Societatea civilă nu se resemnează în fața mușamalizării dosarului „10 august”: „Rușine, Justiția Română! Ne vedem la CEDO!”. Miting miercuri, în fața Tribunalului

8
987

Mușamalizat în Justiție la fel ca și dosarele Revoluției și ale mineriadelor, cazul represiunii sălbatice a manifestanților anticorupție din 10 august va aduce statul român în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Șapte organizații ale societății civile au anunțat că se vor mobiliza pentru a da în judecată România la CEDO, după ce judecătoarea Daniela Isabela Miheț, de la Tribunalul București, a decis marți clasarea definitivă a anchetei privind plănuirea, premeditarea și coordonarea represiunii împotriva populației puse la cale de lideri PSD și conducerea Jandarmeriei Române.

Cele 7 asociații sunt Comunitatea Declic, Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Rezistența, Reset Iași și Brașovul Civic.

Reprezentanți ai grupurilor din societatea civilă vor protesta miercuri, de la ora 18.00, în fața Tribunalului București, sub deviza “Rușine, Justiția Română! Ne vedem la CEDO!”.

Dovezile represiunii din 10 august duc direct către Liviu Dragnea și Carmen Dan, ca inițiatori, și către comandanții Jandarmeriei

Pe 10 august 2018, o manifestație-mamut împotriva corupției, de peste 120.000 de persoane, a fost reprimată violent de Jandarmerie în Piața Victoriei, la ordinele politicienilor PSD – dovezile duc direct către Liviu Dragnea și Carmen Dan. Ofițerii superiori ai Jandarmeriei au supravegheat personal executarea planului, inclusiv provocările comise de grupuri interlope aduse de PSD în piață și jandarmi îmbrăcați în civil.

După ce, toată ziua, au bombardat cu gaze lacrimogene mulțimea pașnică, jandarmii au trecut la atac la lăsarea întunericului, pentru ca înregistrarea violențelor să fie mai dificilă.

Sute de oameni nevinovați, bătrâni, femei și copii, au fost bătuți de jandarmi și călcați în picioare cu caii. Conștienți că violențele pe care le comiteau erau ilegale, jandarmii și-au acoperit numerele de identificare de pe căști cu leucoplast, după modelul trupelor de intervenție rusești, ca să nu poată fi ulterior trași la răspundere.

În noaptea de 10 spre 11 august 2018, spitalele bucureștene au fost pline de victime. Mii de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, intoxicate cu gaze, rănite de cartușele cu piper sau grenadele lacrimogene sau bătute pur și simplu bestial de jandarmii transformați, la ordinul PSD, într-o forță de represiune.

DIICOT n-a audiat niciun martor și nicio persoană vătămată, iar la dosar n-a fost depusă nicio probă video în dosarul „10 august”. Beneficiari: șefii Jandarmeriei și liderii PSD

Dosarul violențelor împotriva populației a făcut înconjurul planetei. Un procuror militar martor ocular la incidente s-a autosesizat și a început ancheta. PSD a intervenit și a mutat dosarul la o instituție pe care o controlează, DIICOT, unde ancheta a stagnat un an, apoi a fost clasată în 2020, în fața valului de indignare provocat în societate, s-a dispus redeschiderea anchetei.

DIICOT n-a audiat niciun martor și nicio persoană vătămată, iar la dosar n-a fost depusă niciuna dintre sutele de probe video care arată implicarea personală a șefilor Jandarmeriei, precum și abuzurile comise direct de aceștia asupra unor cetățeni fără apărare. DIICOT a motivat că fișierele cu înregistrările video „s-au stricat” când au ajuns la această instituție!

Însă marți, 2 martie 2021, judecătoarea Daniela Isabela Miheț, de la Tribunalul București, a pus definitiv capac peste anchetă, care ajunge astfel în raftul dosarelor cu marile crime post-1989 mușamalizate de Justiția română: morții de după fuga lui Ceaușescu, în decembrie 1989, mineriadele din 1990 și 1991.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

8 COMENTARII

  • Bună astaaa…, SINCERE-FELICITĂRI (suntem chiar INVIDIOȘI/NEFERICIȚI că… nu ne-a „zburat” nouă prin minte, mai-întîi!): coadă-de…-(judecătoarea-din-C.S.M.-)BALTAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. Această… NOUĂ (!) ABERAȚIE-judiciară… abia NE TREZEȘTE (!!!) și NE-AMBIȚIONEAZĂ (!!!!!), DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!!!!

 2. Capii jandarmeriei ar fi putut da informatii compromitatoare pentru actorii politici.Se simt puternici din moment ce au indraznit, sa dea o sentinta sfidatoare la adresa romanilor din diaspora:nu mai veniti in tara sa militati pentru statul de drept si pentru independenta justitiei.Se vede linia dinspre CSM.Oare cat o fi costat tara MCV-ul ?

  • M.C.V. TREBUIE… PRELUGIT (!), NEAPĂRAAAT (!!!!!!!!): NU există (ÎNCĂ!)… Justiție-ADEVĂRATĂ/DREAPTĂ, în România!

   Cazul celor două fetițe-NEVINOVATE, UCISE-pe…-TROTUAR – !!!!!! –, de către o șoferiță… beată-„MANGĂ” – !!!!! –, dar… BOGATĂ-și-„CU-PILE” – !!!!!! –, menținută în… LIBERTATE – !!!!! –, este DEFINITORIU pentru… COCINA (!) numită „Corpul-JUDECĂTORILOR” (Sic!), în această… NENOROCITĂ-(!!!!!-)de-țară!!!!!

   • Înțelegem (PERFECT!) ceea ce ați dorit să subliniați, domnule Aurel, prin ultima întrebare (RETORICĂ!): EI, acești… NENOROCIȚI din M.A.I. și din Justiițe, sunt (printre-PRINCIPALII-)VINOVAȚI (!!!), pentru (JUSTA!!!!!!!) menținere a României în… SUBURBIA (!) Europei-CIVILIZATE (!!!!), adică MONITORIZATĂ-pe-JUSTIȚIE și, implicit, ÎN-AFARA „Spațiului-Schengen”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Securitatea ne-a veghet în toți acești 31 de ani. Ne-a păzit cu strășnicie și va avea de-a pururi „grijă” de sufletele noastre. Așa cum a făcut-o și pe vremea lui Ceașcă. Poate, diversiunea a fost acum mai „subtilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here