USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

1
7258
Gabriela Firea - Sorin Grindeanu

Reprezentanții USR și cei ai AUR au votat, în ședința de luni a Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, pentru introducerea pe ordinea de zi a unei solicitări prin care președintele Klaus Iohannis să vină în fața Parlamentului să dea explicații în legătură cu averea sa. Cererea a fost depusă de AUR.

În ședința Birourilor Permanente Reunite (BPR), cei din AUR au cerut suplimentarea ordinii de zi cu o cerere depusă de liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, pentru demararea unor proceduri de verificare a averii președintelui.

Inițial, cererea depusa de AUR, prin care se cere verificarea averii lui Klaus Iohannis și chemarea acestuia în plenul Parlamentului pentru explicații, fusese depusă la Biroul Permanent al Senatului, care a trimis documentul Birourilor Permanente Reunite.

DOCUMENT: Cererea depusă de AUR și votată de USR

PNL a cerut respingerea solicitării AUR, iar USR a solicitat introducerea pe ordinea de zi și trimiterea documentului la Comisia Juridică, invocând procedura parlamentară.

La vot, parlamentarii PNL și UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, în timp ce USR și AUR au votat pentru. Parlamentarii PSD s-au abținut.

Au fost 11 voturi împotrivă (PNL și UDMR) și 7 voturi pentru (USR și AUR). Solicitarea a fost respinsă, decisive fiind voturile de „abținere” ale PSD. Pentru ca inițiativa să fie aprobată, era nevoie ca voturile „pentru” să fie majoritare (jumătate plus 1) între cele exprimate.

PSD-iștii din Birourile Permanente: Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu, Gabriela Firea, Robert Cazanciuc, Radu Oprea, Alexandru Rafila, Marius Budăi și Daniel Suciu.

USR-iștii din Birourile Permanente: Anca Dragu, Cristina Prună, Dan Ivan, Sergiu Vlad și Andrei Lupu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților are momentan doar 12 membri (față de 13 la Senat), după demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte.

Componența Birourilor Permanente Reunite (25): PSD – 8, PNL – 7, USR – 5, AUR – 2, UDMR – 2, Minorități – 1

Senat (13): PSD – 4, PNL – 4, USR 3, AUR 1, UDMR – 1

Președinte: Anca Dragu (USR)

Vicepreședinți: Vasile Dâncu (PSD), Gabriela Firea (PSD), Alina Gorghiu (PNL), Nicolae Neagu (PNL)

Secretari: Robert Cazanciuc (PSD), Eugen Pârvulescu (PNL), Dan Ivan (USR), Sorin Lavric (AUR)

Chestori: Radu Oprea (PSD), Eugen Ţapu-Nazare (PNL), Sergiu Vlad (USR), Attila Laszlo (UDMR)

Camera Deputaților (12): PSD – 4, PNL – 3, USR – 2, AUR 1, UDMR – 1, Minorități – 1

Președinte (interimar): Florin Roman (PNL)

Vicepreședinți: Sorin Grindeanu (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Florin Roman (PNL), Cristina Prună (USR)

Secretari: Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL), Andrei Lupu (USR), Ovidiu Ganț (Minorități)

Chestori: Marius Budăi (PSD), George Tuță (PNL), Seres Denes (UDMR), Antonio Andrușceac (AUR).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis i-a luat piuitul lui Cîțu și i-a extins mandatul de negociere lui Ciucă. Generalul e liber să facă Guvern fie cu USR (cum vrea el), fie cu PSD (cum preferă Iohannis)

* Ciucă amenință cu depunerea mandatului de premier! Generalul vrea cooptarea USR în Guvern, Cîțu se opune

* HALUCINANT! Dan Vîlceanu (PNL): „Vrem refacerea coaliției cu USR. Să voteze acum un guvern minoritar și ne împăcăm peste o lună, două”

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* VIDEO. Gestul rușinos al lui Cristiano Ronaldo în umilitorul Manchester United – Liverpool 0-5

1 COMENTARIU

  1. Atenti mai mare la informatie. USR nu a cerut ce se scrie in articol, ci mai intai parerea comisiei juridice. Foarte multe publicatii oneste au cazut in capcana ca USR si AUR au votat umar la umar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.