VIDEO. Momentul rușinii naționale: DIICOT clasează dosarul „10 august”! Șefii Jandarmeriei, scoși de sub urmărire penală

7
3285

DIICOT a clasat parțial, miercuri, dosarul violențelor din 10 august 2018. Șefii Jandarmeriei au fost scoși de sub urmărire penală. Reprimarea barbară a mitingului împotriva corupției intră astfel la raft, lângă dosarul Revoluției din decembrie 1989 și cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

În ciuda tonelor de dovezi apărute în acest sens, procurorii afirmă că nu există probe că reprimarea protestului ar fi fost pregătită din timp. Conducătorii Jandarmeriei care au premeditat și coordonat reprimarea ilegală și violentă a manifestației au fost scoși de sub urmărirea penală.

Au fost găsiți nevinovați toți călăii fără creier și fără suflet care s-au supus orbește ordinelor demente ale tandemului Liviu Dragnea – Carmen Dan:

– colonelul Sebastian Cucoș, pe atunci prim-adjunct al Jandarmeriei;

– maiorul Laurențiu Cazan, fost director general al Direcției Generale de Jandarmi;

– colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei;

– comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, la acel moment secretar de stat MAI;

– colonelul Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție “Vlad Țepeș” – supranumit “fanoma albă” și care apare în zeci de filme cum agresează oameni și coordonează represiunea.

DIICOT n-a găsit nicio dovadă: șefii Jandarmeriei sunt băieți de treabă, Dragnea și Carmen Dan n-au pus nimic la cale, totul a fost OK, doar câțiva jandarmi mai inimoși au făcut exces de zel

Clasată de procurori a fost și plângerea făcută de fosta conducere a Jandarmeriei, care, la ordinul lui Dragnea, a reclamat o presupusă tentativă de lovitură de stat pe care ar fi vrut s-o dea populația.

Procurorii au reținut, totuși, câteva abuzuri punctuale comise de unii jandarmi, care vor fi cercetați pentru comportament abuziv. Asta, în condițiile în care în seara de 10 august și noapte care a urmat violențele gratuite împotriva oamenilor pașnici prezenți la miting și chiar a unor trecători au fost comise în masă, sistematic, într-o logică a terorii organizate și coordonate de la cel mai înalt nivel.

Giorgiana Hosu

Despre intervenția în forță pe care o pregăteau din timp jandarmii – clasată de procurorii DIICOT din lipsă de probe – se știa de câteva zile. Există mărturii, martori și informații că totul a fost pus la cale. Inclusiv clanurile interlope și membri ai galeriilor de fotbal aduși pe post de provocatori au fost avertizați din timp, de cei care au organizat totul, că urmează reprimarea violentă a manifestației.

Momentul 15 iulie 2020 devine unul de referință în istoria României – o rușine națională care se adaugă altora având ca numitor comun același partid monstruos, FSN/PSD, autorul înscenărilor, violențelor și represiunilor din timpul Revoluției și al Mineriadelor.

Din ianuarie 2020, DIICOT este condusă de Giorgiana Hosu, la a cărei numire au contribuit ministrul Justiției, Cătălin Predoiu (care a făcut propunerea), și președintele Klaus Iohannis (care a făcut numirea).

Aici, comunicatul integral al DIICOT.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Asta ca sa mai conteste cineva ideea ca la noi este o democratie de fatada. Mafia pcr-isto securista continua sa traiasca si inca pe cai uriasi, poporul fiind invitat sa se multumeasca cu libertatea de a suporta toate magariile posibile din partea autoritatilor. Trebuie sa ne resemnam ca nu putem lupta cu mafia si mai bine sa ne vedem de treaba noastra si sa nu mai protestam ca niste caraghiosi. JUSTITIA E CU MAFIA NU CU DREPTATEA.

  • Asa este, Justitia din Romania este profund infectata de microbul coruptiei.
   Acesta este doar un exemplu.Dar istoria de dupa 1989 este plina de asemenea dovezi.
   Pensiile speciale, salariile uriase, inamovibilitatea, statutul special nu au cum sa repare calitatea inferioara a indivizilor care le primesc. Dimpotriva, o amplifica.

 2. Gresit, este momentul rusinii liberale si momentul adevarului national ca PNL este o mai mare mizerie decat PSD caruia ii lipseste ipocrizia si falsitatea de virgina afisata de PNL! Din cauza DIICOT-ului georgianei hosu numita procuror sef de catre liberalul iohannis klaus werner in complicitate cu liberalul predoiu catalin, sfidand avizul negativ al CSM, cucos, fantoma alba si ceilalti sefi ai criminalilor lui Ilie Gazea si ai gazatorilor a zeci de copii si mii de femei ne ranjesc sfidator huruzind pe pensiile speciale platite tot de noi, cei batuti si gazati. Sper macar ca acest eveniment sa trezeasca si acest site care incepuse ca site independent de orbirea care il transformase intr-o oana sparlangalista liberala, plina de cancanuri tabloide cu mitraliere, shaormisti, saramati si secarini. Singurul jurnalist din Romania ramane Malin Bot care inca de la numirea georgianei hosu la sefia DIICOT de catre liberali a anticipat clasarea dosarului 10 august si faptul ca vela, predoiu si iohannis sunt in cardasie cu gastile infractoare din PSD. PSD a fost organizatorul masacrului din 10 august, dar PNL prin iohannis, predoiu si vela este cel care i-a facut scapati pe pesedisti si slugile lor din jandarmerie ceea ce este de milioane de ori mai grav, nu vom uita acest lucru la toate alegerile care urmeaza!

  • Vor pierde alegerile..Veti vedea ca votantii de dreapta nu sunt prosti ca ai PSDului..Sper sa dispara de pe scena politica…De acum ii vad in sfarsit exact asa cum sunt…Pacat de oamenii buni de acolo..Cand te gandesti ca voiam sa ma inscriu in PNL..

 3. PNL si-au distrus singuri toata munca de un an de zile incoace a unor membri onesti, putini la numar..Astazi PNL dovedeste ori o prostie infinita, ori ca are niste obligatii fata de mafie pe care nu le poate evita..In ambele cazuri, acest partid s-a compromis total si iremediabil..Nu-i credeam atat de imbecili..Daca pana astazi i-am sustinut, de azi , pa…Nu mai vad de la mine un vot pe veci..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here