sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainO apropiată a PSD-istului Rafila e funcționara din Ministerul Sănătății care "a...

O apropiată a PSD-istului Rafila e funcționara din Ministerul Sănătății care „a uitat” să trimită la Finanțe hârtia pentru plata personalului implicat în vaccinare!

-

Amalia Șerban, șefa Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, este funcționara care n-a trimis la Finanțe actul pentru plata personalului din centrele de vaccinare, dezvăluie HotNews.ro, citând surse din instituție.

Șefa DGAMSP din minister este apropiată de doctorul Alexandru Rafila – deputat PSD și reprezentantul României la OMS, funcție în care a fost numit în 2014 de Victor Ponta.

Amalia Șerban este, potrivit HotNews, o piesă “indispensabilă” în Ministerul Sănătății. Lucrează acolo din 2004, iar din 2007 ocupă funcții de conducere. Ar fi cel mai puternic și mai influent funcționar public din acest minister.

Ministrul nu-i poate schimba pe funcționarii publici din minister care comit erori

Voită sau nu, eroarea comisă de Amalia Șerban a dat muniție oligarhilor și întregului sistem care încearcă să scape de Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Împotriva acestuia, televiziunile mogulilor au început campanii de linșaj mediatic încă de la numirea în funcție.

- Advertisement -

În urmă cu câteva zile a izbucnit un nou scandal care-l vizează pe ministrul Vlad Voiculescu: s-a aflat că personalul medical din centrele de vaccinare e neplătit de două luni. De informație au profitat prompt PSD și televiziunile oligarhilor, dar și premierul Florin Cîțu, care are o răfuială mai veche cu ministrul Sănătății.

Voiculescu a replicat că nu a știut de problemă și că situația a fost creată de un funcționar din minister care „trebuia sa completeze o hârtie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul“.

Nu s-a intrat în detalii, dar în același timp s-a remarcat faptul că nu era prima oară când erori sau informații false furnizate de angajați ai ministerului ajută sistemul în lupta cu Vlad Voiculescu, persoană venită „din afară“ și considerată indezirabilă de PSD și baronii din Sănătate.

- Advertisement -

Ministrul n-are prea multe mijloace la îndemână pentru a face ordine. Întrebat dacă persoana care a lăsat oamenii două luni fără bani, transformându-i în victimele colaterale ale unui război care nu e al lor, va mai rămâne în funcție, Voiculescu a replicat: “Da, pentru că legea e clară în cazul funcționarilor publici. Nu-i poți schimba de ieri pe azi”.

Ministerul Sănătății a trimis abia luni la Ministerul Finanțelor adresa pentru plata personalului din centrele de vaccinare. Imediat după primirea documentului s-a început virarea banilor în conturi.

Conform OUG privind recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid, se plătesc 100 lei/oră pentru medici, 50 lei/oră pentru asistenți și 25 lei/oră pentru registratori.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Și-atunci.., Doamne-iartăneee…, CINE (!!!!!!!!!!!!) este DE-VINĂ: Vlad Voiculescu (și, prin-recul, Alianța U.S.R.-P.L.U.S.) sau… REZIDUURILE (!!!) din (TOATE!!!) ministerele, INFECTATE de către P.S.D. în (MULT-PREA-LUNGA!) DOMNIE-DESPOTICĂ, aiiiii…?!!!!!

  • Să fieee… „numai” (Sic!) „SILĂ/SCÂRBĂ-de-MUNCĂ”, adică NEPROFESIONALISM-plus-INDOLENȚĂ…, sauuu… chiar-SABOTAJ (POLITIC!): i-aaaaa… spune tuuuu…, măiii… Rafilaaaa…, băiii… P.S.D.??????!

   • E sabotaj coordonat central.

    Fiind pandemie ar trebui luate in serios lucrurile astea iar cuconeta trimisa in fata instantei pentru inalta tradare, tentativa de genocid, sabotaj, etc. Impreuna cu gasca ce o sustine.

    Atat Vlad Voiculescu cat si Florin Catu nu trebuie sub nici o forma sa cada in capcanele tradatorilor pesedisti.

 2. Aceasta lucratura,ca si multe altele e facuta de PNL cu mana unor psd-isti care asteapta refacerea usl-ului.dupa VV se vor concentra pe altul,de ex. pe Nasui.Dupa care altul pana cand destula lume va fi manipulata sa creada ca in USR+ sunt numai nepriceputi si singura solutie ramane PNL+PSD ca sa conduca tara.Fura,dar mai da si cate ceva..Ca ei nu au nevoie de reforme sa nu se mai poata fura.A !Cu toate tv,bine arvunite cu milioane bune calare pe noii veniti in politica cu ganduri nastrusnice ca transparenta,promisiuni tinute,va fi floare la ureche sa faca ce si-au propus ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -