Probele video cu violențele jandarmilor “s-au stricat” la DIICOT! De ce s-a redeschis dosarul 10 august: procurorul n-a administrat probe, n-a audiat persoane, a refuzat să ia în considerare evenimentele dintre orele 19-23

3
2116

Ordonanța de infirmare a deciziei de clasare a dosarului 10 august, semnată de șefa DIICOT și văzută de jurnaliștii mainews.ro, scoate la iveală un comportament absolut scandalos al procurorului de caz – care s-a pensionat între timp.

Conform rezoluției semnate de Giorgiana Hosu, șefa DIICOT, procurorul care a avut dosarul 10 august pe mână în ultimii doi ani și-a bătut, efectiv, joc de ideea de anchetă. Din documente reiese că procurorul de caz n-a administrat probe, n-a reaudieat persoanele implicate și n-a analizat plângerile depuse de oamenii bătuți și care vizau acțiunile jandarmilor dintre orele 19-23 – adică exact când a avut loc represiunea.

CD-urile și DVD-urile care conțineau imagini cu violențele jandarmilor fie n-au fost înregistrate, fie “s-au stricat” în custodia DIICOT!

Anchetatorii au refuzat, pur și simplu, să reaudieze victimele și martorii agresiunii jandarmilor, singurele persoane cărora li s-au luat depoziții fiind fostul ministru de Interne, Carmen Dan, fostul prefect al Bucureștiului, Speranța Cliseru, viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, și colonelul Mastan Alin.

Extrem de grav este, conform documentului semnat de Giorgiana Hosu, că procurorul care a avut cazul pe mână nu a băgat în seamă probele video. O parte dintre acestea n-au fost înregistrate, iar altele s-a descoperit că “se stricaseră” în custodia DIICOT! “Mai mult, desi la 10.06.2020 s-a procedat la vizionarea imaginilor înregistrate pe mediile de stocare a datelor și s-a constatat că un hard disk pus la dispoziție de Poliția locală Sector 3 nu poate fi accesat, 3 DVD-uir și 2 CD-uri reprezentând înregistrări înaintate de B1 TV sunt neînregistrate, un suport optic tip CD cu nr. 38/27.08.2018 nu poate fi accesat întrucât este deteriorate, un suport optic tip CD cu nr 147/15.10.2018 nu poate fi accesat întrucât este deteriorat, nu s-au făcut demersuri pentru obținerea datelor conținute de aceste suporturi optice de la sursa inițială”, scrie Giorgiana Hosu. “Deși în cuprinsul ordonanței de clasare perioada analizată față de conduita suspecților este cea de după ora 23.08, din cuprinsul plângerilor, din declarațiile persoanelor vătămate și ale martorilor audiați în cauză se constată că, începând cu orele 19.30, dispozitivele de jandarmi amplasate în fața sediului Guvernului României și în zonele adiacente au folosit asupra mulțimii gazele iritant-lacrimogene. Relevante sub aspect sun declarațiile persoanelor vătămate (n.r. – urmează o listă de 39 de oameni)“, se mai scrie în Ordonanța de infirmare a clasării dosarului 10 august.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

3 COMENTARII

  1. PNL a redeschis dosarul 10 august speriat de impactul clasarii asupra scorurului partidului in an electoral! Daca PNL dorea cu adevarat sa se faca dreptate si sa se afle adevarul despre 10 august il zburau pe presoiu de la justitie si pe marioneta lui de la DIICOT in ziua in care s-a facut clasarea! PNL se inseala, nu o sa le iasa, ne-am fript cu dosarele Revolutiei, Mineriadei, Colectiv nu mai pune nimeni botul la manipulari in an electoral. Asteptam ca PNL si presoiu sa se trezeasca din ultima ticalosie care le-a mai scazut 5% si anume contestarea de catre guvernul liberal Orban la CCR a legii care marea pedepsele pedofililor si a violatorilor si facea aceste fapte imprescriptibile cum se intampla in Marea Britanie si alte tari din UE. Nu putem sa nu ne intrebam daca nu cumva presoiu si alti membrii ai guvernului erau tovarasi de nebunii ai lui negoita cu minore! Rusine PNL! Mare rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.