duminică, aprilie 21, 2024
AcasăNewsÎntreaga populație se poate înscrie la vaccinare, fără restricții, începând cu 15...

Întreaga populație se poate înscrie la vaccinare, fără restricții, începând cu 15 martie. Imunizarea demarează în aprilie

-

Întreaga populație a României se va putea înscrie la vaccinare, fără restricții, începând cu 15 martie, a anunțat duminică medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare împotriva Covid-19.

Toate persoanele peste 18 ani vor fi admise de sistemul informatic la programarea pe platforma online, iar vaccinarea propriu-zisă va începe în aprilie. Numărul românilor interesați să se vaccineze a crescut masiv în ultimele luni, în ciuda puternicelor campanii duse de propaganda conspiraționistă.

Potrivit colonelului, începând cu 1 martie ritmul imunizării va crește la 30-40.000 de persoane zilnic. Scăderea numărului de oameni vaccinați în ultimele zile a fost cauzată de problemele în aprovizionarea cu noi tranșe de vaccin.

Valeriu Gheorghiță a afirmat duminică seara, la Digi 24, că o parte dintre oameni au trebuit reprogramați din cauza acestor sincope: “Aş vrea să fac o precizare legată de această scădere din ultimele zile a numărului de persoane vaccinate la nivel naţional, a fost o scădere practic cauzată de numărul limitat de doze din luna februarie în sensul în care pe baza calendarului de livrare am blocat locurile la programare după 11 februarie şi am deschis noi locuri din 1 martie. De mâine vor fi cel puţin 30 de mii de persoane vaccinate în fiecare zi, vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate. Această scădere din ultimele zile nu este cauzată de scăderea adresabilităţii persoanelor, ci a fost generată de lipsa programărilor care la rândul ei a fost cauzată de o indisponibilitate a dozelor. A trebuit să şi reprogramăm o parte dintre persoane pentru că am avut suficiente doze“.

- Advertisement -

Până duminică, 28 februarie, în România fuseseră vaccinați, în total, 915.761 oameni: 298.649 cu prima doză, iar 617.112 – cu ambele doze.

Dintre aceștia, 707.295 au fost vaccinați cu Pfizer/BioNTech, 77.812 cu Moderna, iar 130.654 cu AstraZeneca.

Obiectivul este ca, până la toamnă, înainte de revenirea sezonului rece, să fie imunizați 10 milioane de români.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. ASTA era… VESTEA-cea-MARE (!!!), atât de așteptată!!!!!

    De-acum…, indiferent câte tulpini noi va toooot dezvolta acest virus nenorocit…, putem vorbi și la noi despre… ÎNCEPUTUL-SFÂRȘITULUI (!!!) pandemiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -