marți, februarie 27, 2024
AcasăDezvăluiriAna Blandiana, dezvăluiri teribile despre "revoluționarul" Mircea Dinescu: "«Hitlerjugend!» A continuat tot...

Ana Blandiana, dezvăluiri teribile despre „revoluționarul” Mircea Dinescu: „«Hitlerjugend!» A continuat tot mai furios să bagatelizeze morții și să-și bată joc de apărătorii lor”

-

Rusofilul și anti-americanul Mircea Dinescu, vajnic apărător al pușcăriașului Liviu Dragnea și al PSD, a ajuns să fie detestat chiar de marii intelectuali și scriitori ai țării. Printre ei se numără și celebra poetă Ana Blandiana (78 de ani), care face o dezvăluire teribilă.

Într-o carte apărută de curând la editura Humanitas, intitulată „Soră lume”, remarcabila scriitoare consideră că moșierul de la Cetate și-a bătut efectiv joc de oamenii împușcați în fața Hotelului Intercontinental din București în timpul Revoluției din Decembrie 1989.

Conform mărturisirii semnalate de Cotidianul.ro, teribilul episod s-a derulat în timpul unui dejun diplomatic din ianuarie 1990, oferit de ministrul de externe francez, Roland Dumas, la care au participat Doina Cornea (cu fiul, Tin Tin), Ana Blandiana (cu soțul, Romulus Rusan), Mircea Dinescu (cu soția, Mașa) și Ion Caramitru (singur).

Două pagini-cheie din cartea Anei Blandiana

„Eroul din zilele premergătoare Revoluției nu suporta concurența eroilor post mortem care îi umbreau, prin tragedie, celebritatea”

„Îmi amintesc un moment în care, făcând un elogiu impresionant și aproape romantic tinerilor morți la Intercontinental, Roland Dumas a întrebat dacă se știe cine erau. Și înainte să ia cineva cuvântul, în timp ce Mașa (soția lui Dinescu – n. red.) îi traducea întrebarea franceză, Mircea Dinescu a spus «Hitlerjungend». A fost o secundă de stupoare, după care cu toții, uitând că trebuie să vorbim franțuzește, îi ceream în română autorului textului din «Libération» să se explice. Iar el a explicat – tradus cu reticență de soție – că nu trebuie să li se exagereze importanța, este vorba de niște uteciști care cu puține zile în urmă scandaseră sloganuri procomuniste.

- Advertisement -

Țin minte că prima care a protestat a fost doamna Cornea, care a spus că toți tinerii din România erau, fără a fi întrebați, făcuți membri UTC, așa cum erau scoși cu forța la manifestații și obligați să scandeze «Ceaușescu». Iar eu am adăugat că era vorba de acei copii – numiți de români «decreței» – născuți împotriva voinței mamei lor.

Nu știu dacă pentru francezi argumentația logică a șters exclamația senzațională care, ajunsă în presă, ar fi putut face epocă, dar pe Mircea Dinescu nu l-a impresionat, a continuat tot mai furios să bagatelizeze morții și să-și bată joc de apărătorii lor. A urmat o învălmășeală de proteste și de replici încercând să spele de insultă memoria tinerilor morți.

Dar nu asta mi-a fixat în memorie întâmplarea, ci revelația explicației ei abisale, pe care am avut-o în timp ce îl ascultam, ideea tulburătoare că eroul din zilele premergătoare revoluției nu suporta concurența eroilor post mortem care îi umbreau, prin tragedie, celebritatea. Nu le ierta tinerilor, care-și plătiseră curajul cu viața, faptul că, în fața curajului de a muri, orice altă formă de curaj devenise derizorie.”

- Advertisement -

Abandonat de CTP și Stelian Tănase

De gândirea profund viciată de PSD-ism a lui Mircea Dinescu – exprimată în revista „Cațavencii” (finanțată de PSD), la TVR sau pe alte canale – s-au dezis recent și bunii săi parteneri sau amici Cristian Tudor Popescu și Stelian Tănase.

Drept răsplată pentru propaganda făcută „ciumei roșii”, Dinescu și-a găsit ani buni un loc călduț la TVR, cu ajutorul lui Stelian Tănase (care i-a dat un contract generos) și al urmașei PSD-iste a acestuia, Doina Gradea („unsă” director de regimul Dragnea și aflată încă la putere în televiziunea publică), fiind plătit pentru o emisiune culinară și câteva bârfe politice cu 15.000 de euro pe lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Buna ziua, adevarul iese pana la urma la suprafata. Din toata activitatea si atitudinea lui Dinescu in acesti ani puteam sa ne dam seama, desigur, de caracterul acestuia, trebuia doar o astfel de marturisire ca sa ni se confirme odata in plus. Cu scuzele de rigoare in fata bunei Doamne Blandiana, obiectez ca nu ne-a dezvaluit aceste momente pana acum. O rog din suflet, si pe toti cei ce au alte informatii care tin efectiv de istoria noastra, sa le dezvaluie, pentru ca astfel de personaje, ca Dinescu, sa nu mai aiba tupeul nemasurat sa se afiseze in fata noastra ca salvatori de neam, in timp ce ei sunt atat de murdari pe interior. Multumim buna Doamna Blandiana!

  2. Intreg comportamentul lui Mircea Dinescu, de dupa Decembrie 1989, nu are nimic din cel al unui adevarat revolutionar, nici macar din cel al unui cetatean onest.
    Din acest motiv, am mari dubii privind rolul lui in Revolutie, dar mai ales cel dinaintea Revolutiei, cand ii mergea numele de disident.
    Daca s-ar cerceta mai adanc, presimt ca s-ar descoperi ca revolutia a fost furata inainte de nastere, ca REVOLUTIA S-A NASCUT FURATA!

  3. „NIMIC NOU, sub-soare”: Mircea Dinescu este UNUL-DINTRE-MULTELE (!!!) exemple de scriitori și artiști (plastici ori ai-scenei/ecranului), de-la-noi sau „de-aiurea”, care… NU au însoțit/ÎMBINAT INCONTESTATUL-TALENT (!) și cu un… CARACTER-pe-MĂSURĂ (Mihail Sadoveanu este primul exemplu care ne vine-n minte…)!!!!!!!

  4. Poate că ar fi fost cazul ca… TOȚI cei prezenți acolo, la acea întâlnire, să ne „descuie” și nouă, IMEDIAT, căpățânile, în legătură cu concepțiile și metehnele lui Mircea Dinescu!!!

    De ce ABIA-acum (!!!!!), după… 31-de-ani (!), numai o persoană (din toți câți erau de față!) catadicsește să ne relateze întâmplarea?!? PĂCAT!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -