită că psd a guvernat 25 de ani și n-a făcut nimic bun din contră !!

  2. Aş dori să+mi spună măcar unul dintre cei care au încredere în Rafila ce a făcut el pentru Româmia, a fost lingăul lui ponta şi a fost numit pe bază politică de psd, dar din păcate dreapta are majoritatea posturilor de știri împotrivă, și toți nebunii uită că psd a guvernat 25 de ani și n-a făcut nimic bun din contră !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here