VIDEO. Orban, a doua demisie din trei. Atac năprasnic la Iohannis: „PNL să se întoarcă cu spatele la chiriașul de la Cotroceni!”

1
2055
Ludovic Orban spune că actuala conducere a PNL își bate joc de istoria de aproape 150 de ani a partidului

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a demisionat marți din grupul parlamentar liberal de la Camera Deputaților, menționând că, deocamdată, nu va renunța și la calitatea de simplu membru de partid. Orban și-a însoțit demisia cu un discurs foarte dur la adresa lui Florin Cîțu și a lui Klaus Iohannis. Printre altele, fostul lider al PNL a insinuat, despre actualul președinte al partidului, că ar consuma „prafuri”!

„Doar o persoană lobotomizată ar putea asista impasibilă la distrugerea partidului și a țării”, a afirmat Orban.

„Conducerea actuală a creat o criză artificială, care a pulverizat partidul și coaliția de guvernare în plină criză pandemică și economică”, a mai semnalat demisionarul.

Părăsirea Grupului PNL din Camera Deputaților este a doua demisie a lui Ludovic Orban, în această lună, după cea de din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Îi mai rămâne una: cea din calitatea de membru al PNL.

Ludovic Orban mai are încă de partea sa destui membri ai PNL, inclusiv senatori și deputați. Numărul inițial al parlamentarilor era de aproximativ 40, dar în acest moment nu se știe clar câți i-au mai rămas alături. Chiar și așa, plecarea lui Orban – și, eventual, a unui număr de senatori și deputați – ar provoca o pierdere grea PNL.

În acest moment, Florin Cîțu se confruntă cu o frondă și la organizațiile din teritoriu. De la lideri de filiale județene și primari îi vin semnale de dezaprobare față de proiectata alianță cu PSD în Parlament. Mulți liberali consideră că acest lucru ar însemna un dezastru pentru partid din toate punctele de vedere.

VIDEO: Ludovic Orban – 26 octombrie 2021

Declarații ale lui Ludovic Orban de la tribuna Camerei Deputaților, la demisia din Grupul parlamentar al PNL

  • „Demisionez astăzi din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. În continuare voi activa ca parlamentar neafiliat.”
  • „Obligația morală pe care o am față de cetățenii români este aceea de a-mi respecta angajamentele din campanie. Din păcate azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent decât de a mă despărți sper eu temporar de colegii mei din grupul parlamentar.”
  • „Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație. Atâtea poziții împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp. S-a creat o criză artificială, a fost făcut praf un partid politic, praf coaliția și, în plină priză pandemică și economică, practic cetățeanul român a fost fără un guvern în deplină capacitate de exercițiu, oferindu-se un circ politic.”
  • „Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea asista complice la acest atentat la interesul național.”
  • „Nu-mi dau încă demisia din PNL. Este partidul căruia i-am dedicat toata viața matură. Pentru a rămâne în PNL, am câteva condiții. Actuala conducere, ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri, trebuie să se ducă acasă (hohote și aplauze furtunoase în plenul Camerei Deputaților – n. red.). Deputații PNL să renunțe la golf (apropo de îndemnul recent al președintelui Klaus Iohannis, ca românii să se apuce de golf – n. red.)! Eu, personal, nu vreau să joc golf.”
  • „PNL să se întoarcă cu fața la cetățeni și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni (un nou val de aplauze – n. red.)! Și nu în ultimul rând, noi trebuie să fim consecvenți angajamentului pe care ni l-am luat, de a dezvolta România. Am construit o coaliție de centru-dreapta, o coaliție care, așa cum a funcționat, de bine, de rău, asigura o stabilitate parlamentară, un Guvern, o capacitate de a dialoga între Putere și Opoziție.”
  • „La ora actuală nu mai avem nimic! Țara plutește în derivă, pentru că cel care trebuia să fie la cârmă e probabil al pescuit sau la schi (noi aplauze – n. red.).”
  • „Nu pot să concep ca un partid care are o existență de peste 146 de ani să-și bată joc de istoria sa, să-și bată joc de înaintașii săi, să-și bată joc de cetățenii români și să refuze să continue acest proiect vital pentru România, misiunea de a dezvolta țara.”
  • „Rămân în continuare dedicat unei activități parlamentare care să apere democrația de orice tentativă de putere personală sau de grup.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis i-a luat piuitul lui Cîțu și i-a extins mandatul de negociere lui Ciucă. Generalul e liber să facă Guvern fie cu USR (cum vrea el), fie cu PSD (cum preferă Iohannis)

* Ciucă amenință cu depunerea mandatului de premier! Generalul vrea cooptarea USR în Guvern, Cîțu se opune

* USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* VIDEO. Gestul rușinos al lui Cristiano Ronaldo în umilitorul Manchester United – Liverpool 0-5

1 COMENTARIU

  1. si de la Craiova, profesorul lui peste prajit, Giugea, anunta ca nu voteaza alaturi de psd…e ok, numaiu ca Giugea e interlopul lui Basescu…A dat serele Beharca pe nimic, trecand cu semnatura personala direct in titlul de proprietate pe numele cumparatorului…putinica puscarfie nu i-ar strica interlopului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.