vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsAntena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste...

Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

-

Campania conspiraționistă și antivaccinare dusă sistematic de Antena 3 prin emisiunea „Subiectiv“, realizată de Răzvan Dumitrescu, atrage pentru postul oligarhului Dan Voiculescu amenzi uriașe. CNA a amendat Antena 3 cu 20.000 de lei pentru o ediție din 13 septembrie, după ce săptămâna trecută dăduse o altă amendă, de 40.000 de lei, pentru o altă ediție a aceleiași emisiuni.

Răzvan Dumitrescu este o vedetă vicleană a mișcării conspiraționiste din România. Își promovează teoriile nebunești nu doar la televiziune, ci și pe Facebook. Campania sa de propagare a dezinformărilor, informațiilor manipulate și trunchiate și a fake-urilor durează de peste un an.

Informații trunchiate, scoase din context și unidirecționale, asezonate cu aluzii conspiraționiste

În emisiunea care a atras ultima amendă a CNA, invitații lui Răzvan Dumitrescu au fost medicul oftalmolog Monica Pop, senatorul Robert Cazanciuc (PSD), sociologul Vladimir Ionaș (director la Avangarde, institut apropiat de PSD și de Dan Voiculescu). Prin Skype a intervenit o altă „eminență“ în domeniu, europarlamentara Maria Grapini (PPU-SL / PSD).

S-a pornit de la un articol apărut în publicația științifică „Lancet,” unde a fost prezentat un studiu care concluziona că persoanele vaccinate ar transmite mai repede Covid decât cele nevaccinate. Moderatorul a „uitat“ să spună însă că multe alte studii publicate prezintă concluzii exact opuse celui din „Lancet”.

- Advertisement -

Plecând de la acest articol din „Lancet”, în platoul Antenei 3 s-a dezlănțuit furtuna. Printre altele, pe ecran a apărut un titlu care pretindea că Israelul ar fi un labordator de testare a vaccinurilor!

Acest atac nu e nici nebunesc, nici gratuit – informația că un stat atât de avansat precum Israel și-a vaccinat toată populația a debusolat și pus pe gânduri mulți antivacciniști și alți oameni tentați să asculte de propaganda antivaccinare. Astfel că, la Antena 3, Răzvan Dumitrescu a venit cu un mesaj menit să le „explice“ oamenilor de ce o țară atât de apreciată precum Israel s-a grăbit să-și imunizeze populația.

În timpul emisiunii, notează Paginademedia.ro, pe ecran au curs burtiere precum: „Valul 4 vine cu ciocniri violente“,Fragmentul care dă fiori: Israelul este ca un laborator de vaccinare“,Bomba din Israel! Înregistrare şocantă cu vicepreşedintele Pfizer“, „Ce spunea Fauci despre măşti în 2019: «Hai să evităm lucrurile paranoice!»”.

- Advertisement -

O voce din off comenta imaginile de pe ecran:Obligarea oamenilor să facă un vaccin care nu neutralizează patogenul şi nici nu opreşte răspândirea lui intră în contradicţie flagrantă cu motivul invocat de guverne pentru impunerea Paşaportului Verde. Se pare că vaccinaţii nu doar că transmit, dar ar putea fi şi mult mai contagioşi“.

Apoi a intrat în scenă Răzvan Dumitrescu: „Studiul constată că persoanele complet vaccinate au în mucoasa nazală o încărcătură virală de 251 de ori mai mare decât cele nevaccinate. Repet, personal medical vaccinat cu ambele doze, a 7-a şi a 8-a săptămână după vaccinare. Cu alte cuvinte, aceste inoculări transformă persoanele vaccinate care intră în contact cu SARS-CoV-2 în purtătoare ale unei încărcături virale neobişnuit de mari chiar înainte de a dezvolta simptome“.

Dintre membrii CNA, Mircea Toma (susținut de USR) a cerut o nouă amendă de 40.000 de lei, ca și joia trecută. Monica Gubernat (susținută de PD) a propus doar 10.000 de lei. Până la urmă, s-a convenit pentru o amendă de 20.000 de lei.

Asta înseamnă că, în mai puțin de o săptămână, Antena 3 a primit, pentru mesajele sale conspiraționiste și antivacciniste din emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, două amenzi totalizând peste 12.000 de euro (60.000 de lei).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis i-a luat piuitul lui Cîțu și i-a extins mandatul de negociere lui Ciucă. Generalul e liber să facă Guvern fie cu USR (cum vrea el), fie cu PSD (cum preferă Iohannis)

* Ciucă amenință cu depunerea mandatului de premier! Generalul vrea cooptarea USR în Guvern, Cîțu se opune

* USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* VIDEO. Gestul rușinos al lui Cristiano Ronaldo în umilitorul Manchester United – Liverpool 0-5

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -