marți, februarie 27, 2024
AcasăMainȘarlatania "doctoriței-minune" de la Oradea. Minte că și-a vindecat toți pacienții cu...

Șarlatania „doctoriței-minune” de la Oradea. Minte că și-a vindecat toți pacienții cu Covid în cabinetul ei privat: cazurile grave au ajuns la spitalele de stat! Sperie bolnavii că-i omoară oxigenul la Terapie Intensivă

-

Un caz incredibil de șarlatanie medicală, susținut mediatic de televiziuni precum Antena 3 și România TV, se derulează la Oradea. O doctoriță pneumoloagă, Flavia Groșan, și-a sporit clientela și s-a umplut de bani susținând că ea tratează bolnavii de Covid-19 cu o rată de succes de 100%! Mai mult, s-a lăudat că a vindecat în cabinetul ei privat 1.000 de pacienți infectați, fără să fi murit vreunul.

În realitate, „schema-minune” a doctoriței din Oradea, care constă în administrarea unui banal antibiotic, se bazează pe o șmecherie și pe o minciună. Șmecheria: a insistat să trateze doar cazuri ușoare de Covid-19, refuzându-le pe cele medii sau grave. Minciuna: chiar și dintre cazurile ușoare tratate de ea, unele au devenit grave și au ajuns la spitale de stat, inclusiv la Terapie Intensivă!

Șarlatania Flaviei Groșan include și o ticăloșie la adresa celorlalți medici: „doctorița-minune” susține că ea vindecă toate cazurile de Covid, în cabinetul ei privat, cu un banal antibiotic, în vreme ce în spitale bolnavii sunt omorâți, refuzându-li-se tratamentul „miraculos”!

Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat după mediatizarea cazului Flavia Groșan,  doctoriţa din Oradea susţine că, în cabinetul ei privat, a vindecat 1.000 de persoane infectate cu Covid tratându-le cu un banal antibiotic.

Dr. Flavia Groşan va trebui să dea seama în faţa Comisiei de Etică pentru afirmaţii nefondate, conform cărora protocoalele terapeutice din spitale duc la moartea pacienţilor.

De asemenea, Flavia Groșan va trebui să explice afirmaţia că a vindecat bolnavi care, în realitate, au ajuns în stare gravă în Spitalul Municipal după tratamentul ei „miraculos”, arată Ebihoreanul.ro.

- Advertisement -

„Face minuni”

Totul a pornit de la un articol iresponsabil, de tip publicitate mascată, publicat marți de site-ul National.ro. Articolul, intitulat „Un medic român face minuni. 100% vindecaţi de Covid”, se baza doar pe afirmaţiile doctoriţei Flavia Groşan, medic pneumolog din Oradea. Aceasta se lăuda că a vindecat „aproape 1.000 de pacienţi Covid-19 în diferite stadii”, „fără nicio zi de spitalizare”, tratând infecţia cu coronavirus ca pe o „pneumonie atipică”, în timp ce „în spitale se fac greşeli uriaşe, iar protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii”.

Mai mult, dr. Flavia Groșan încerca să-și maximizeze profitul prin gonflarea unor minciuni: „Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (…) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus, ca tratament etiologic, pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine, nu pot s-o dezvălui public”.

Oribil: a spus că pacienții sunt omorâți cu oxigen!

Pe de altă parte, în articolul de pe National.ro și în spațiul de promovare pe care în mod iresponsabil i l-a acordat Antena 3, dr. Flavia Groşan susţine că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce ar provoca edeme cerebrale.

- Advertisement -

„Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen. Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare! (…) Eu nu dau Heparină, pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră în spital pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI. (…) Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis Salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital. Și a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie, frumos, până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl intubau pe loc”.

Dr. Flavia Groșan susţine că administrarea medicamentelor Kaletra şi Codeină, în spitalele de stat, este „o mare greşeală”. Ea pretinde chiar că ar cunoaşte asistente care au sfătuit pacienţii – contrazicând medicii – să nu ia aceste medicamente.

„Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine: făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra şi să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon şi întrebau de ce nu au diaree şi se simt bine pacienţii. Aceste asistente au salvat viaţa bolnavilor”, a spus dr. Flavia Groşan, prezentându-i pe medicii din spitale ca pe niște criminali cu sânge rece.

Afirmații gogonate și la Gâdea

Miercuri seara, la Antena 3, doctorița Flavia Groșan și-a continuat, răvășită, explicațiile halucinante.

* „Nu vreau să spun schema. Nu spun schema. Dacă schema ajunge în public – și este acuma, ea se difuzează, eu o văd -, praf mi-o faceți! Ăsta e 10 RON-i (lei – n. red.). Ce e ăsta?! Ăsta – trei lei! O schemă care nu costă mai mult de 100 de lei compensată… mi-o faceți praf!”

* „Ăștia sunt copiii mei. Gândiți-vă că eu i-am crescut de 10 ani. Și nu știu cum… așa i-am potrivit… fiecare să aibă rolul lui. Și am făcut o poveste: am o vedetă, am o regină, am un rege… că nu știam cum să le explic online la seniorii de 80 și ceva de ani.”

* „Eu am mers pe calea mea, cu schema mea, cu Claritromicina mea. Știam ce rol are – pe lângă faptul că are tropism viral, are rolul de antiinflamator, puțină lume știe chestia asta. Îmi dau seama că merge și pe viruși – și pe Covid, și pe gripă. Eu așa am tratat H1N1.”

* „Am făcut o poveste din schema mea. Nu știu cum se va sfârși, pentru că deja văd că sunt chemată la Colegiul Medicilor. Este povestea mea și a acelor mii de pacienți pe care i-am tratat. Eu vreau să explic fiecăruia în parte despre ce e vorba. Întrebați miile de pacienți!”

VIDEO: Promovarea nerușinată a aberațiilor dr. Flavia Groșan la Antena 3

Un medic care neagă medicina!

Articolul de pe National.ro, publicat marți, a făcut valuri pe Facebook. Furaj pentru „conspiraţionişti”!

Miercuri, la o zi după publicarea lui, Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică.

„Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să-şi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă”, a declarat dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, pentru Ebihoreanul.ro.

Potrivit dr. Pantiş, Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, „s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat pe strada Iuliu Maniu din Oradea”.

Șefa Colegiului Medicilor Bihor infirmă și procentul de 100% al cazurilor de Covid vindecate de dr. Flavia Groșan.

Carmen Pantiș: „În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Cum să pretinzi că ai vindecat sută la sută 1.000 de oameni deşi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?”.

„Derapaj profesional grav”

De asemenea, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt ele, în sine, periculoase şi aberante.

Carmen Pantiș: „Este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură”.

Totodată, șefa Colegiului Medicilor Bihor spune că articolul privind „minunile” practicate de dr. Flavia Groşan a scandalizat medicii specialişti ATI, iar afirmaţiile acesteia reprezintă un derapaj profesional grav.

„Nu poţi spune «Haideți la mine, că vă dau sănătate şi viaţă!», asta spune un vraci, şi că ceilalţi medici sunt criminali. Să negi toate protocoalele medicale, să spui că nu ai nevoie de heparină (pentru tratarea cheagurilor) şi de oxigen este un derapaj profesional grav, ofensator pentru ceilalţi medici şi vătămător pentru pacienţi, cărora li se induce neîncrederea în medici”, a arătat dr. Pantiş.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor nu vrea să se antepronunţe în privința sancţiunilor pe care le riscă dr. Flavia Groşan, dar acestea pot merge până la suspendarea sau chiar ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

12 COMENTARII

    • „Latrinele”, „GuițăTV”, „Nașul”, „Sputnik.md”, Șoșoacă, Peia, Simion, Chelaru fac și ei-și-ele ce pot…, dar nici „put-together” NU au PUTEREA… ventilatorului-de-BAZACONII (!) care era „Flacăra” SUINULUI-de-la-Bârca!!!

     • Vaiii…, când am enumerat VUVUZELELE medicinii…-DUPĂ-URECHE (!), uitaserăm de noua… „stea”-în-ascensiune, PROSTĂNACUL ăla de medic dintr-o comună a județului Galați, Adrian Tatu parcă-l cheamă…

      Și, desigur, ar fi nedrept să nu-i pomenim și pe „Jiji” Becali (cu ale sale medicamente pentru „niale”/oi-pe-machidonește!) și pe familia Viorel Cataramă – Adina Alberts, ori pe „suedeza” (Sic!) Monica Pop!!!

 1. Departe de mine sa o apar din contra, văzând ca prin 2019 era promovata de Sputnik.md nu am dat doi bani pe declaratiile ei…dar…prin noiembrie 2020 am dezvoltat o tuse care semana perfect cu o bronsita ce am avut-o in 2019…si fara sa merg la medic am luat tratamentul prescris de pneumolog cu un an inainte…Klacid SR- 10 zile, Baraka, vitamina C, Calmotusin si multe lichide…in perioada respectiva mi-am luat zilnic nivelul de oxigen care a stat mereu la 98-99. Prin ianuarie mi-am facut un test de anticorpi si am descoperit ca m-am intalnit cu Covid-ul. Deci tratamentul cu claritromicina ( Klacid ) a functionat perfect, e posibil ca in cazurile usoare spre medii sa fie un tratament bun.

 2. Altăăă… PROMOVATĂ de „Sputnik.md”!

  EXISTĂ în Codul-Penal (!) pedepse (unele chiar… ASPRE!) pentru… ZĂDĂRNICIREA/ÎMPIEDICAREA-COMBATERII-BOLILOR-EPIDEMICE!!!!!!
  DE CE NU SUNT APLICATE PREVEDERILE CLAREEEE (!!!!!) ale C.P. și C.P.P.?????!!!!!!!!

  • Ha, ha… dr Sorin Bivolaru nu se știe unde a învățat limba română, că face o mulțime de greșeli de ortografie… Și nu are nici o replică „profesională” la ceea ce afirmă ea cu privire la alegerea acelui antibiotic specific.
   Drept urmare, a cazut chiar el în ridicol după ce Colegiul medicilor a dat un verdict favorabil dr. GROȘAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -