O firmă vinde hering cu etichetă și la preț de scrumbie! Negustorul escroc are tupeu: „Nu văd unde e problema!”

1
1617
Hering vândut cu etichetă de scrumbie / FOTO: Libertatea

În magazinele din România, oamenii sunt păcăliți să cumpere hering pe post de „scrumbie din Marea Nordului sărată în vid”, dezvăluie publicația Libertatea. Diferența de preț la kilogram între cei doi pești este enormă.

Producătorul Interfirg Fish SRL recunoaște că în ambalaj se află hering și spune că poate demonstra, cu facturi, că din firmă peștele pleacă la preț de hering – 9 lei/kg. Eticheta care prezintă heringul drept “scrumbie” este aplicată pentru un singur distribuitor, care a cerut expres acest lucru.

Producătorul spune că eticheta i-a fost cerută în mod expres de un distribuitor

Sergiu Sidorencu, managerul general al Interfri Fish, spune că va elimina această etichetă înșelătoare: “Scrie «scrumbie de Marea Nordului», noi o vindem la preț de hering, vă pot arăta facturile. Pleacă undeva la 9 lei plus TVA pe kilogram către distribuitorii noștri. Am citit și eu pe net, e cineva din București parcă, nu? Am citit pe Facebook. Domnul, nemulțumirea lui este că a dat 40 de lei pe kilogramul de scrumbie. Cum i-a vândut cine i-a vândut, nu am idee. Ideea e că de la noi pleacă pe preț de hering. (…) Este eticheta noastră. Doar la un client facem treaba asta. Din moment ce scrie «scrumbie de Marea Nordului»… da. Denumirea… eu am pus scrumbie. Clar că se va rectifica. Ăsta va fi ultimul lot. Noi vindem în toată țara hering“.

Distribuitorul: „Nu văd unde este problema. Vă rog, citiți toată denumirea de pe ambalaj. Și scrumbia unde trăiește, domnul meu?

În schimb, reprezentantul distribuitorului Rompescaria International, Aurelian Mocanu, a încercat să-i ia tare pe reporterii de la „Libertatea”: “Nu văd unde este problema! Vă rog, citiți toată denumirea de pe ambalaj. Și scrumbia unde trăiește, domnul meu? Dumneavoastră aveți noțiunea că scrumbia e doar din Dunăre. Intrați frumos pe Google, faceți «harengus harengus» și după aia «alosa pontica». El e hering. Heringul este înrudit cu scrumbia. Este un verișor al scrumbiei. Uitați-vă pe Google și Wikipedia. Se zice «scrumbie» generic! Scrie «scrumbie din Marea Nordului», adică hering. Sunt similare, numai conținutul de grăsime este diferit”.

Distribuitorul care practică acest tip de comerț îi acuză pe cumpărători, care n-au fost suficient de atenți când i-au cumpărat produsele: “Scria «Scrumbie din Marea Nordului». Mai jos de ce nu a citit?”. Cu litere mici, sub denumirea produsului, la conținut scrie “hering, sare”.

Reprezentantul Rompescaria a afirmat, pentru „Libertatea”, că vinde hering sub denumirea de scrumbie de ani buni!

În magazine, prețul kilogramului de hering este 10-15 lei, iar prețul kilogramului de scrumbie este de 40-45 de lei.

ANPC a demarat abia acum un control.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Sunt… (MULTE!) MII de ESCROCHERII de-astea, cu… etichete-MINCINOASE (!), pe rafturile magazinelor din România: mai ales la enumerarea ingredientelor și a componenței dăunătoare-pentru-organism („E”-uri, de exemplu!)!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here