VIDEO. Cîțu îl sabotează pe Ciucă: „Nu există flexibilizare! Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”

4
3900

Premierul demis Florin Vasile Cîțu susține că, în urma întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis, de luni seara, mandatul de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă nu s-a flexibilizat deloc. Generalul rămâne la mandatul limitat de a căuta susținere parlamentară, la PSD și/sau USR, pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă a primit un „mandat flexibil” de la președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu a spus că „premierul desemnat poate să fie mandatat doar de PNL”!

Declarațiile lui Florin Cîțu

  • „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar. Să vedem pasul pe care îl fac PSD și USR. Vom discuta cu parlamentarii susținerea unui guvern minoritar.”
  • „Nu există o flexibilizare a mandatului. Dacă ar exista, nu se poate face decât în BPN (Biroul Permanent Național – n. red.), nu fost niciun BPN până acum, aşa că rămânem aşa cum am stabilit.”
  • „Ne uităm la opțiuni și vom continua discuțiile cu USR și cu ceilalți parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condițiile pentru a vota un guvern.”
  • „Din discuțiile pe care le-a avut Nicolae Ciucă  cu Marcel Ciolaca nu a reieșit aceasta concluzie (că PSD ar solicita prezența cu miniștri în Guvern – n. red.). Oficial, catre noi nu a fost emisă aceasta poziție. Nu pot sa comentez nimic ce nu a fost prezentat.”
  • „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Fac apel la responsabilitate!”
  • „Premierul desemnat poate să fie mandatat doar de PNL!” (nu de președintele Româniai – n. red.).

VIDEO: Florin Cîțu – 26 octombrie 2021

 

Planul lui Cîțu: fie va fi învestit din nou prim-ministru!, fie va rămâne interimar cât mai mult!

Până acum, încercările senatorului-ministru Nicolae Ciucă de a obține susținere parlamentară pentru un guvern minoritar PNL-UDMR s-au lovit de refuzul PSD și al USR.

PSD a pus condiții multe și înrobitoare, pe lângă pretenția de a intra la guvernare, cu miniștri în Executiv.

USR a precizat clar că nu susține guvern minoritar, dar e gata să revină în Guvern alături de PNL și UDMR. Condițiile sale sunt „fără Cîțu premier” și trasarea câtorva repere ale noii guvernări, inclusiv reguli de funcționare a coaliției.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni, pentru deblocarea situației. Potrivit unor surse politice, s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un „mandat flexibil”, astfel încât să poată obține o guvernare cu majoritate în Parlament.

Până acum, Ciucă a discutat cu PSD și USR doar pe varianta limitată a unui guvern minoritar PNL-UDMR. De acum, marja sa de negociere e mult mai mare, achiar dacă șeful său de partid și (încă) de guvern, Florin Cîțu, încearcă să-i saboteze eforturile, negând flexibilizarea mandatului de negociere.

Planul lui Cîțu este acela de a zădărnici și tentativa lui Nicolae Ciucă de a forma Guvernul, așa cum a făcut și în cazul lui Dacian Cioloș. În final, Cîțu speră că tot el va fi desemnat de președintele Iohannis să formeze Guvernul.

În cazul, previzibil, că nu ar obține învestorea unui nou Guvern condus de el, Cîțu încearcă să tragă de timp, pentru a rămâne premier interimar cât mai mult. El va continua să domnească la Palatul Victoria până când va fi instalat un nou Executiv, prin votul majoritar al Parlamentului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis i-a luat piuitul lui Cîțu și i-a extins mandatul de negociere lui Ciucă. Generalul e liber să facă Guvern fie cu USR (cum vrea el), fie cu PSD (cum preferă Iohannis)

* Ciucă amenință cu depunerea mandatului de premier! Generalul vrea cooptarea USR în Guvern, Cîțu se opune

* USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* VIDEO. Gestul rușinos al lui Cristiano Ronaldo în umilitorul Manchester United – Liverpool 0-5

4 COMENTARII

  1. Un derbedeu dezaxat care merita internat la Balaceanca. I s-a dat prea multa importanta secaturii asteia. Incredibil cum 2900 de membri PNL au putut vota o asemenea secatura. Promisiunile de bani publici i-au innebunit altfel nu-mi explic cu un penal tepar ajunge sa conduca un partid. Sunt prea prosti ca nu ii cer demisia si un congres extraordinar. De ce a promis Citu se va alege praful. Sa ajungi sa te pupi pe gura cu PSD ca sa stai la putere este realmente ca un cuplu gay cand se iubeste intr-o garnitura de metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here